24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Warta Breaking Travel Warta Babagan Cabo Verde Warta Pamrentah Investments News Wire Plancongan Singapur

Apa diskusi ing Konferensi Menteri Pariwisata lan Udara UNWTO / ICAO?

0-1
0-1
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Diskusi Panel lagi ditindakake lan program sing direncanakake saiki direncanakake kanggo para delegasi ing Pulo Sai, Cabo Verde sing melu ing Pariwisata Konferensi UNWTO / ICAO Pertama lan Pariwisata Udara.

Kebijakan Transportasi Udara lan Pariwisata: Konvergensi regulasi kanggo nggedhekake lan ngimbangi mupangate

Transportasi Udara lan pariwisata gumantung banget marang saben liyane lan dadi mesin penting perdagangan lan pertumbuhan ekonomi kanggo negara maju lan berkembang.

Sanajan sinergi, bisa uga ana konflik ing antarane penerbangan lan kabijakan pariwisata amarga kesulitan Amerika Serikat kanggo ngimbangi kepentingan maskapai lan pangembangan industri pariwisata paling optimal. Kawicaksanan sektoral sing beda nyebabake pedhot sambungan dhasar, sing dadi pencegah tumrap pangembangan kaloro sektor kasebut. Kepiye cara ningkatake koherensi kebijakan ing antarane rong sektor, selaras karo kerangka peraturan, lan nyegah kabijakan sektoral sing beda? Kepiye carane bisa nggawe keseimbangan kanggo nggedhekake manfaate wisata lan transportasi udara ing ekonomi nasional?

Kepiye status kerangka peraturan Afrika saiki lan apa pengaruhe kanggo pariwisata lan transportasi udara (Proklamasi Lomé lan rencana Tindakan sing gegandhengan karo Air Transport uga Pariwisata?

Kepiye Afrika bisa entuk bathi lan ngetrapake UNWTO lan ICAO Medellín Statement babagan Pariwisata lan Transportasi Udara kanggo Pembangunan? Kepiye Pamrentah Afrika bisa ningkatake kerja sama lan njupuk keputusan sing kompatibel ing antarane panguwasa transportasi lan pariwisata lan kementerian liyane sing ngurus portofolio sing gegandhengan, kalebu finansial, perencanaan ekonomi, energi, lingkungan lan perdagangan?

Apa tantangan sing diadhepi para pemangku kepentingan pariwisata kanggo nggambarake kepentingan bisnis pariwisata ing kabijakan transportasi udara nasional lan regional?

Konektivitas lan Plancongan Mulus: Praktik paling apik kanggo ngladeni turis lan penumpang

Penerbangan lan pariwisata minangka sektor ekonomi sing fokus karo pelanggan.

Sanajan ora ana siji-sijine definisi konektivitas udara, bisa dideleng minangka kemampuan jaringan kanggo mindhah penumpang sing nyakup minimal titik transit, sing nggawe perjalanan supaya bisa cekak karo kepuasan penumpang sing optimal kanthi rega minimal bisa. Mujudake lelungan sing mulus bisa ningkatake pengalaman lelungan kanthi sakabehe, sing banjur ndadekake panjaluk pariwisata.

Kanthi bubar Pasar Transportasi Udara Single Africa (SAATM), langit sing mbukak liwat Afrika bisa uga dadi kasunyatan, nggawe kerangka peraturan sing dibutuhake kanggo nambah lelungan internasional-Afrika internasional.

Kepiye cara ngoptimalake aliran lalu lintas penumpang liwat sistem transportasi udara? Kepiye cara ngasilake panjaluk layanan udara langsung sing cukup ing antarane sub-wilayah Afrika, utamane ing antarane pesisir Timur-Barat?

Sepira kesepakatan layanan udhara (ASA) saiki sing ana ing konektivitas lan apa prospek liberalisasi transportasi udara? Apa sing dadi kemacetan lan pelambatan perjalanan lancar ing sistem transportasi udara? Skema regulasi apa sing bisa digunakake utawa dikembangake kanggo njamin layanan udhara sing penting kanggo Negara Paling Ora Dikembangake (LDC), Negara Pengembang Landlocked (LLDCs) lan Negara Pengembang Pulau Kecil (SID)?

Apa praktik paling apik sing ana lan kepiye bisa ditambah lan diadaptasi karo wilayah liyane? Apa faktor sing nyebabake pilihan maskapai kanggo segmen pasar sing beda (dimensi interkultur)?

Pendanaan lan Pembiayaan kanggo Pangembangan: Langkah-langkah pragmatik kanggo mbangun iklim investasi sing transparan, stabil lan bisa diprediksi

Kekurangan infrastruktur ing sektor penerbangan lan pariwisata wis suwe saya rame ing Afrika. Nalika rencana wis siyap kanggo dikembangake lan modernake prasarana penerbangan, relief paling suwe wis pirang-pirang taun.

Kangge, bakal ana kesempatan sing ilang kanggo nggawe proyek lan nyebabake pertumbuhan ekonomi. Masalah liyane yaiku panyebaran pajak pariwisata lan transportasi udara sanajan kasunyatan manawa industri kasebut entuk akeh biaya infrastruktur dhewe kanthi mbayar biaya pangguna, tinimbang dibiayai liwat pajak.

Pendapatan sing saya mundhak dening pajak bisa uga luwih akeh tinimbang tunjangan ekonomi sing wis ilang amarga ana permintaan sing luwih gedhe tumrap lelungan udhara.

Sesi iki bakal fokus

a) nggawe pemerintahan sing apik lan mbisakake lingkungan supaya bisa nggawe kapercayan bisnis lan nyengkuyung investasi, lan

b) konsolidasi upaya perencanaan lan pangembangan kanggo infrastruktur penerbangan lan pariwisata ing prakarsa multi-modal lan kutha. Apa tantangan proyek pembiayaan sing ana gandhengane karo sektor pariwisata lan transportasi udara, utamane ing LDC, LLDCs, lan SIDS?

Apa crita sukses ing proyek pembiayaan pariwisata lan transportasi udara? Kepiye konsumen ngerteni pajak, biaya, lan liya-liyane, lan kepiye njamin transparansi pajak lan biaya kanggo penumpang lan turis?

Napa saiki winates finansial finansial internasional lan pitulung kanggo pembangunan saiki kasedhiya kanggo proyek infrastruktur penerbangan lan pariwisata?

Fasilitasi Plancong: Nggawe fasilitasi visa kanggo ndhukung pertumbuhan ekonomi 

Fasilitasi lelungan yakuwi kanggo nggedhekake efisiensi formalitas reresik tapel wates nalika nggayuh lan njaga keamanan berkualitas tinggi lan penegakan hukum sing efektif. Ngidini para penumpang / turis nyebrang wates internasional kanthi aman lan efisien nyumbang akeh permintaan stimulasi, ningkatake daya saing Negara-negara, nggawe lapangan kerja lan ningkatake pangerten internasional.

Sanajan ana kemajuan gedhe sajrone dekade pungkasan kanggo nggampangake lelungan turis ing Afrika, isih ana ruang kanggo kemajuan sing cukup gedhe. Contone, proses lan pangiriman visa elektronik bisa nggawe lelungan luwih gampang diakses, trep, lan luwih efisien tanpa nyuda keamanan nasional.

Negara-negara uga kudu nambah kerjasama ing rezim fasilitasi lelungan bilateral, regional lan internasional. Kepiye cara teknologi anyar digunakake supaya lelungan luwih gampang diakses, trep lan efisien? Kepiye cara nemtokake lan ngetrapake kabijakan sing nggampangake lelungan lan pariwisata internasional nalika njamin keamanan lan integritas identifikasi lan kontrol wates?

Sepira kesepakatan e-passport, e-visa lan dokumentasi liyane kanthi ancaman keamanan anyar? Kepiye Amerika Serikat sinau saka praktik paling efektif liyane?

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.