Breaking News Internasional Industri Hospitality Hotel & Resor Warta Mewah News Rilis pers Keslametan Rahasia Plancongan News Wire Plancongan USA Breaking News Maneka Warta

Ngoptimalake Deteksi Asap kanggo hotel & resort

Kawat India
wirerelease
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Industri Perhotelan:
Deteksi asap aspirasi nambah keamanan, gampang inspeksi lan pangopènan. Wangsulane yaiku carane ngoptimalake detektor asap.

Print Friendly, PDF & Email

Kanggo hotel lan resort, tundhuk karo kode keamanan geni kayata NFPA 72 mbutuhake inspeksi lan tes deteksi asap saben taun. Iki bisa larang regane lan akeh wektu kanthi detektor asap titik tradisional sing ana ing lokasi sing gampang diakses, langit-langit sing dhuwur amarga tes kalebu ngenalake asap kaleng ing ruangan saben unit.

Proses kasebut bisa uga nantang banget ing ruang sing akeh banget kayata atrium lan ruang serbaguna, uga ruang konferensi, pusat konvensi lan papan acara utama sing dibutuhake lift khusus kanggo nggayuh detektor.

"Kanthi struktur langit-langit sing dhuwur, kumelun mulai stratify ing level 30 kaki nalika asap adhem ketemu alangi level panas sing ngalangi terus-terusan. Kode mbutuhake pemodelan asap supaya deteksi sing cukup bisa kedadeyan ing ndhuwur 30 kaki, "ujare Ryan Sandler, Direktur - Urusan Industri, Pelatihan & Dhukungan, ADT Komersial, panyedhiya solusi keamanan lan solusi layanan lengkap sing bisa disesuaikan supaya cocog karo spesifik kabutuhan industri perhotelan kalebu hotel multi-crita, resort lan kasino.

Kanggo nanggepi, industri perhotelan saya malih dadi deteksi asap asap sing aktif kanggo aplikasi plafon sing dhuwur, ing endi hawa ditarik liwat pipa fleksibel lan dites ing unit tengah. Teknologi kasebut cepet lan andal lan bisa ndeteksi geni sing malah luwih asor ing tahap paling awal, sing nambah keamanan.

Teknologi aspirasi uga sacara dramatis ndadekake inspeksi lan perawatan detektor asap amarga akeh prosedur sing bisa ditindakake ing unit tengah ing lemah saka siji lokasi pusat.

Ngoptimalake Deteksi Asap

Saiki, streamlining deteksi kumelun umume ditindakake sajrone nyemak sistem keamanan urip kanggo pambangunan hotel anyar lan ndandani.

Nalika resort gedhe ing Williamsburg, Va., Nganyari sistem alarm lan notifikasi massal, tujuane yaiku kanggo ningkatake keamanan nalika nyuda inspeksi lan perawatan.

Pemeriksaan lan pangopènan streamlining minangka tujuan utama ing lobi atrium grand resor, sing nduwe langit-langit miring 45 kaki lan 12 detektor asap titik, sing angel diakses kanggo inspeksi utawa perawatan.

"Lobi atrium grand duwe balok silang lan struktur ing dalan, saengga bisa ngunggahake trek khusus ing trek supaya bisa munggah, obah-obah," ujare Bill Van Loan, Presiden Sistem Kritik, LLC, Marietta, Ga perusahaan keamanan alarm kebakaran adhedhasar-layanan lengkap lan perusahaan keamanan bangunan duweke ADT Commercial.  

Kajaba iku, kanggo nyegah kerusakan jubin panel beton pra-cor, desain angkat kudu rata-rata nyebarake bobot kendaraan ing jubin. Mung angkat "laba-laba" sing memenuhi kriteria amarga bisa nyebarke bobote nganti enem poin kanggo tetep tetep ing sangisore 4,000 lbs. mbukak kanggo lantai. Kekurangan: biaya angkat udakara $ 10,000 seminggu kanggo disewa.

Amarga tantangan kasebut, ADT Komersial milih detektor asap aspirasi sing diarani VESDA-E VEA, diproduksi dening Xtralis, panyedhiya global babagan deteksi awal kebakaran lan ancaman gas. Piranti kasebut narik sampel udhara saka saben area utawa ruangan liwat tabung cilik sing fleksibel. Hawa banjur dianalisis kanggo ngenali anane partikel asap menit sajrone proses terus-terusan.

Teknologi kasebut sepisanan dikenalake ing wiwitan taun 1980an dening Xtralis minangka sistem VESDA. Perusahaan saiki nawakake model VEA, sing kasusun saka conto cilik, ora ngganggu. Udhara dianalisis nggunakake teknologi canggih laser ing unit tengah sing udakara 300 kaki.

Minangka multi-kanal, sistem sing bisa ditangani, unit deteksi pusat bisa ngenali titik sampel sing ndeteksi asap lan ndhukung nganti 40 titik sampel. 

"Teknologi aspirasi ngidini pangopènan lan pengujian taunan kedadeyan ing unit pusat kaya VEA kanthi rong kamar asap ing lemah - ngilangi kabutuhan peralatan khusus lan upaya ekstra," ujare Van Loan.

Dheweke nambahake manawa sistem kasebut ngresiki awake dhewe lan kanthi otomatis bisa ndeteksi lan ngilangake clog ing tabung utawa port sing disebabake lebu utawa lebu. 

"Sing paling apik babagan VEA yaiku ngresiki awake dhewe. Kalibrasi lan goleki asupan sing padha ing kabeh port sampling lan nemtokake manawa ana bedane kaya clog ing port utawa tabung sampling. Yen ndeteksi clog, pangopènan ngresiki otomatis otomatis, "ujare Van Loan. Intine, pompa kasebut narik bledug utawa lebu saka titik sampling bali liwat sistem filtrasi unit kanggo ngresiki.

Nalika teknologi aspirasi bisa disesuaikan kanggo entuk jangkoan sing cocog karo kode ing pirang-pirang setelan ruang terbuka sing dhuwur, cukup fleksibel kanggo adaptasi kanggo ndandani kanggo nambah pendhudhuk ing kamar hotel, lantai utawa menara kanthi menehi deteksi asap sadurunge. 

"Kanthi teknologi sing kepengin banget, deteksi asap awal ngidini manajer perhotelan nyelehake luwih akeh pendhudhuk ing ruangan njero ruangan. Yen ana kebakaran, kapabilitas notifikasi sadurunge supaya tamu bisa metu saka bangunan kasebut kanthi luwih cepet, yaiku desain proteksi geni adhedhasar kinerja nggunakake VEA, "ujare Van Loan. 

Miturut Van Loan, nalika resor nganggep ndandani lobi atrium gedhe kanggo nggedhekake tamu, VEA wis nampa tambahan jumlah hunian kanthi standar anggere papan mbukak ing ndhuwur tetep ora diganti.

Estetika, kanggo hotel lan resort kayata sistem aspirasi, titik sampel udhara biasane luwih cilik lan kurang katon tinimbang detektor titik sing luwih gedhe. Titik sampalan ukuran seprapat ora ngganggu lan bisa dicampur karo lingkungane utawa didhelikake kanthi lengkap.

Amarga resor gedhe asring kalebu fitur banyu kayata kolam renang njero ruangan, Jacuzzis, lan uga waterpark, desain sistem deteksi asap asap uga bisa nyuda alarm palsu sing ngganggu sing gampang kedadeyan nalika peralatan konvensional digunakake ing wilayah sing lembab.

"Deteksi asap sampling udhara nyedhiyakake akeh regane ing njero ruangan kayata taman banyu, ing endi konsentrasi asor lan kondensasi banyu asring nyebabake gangguan gangguan palsu kanggo deteksi asap jinis tradisional," ujare Sandler.

"Sistem aspirasi kaya VESDA bisa ngilangi kondensasi banyu ing udara sampel lan nyuda tingkat asor sadurunge dites kanggo ngilangi gangguan gangguan," jarene. "Nalika sampel udara diangkut liwat jaringan pipa, jebakan banyu bisa dilebokake kanggo narik banyu metu saka udhara sadurunge tekan unit sensing utawa deteksi."

Dheweke nambahake yen nalika deteksi lingkungan sing luwih apik dibutuhake kanggo nglindhungi kualitas udara lan njero ruangan, unit modular liyane, sing diarani VESDA Sensepoint XCL dening Xtralis, bisa ditambahake kanggo ndeteksi macem-macem gas tanpa ambu, sing bisa uga nyebabake bebaya keamanan lan tanggung jawab sing penting, minangka klorin, klorida, amonia, karbon dioksida lan karbon monoksida. 

Teknologi aspirasi bisa mbantu industri perhotelan nyederhanakake pengawasan lan pangopènan detektor asap nalika njaga keamanan. Mengkono bakal mbantu nggampangake lingkungan sing luwih aman lan santai kanthi inspeksi, pangujian lan pangopènan sing kurang gampang pegawe, lan peralatan - sing bisa ningkatake garis dhasar.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.