Warta Breaking Travel Berita Breaking Brunei Warta Pamrentah Hak-hak manungsa LGBTQ News wong Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Wisata Brunei: Siap dibenturi watu nganti mati? Kepiye tanggapan WTTC lan UNWTO?

BruneiGay
BruneiGay
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Brunei dadi papan sing apik banget kanggo dikunjungi wiwit tanggal 3 April, khusus yen sampeyan anggota Komunitas LGBT.

Minggu ngarep, Dewan Perjalanan lan Pariwisata Dunia (WTTC) bakal rapat puncak tahunan ing Seville, Spanyol. Pemimpin pariwisata ing saindenging jagad bakal ketemu lan ngrungokake pamicara utama Presiden AS Obama. Apa Presiden Obama, Sekretaris Jenderal UNWTO Zurab Pololikashvili, utawa CEO WTTC Gloria Guevara bakal ujar babagan apa sing lagi berkembang ing Brunei?

Nganti saiki, ora ana negara ing negara sing menehi peringatan perjalanan nglawan Brunei. Panguwasa AS duwe penasihat perjalanan level 2 nglawan Jerman utawa Bahama nanging nemokake lelungan kanggo wong Amerika kanthi aman nalika ana undang-undang anyar sing ngancam warga lan pengunjung, kalebu bocah-bocah sing bakal dipateni amarga dibenturi watu tumindak seksual sing padha lan amputasi kanggo ngrampok. Undhang-undhang kaya ngono bakal diwiwiti ing Negara Brunei Darussalam tanggal 3 April.

Brunei minangka negara cilik ing pulau Kalimantan, ing 2 bagean sing beda diubengi karo Malaysia lan Laut China Selatan. Kondhang amarga pesisir lan alas tropis biodiverse, akeh sing dilindhungi ing cadangan. Ibukutha, Bandar Seri Begawan, dadi omah saka masjid Jame'Asr Hassanil Bolkiah sing mewah lan 29 kubah emas kasebut. Ibukota Istana Nurul Iman sing gedhe yaiku kediaman sultan sing mrentah Brunei

"Ketentuan sing ditundha ing KUHP Brunei bakal ngidini watu lan amputasi minangka ukuman - kalebu bocah, mung nyebutake aspek sing paling ala," ujare Rachel Chhoa-Howard, Peneliti Brunei ing Amnesty International.

"Brunei kudu langsung mandheg rencana kanggo ngetrapake ukuman jahat kasebut lan revisi KUHP kanggo netepi kewajiban hak asasi manungsa. Komunitas internasional kudu nyalahake pamindhahan Brunei kanggo nindakake dhendha kejem kasebut. "

Hukuman kasebut diwenehake ing bagean saka Ukuman Syariah Negara Brunei Darussalam sing bakal diwiwiti tanggal 3 April 2019, miturut wicaksana. kabar ing situs web Jaksa Agung.

"Kanggo ngesahake ukuman sing kejem lan ora manusiawi iku kaget banget. Sawetara 'pelanggaran' potensial uga ora dianggep dianggep minangka tindak pidana, kalebu jinis hubungan seks ing antarane wong diwasa kanthi jinis sing padha, ”ujare Rachel Chhoa-Howard. "Pranata sing nyiksa iki entuk ukuman nalika rencana dibahas kaping lima taun kepungkur."

Amnesti ditulis kuwatir banget liwat Kode Hukuman nalika fase pertama kode kasebut diterapake ing wulan April 2014.

"Kode Hukuman Brunei minangka undang-undang sing cacat banget sing ngemot macem-macem ketentuan sing nglanggar hak asasi manungsa," ujare Rachel Chhoa-Howard. "Uga menehi ukuman sing kejem, ora manusiawi lan nistha, kanthi terang-terangan mbatesi hak kebebasan ekspresi, agama, lan kapercayan, lan menehi diskriminasi tumrap wanita lan bocah-bocah wadon."

Watu lan mburu mateni anggota komunitas LGBT dudu masalah sing kapisah ing Brunei wae. Brunei gabung karo negara kaya Irak, Iran, Arab Saudi utawa Tanzania.

latar mburi

Negara Brunei Darussalam wis mlebu nanging durung ngratifikasi Konvensi nglawan Penyiksaan lan Pangrasan utawa Hukuman Kejam, Inhuman utawa Mbebayani liyane, lan nolak kabeh rekomendasi babagan efek kasebut ing kajian hak asasi manungsa ing PBB ing 2014.

Miturut undang-undang hak asasi manusia internasional, ukuman kopral ing kabeh bentuk, kayata watu, amputasi utawa sebatan, yaiku nyiksa utawa ukuman sing kejem, ora manusiawi utawa nistha, sing dilarang ing kabeh kahanan.

Tumindak nyiksa lan nyiksa liyane pancen ditrapake ing instrumen hak asasi manusia internasional utama, sing umume Brunei durung ditandatangani utawa diratifikasi. Kajaba iku, larangan iki uga diakoni minangka aturan undhang-undhang internasional internasional sing adat, tegese saben negara kudu ditrapake sanajan dheweke dudu partai ing perjanjian hak asasi manungsa sing relevan. Kabeh tumindak nyiksa kalebu tindak pidana miturut ukum internasional.

Nalika Brunei tetep ngukum ukum pati ing ukum, nanging praktike ngilangi prakteke. Ukuman pati anyar dileksanakake ing 2017, amarga pelanggaran sing gegandhengan karo narkoba.

Mung sawetara taun kepungkur, Sultan Brunei ngandhani Sekretaris Jenderal UNWTO lan CEO WTTC: "Kita bakal nindakake sing paling apik kanggo ndhukung pariwisata. Pariwisata wigati banget kanggo Brunei lan adhedhasar rong sumber utama: hutan hujan murni negara kasebut ing jantung Kalimantan, lan warisan spiritual lan budaya. Mula, perlindungan lan konservasi lingkungan kudu dadi dhasar pembangunan pariwisata, mula Sultan negesake.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.