Ngubur Warta Eswatini Warta Breaking Travel Kuliner budaya News Pengumuman Pers Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Kerajaan Oswatini Otoritas Pariwisata gabung karo Dewan Pariwisata Afrika

Pilih basa sampeyan
Menteri Pariwisata-Lingkungan-Urusan-Lingkungan-Musa-Vilakati-1
Menteri Pariwisata-Lingkungan-Urusan-Lingkungan-Musa-Vilakati-1
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Kerajaan Eswatini, sadurunge dikenal minangka Swaziland gabung karo Dewan Pariwisata Afrika minangka anggota paling anyar.

Menteri Menteri Pariwisata lan Lingkungan Lingkungan Moses Vilakati sing terhormat bakal rawuh lan pidato ing peluncuran resmi kanggo Dewan Pariwisata Afrika ing Pasar Plancongan Donya Afrika ing Cape Town, Afrika Selatan tanggal 11 April.

Linda L. Nxumalo, Kepala Eksekutif Otoritas Pariwisata Eswatini bakal melu.

Minangka salah sawijining raja sing isih kari ing Afrika, budaya, lan warisan wis mlebu ing kabeh aspek? Urip Swazi, supaya pengalaman sing ora bisa dilalekake kanggo kabeh wong sing ngunjungi.

Semono uga budaya sugih, ing grapyak banget saka masarakat nggawe kabeh pengunjung rumangsa disambut tenan lan aman banget.

Tambahen menyang a malang nggumunke ? saka gunung lan lembah, alas lan dataran; plus cadangan satwa ing saindenging negara sing dadi omah Big Five,? lan para pengunjung duwe kabeh sing paling apik babagan Afrika ing negara cilik sing apik lan apik.

Eswatini minangka Afrika kanthi ringkes. Bisa uga klise nanging ora ana cara sing luwih apik kanggo nggambarake Eswatini (Swaziland). Bangsa cilik iki - salah sawijining karajan pungkasan ing Afrika - ngemot macem-macem kekayaan. Para pecinta alam bisa nglacak badhak ing papan sing paling murah utawa golek manuk langka ing highveld sing kasar. Sejarawan bisa ngunjungi tambang sing paling tuwa ing donya utawa ngetutake dalan kolonial para pemukim awal. Lan wulung budaya bisa nyenengake Umhlanga lan festival liyane, amarga Eswatini mengeti tradhisi kuno kanthi gaya sing luar biasa. Kegiatan wiwit saka nunggang jaran lan arung jeram nganti spa golf lan spa uga menehi rasa seneng lan santai kanthi padha. Apa maneh, Eswatini grapyak, aman lan kompak saengga ora luwih saka rong jam perjalanan sing gampang saka ibukutha. Dadi, nunggu apa maneh? Bangsa sing paling apik ing Afrika nawakake sambutan Swazi sing anget.
 

Eswatini, sadurunge dikenal kanthi jeneng Swaziland, duwe 4 wilayah administratif, nanging kanggo tujuan pariwisata luwih gampang dipérang dadi 5 wilayah, lan masing-masing nawakake macem-macem atraksi lan pengalaman sing beda-beda. Kanthi njupuk poin saka kompas kanggo judhule, masing-masing wilayah pariwisata kasebut uga bisa ditrapake kanthi atraksi & pengalaman sing ditemokake ing njero - yaiku pemandangan sing luar biasa, pengalaman budaya sing sugih utawa pertemuan kewan liar sing nyenengake. Nalika fokus ing sawijining wilayah tartamtu bakal ngidini pengunjung bisa nyekseni karaktere dhewe-dhewe, rasa senenge Eswatini yaiku ukuran kompak ngidini wilayah kasebut bisa 'dicampur & dicocogake' ing sawijining kunjungan, sanajan ing sawijining dina!

Ora ana rahasia rahasia kanggo itinerary Eswatini sing apik - kanggo ngrasakake macem-macem negara, bukak pirang-pirang wilayah (paling ora 3)! Nanging ora ana daya tarik individu luwih saka 2 jam liyane, gampang banget ngunjungi kabeh kanthi tertib lan nggawe lelungan khusus kanggo kabutuhan pribadi tanpa nemoni lelungan sing dawa.

Eswatini Tengah: Daya Budaya

Sanajan wilayah pariwisata paling cilik, Eswatini Tengah minangka kutha kutha, kutha paling gedhe nomer loro, pusat pariwisata lan wilayah industri utama. Kaloro kutha kasebut, Mbabane lan Manzini, dununge mung 25 mil (40km) lan ing antarané yaiku Lembah Ezulwini sing wis dadi pusat pariwisata Eswatini, lan tlatah tradisional Kerajaan Lobamba sing uga ana ing Parlemen. Kanthi papan perlindungan margasatwa sing paling gampang diakses ing negara kasebut ing Mlilwane lan Cagar Alam Mantenga kanthi banyu terjun lan desa budaya sing apik kanggo ukuran, iki minangka wilayah kekayaan lan pilihan sing apik kanggo para pengunjung. Posisi tengah uga ngidini akses gampang menyang kabeh wilayah liyane.

Eswatini Kulon Lor: Petualangan Highland

Wilayah Eswatini ing sisih Lor Kulon utamane ana ing highveld lan minangka pemandangan pegunungan sing amba, panorama. Bukit-bukit otot lan lembah-lembah kali sing dramatis mbentuk sisih wétan saka drakensberg Drakensberg ing Afrika Selatan lan dinobatake kanthi rong puncak paling dhuwur ing negara kasebut - Emlembe (1,862m) lan Ngwenya (1,829m). Area kaendahan alam sing luar biasa, para pengunjung duwe macem-macem pilihan, kayata njelajah cadangan alam Malolotja lan Phophonyane (mlaku-mlaku, jaran, sepeda gunung utawa malah mlaku liwat pucuk-pucuk ing kabel zip!), Nyelidiki kuna Nsangwini seni rock, ngalami Bulembu - kutha memedi sing lair maneh ing latar gunung sing mulya lan lelungan prau ing Bendungan Maguga sing apik banget. Objek wisata wilayah kasebut kanthi gampang jajar utawa ora adoh saka dalan MR1, sing diwiwiti mung 15km mangulon saka Mbabane lan tekan wates Afrika Selatan ing Matsamo (30-45mins saka Kruger NP). Mung butuh udakara 1 ½ jam kanggo nyetir dawa MR1.

Eswatini Timur Lor: Konservasi & Komunitas

Eswatini Timur Lor dununge ana ing lowveld - jeblugan alas sing rata - banjur pucuk gunung Lubombo munggah ing sisih wétan kanggo mbentuk tapel wates karo Mozambik. Didominasi perkebunan gula jembar sing muncul wiwit taun 1950-an lan klub-klub negarane bisa dinikmati dening pengunjung. Wilayah grumbul liar (padha karo Taman Kruger ing Afrika Kidul) nggawe negara safari sing sampurna lan wilayah kasebut minangka papan cadangan (kabeh diakses saka dalan MR3) sing kanthi bebarengan nggawe Konservasi Lubombo. Taman Nasional Kerajaan Hlane minangka sing paling gedhe lan paling sugih ing game, kanthi Cadangan Alam Mlawaula lan Mbuluzi nyedhiyakake akses gampang menyang wilayah ara-ara samun sing apik lan ora kena. Gunung-gunung kasebut asri lan asri kanthi pamukiman terpencil, salah sawijine, Shewula, menehi conto pariwisata komunitas sing apik lan akses menyang cagar alam liyane.

Eswatini Tenggara: Margasatwa Tutup

Wilayah iki umume ana ing sisih paling ngisor. Minangka papan kanggo lokasi safari utama Eswatini, Cadangan Game Mkhaya, sing dikenal ing saindenging jagad amarga pengalaman badhak, sing nandingi Afrika. Mung ana petempatan sing kasebar nanging pirang-pirang perkebunan gula disiram saka kali utama negara kasebut, Usuthu, sing kasedhiya arung jeram putih. Nisela, ing sisih kidul-wétan nawakake pengalaman safari liyane.

South West Eswatini: Scenic Splendor

Umume Eswatini Kulon Kidul dununge ana ing sisih ndhuwur sing apik banget - pemandangan sing apik banget sing digulung ing pucuking kali sing digawe lembah lan jurang sing apik banget. Ora nggumunake, ana hiking sing apik ing wilayah ara-ara samun sing kurang dikunjungi - Mahamba Gorge lan ara-ara samun Ngwempisi sing nggumunake. Nkonyeni Golf Estate nawakake macem-macem kegiatan ing area kaendahan alam sing luar biasa nalika mlebu ing Grand Valley sing arah kidul saka Eswatini tengah. Iki uga wilayah sing duwe sawetara papan sing menarik sejarah - greja pertama negara (sing isih bisa dikunjungi ing Mahamba), lan ibukota upacara pertama Nhlangano.

budaya

Budaya tradisional Eswatini narik minat para pengunjung. Daya tarik kasebut dibuktekake dhewe: Kerajaan cilik iki wis bisa nahan tradhisi wiwit jaman pra kolonial lan, sanajan ana tantangan modernitas, tetep dadi dhasar tumrap budaya budaya. Atine dununge monarki, sing nggabungake bangsa ing festival lan perayaan. Kerajaan kasebut dudu museum sing urip, nanging sing bakal sampeyan deleng - warna, kostum lan kontes - minangka kesepakatan sing nyata, dudu sawetara pengaruh kanggo industri turis. Lan upacara ritual kayata Umhlanga, utawa Tari Reed, kalebu salah sawijining acara paling spektakuler ing bawana kasebut. Goleki wulu abang ligwalagwala, utawa turaco sing wungu ungu, sing nuduhake status kraton saka sing nganggo.

LIHAT KABUDAYA

Margasatwa

Macem-macem lanskap lan habitat Eswatini sing akeh kalebu fauna lan flora, kanthi akeh spesies sing nggumunake miturut standar Eropa. Negara kasebut ora cukup gedhe kanggo nawakake akeh pengalaman game gedhe, nanging nduwe 17 wilayah sing dilindhungi sing kalebu spesies sing akeh banget, kalebu 'Big 5' sing digoleki. Uga dadi salah sawijining papan sing paling apik ing bawana kanggo ndeleng badhak (mlaku uga 4 × 4 lan ndeleng badhak ireng lan putih), Eswatini uga minangka papan sing paling pas kanggo nyekel makhluk sing luwih cilik. ora digatekake ing safari ing papan liya, lan dadi swarga pengawas manuk.

LIHAT WILDLIFE

Pemandangan

Eswatini minangka sawijining lahan cilik kanthi cakrawala sing amba banget. Saka pucuk otot ing sisih ndhuwur kulon nganti pucuk liar Lubombos wétan, ora ana tikungan ing dalan sing ora menehi tampilan liyane sing apik banget. Lan kanthi formasi batuan reca, desa sing apik, lan kali sing jembar kanggo ngisi viewfinder, fotografer bisa dipilih. Cahya kasebut terus saya ganti, apamaneh nalika musim udan, nalika gludhug sing gedhe banget tuwuh dadi mega badai, lan sawise udan, udanake biru sing murni. Sembarang pengunjung ing Kerajaan Inggris bisa nindakake luwih ala tinimbang mung ngumbara ing bukit lan lembah lan nikmati pemandangan sing apik banget lan alas asli.

LIHAT PANGGILAN

Adventure

Eswatini, tanpa mangu-mangu, dadi titik panas petualangan ing Afrika Kidul! Lansekap sing beda-beda nyedhiyakake kesempatan sing sampurna kanggo kegiyatan sing apik banget. Arung jeram banyu putih ing wayah esuk lan Tur Canopy ing ndhuwur wit ing wayah sore - sanajan uga nganggo game drive sore! Abseiling, arung jeram, caving, menek, lan malah muter sepedaan uga kabeh sing ditawakake ing negara sing ngemot adrenalin kanthi cepet iki.

Ana sawetara sing wis mapan operator tur lan kegiatan ing Eswatini sing bisa mbantu sampeyan ngatur petualangan.

LIHAT IKLAN

Acara

Budaya tradisional Eswatini nemokake ekspresi sing paling luar biasa ing pirang-pirang upacara ritual sajrone taun sing ditindakake kanthi skala sing nyengsemake. Iki minangka acara budaya sing urip, sing ora duwe pasangan kacamata hitam lan ponsel, meh ora diganti sajrone rong abad. Ora kudu dilalekake, generasi saiki nggawe festival musik lan seni modern sing anyar sing cepet nggawe reputasi internasional sing apik banget. Kanthi pirang-pirang balapan balap gunung sing apik lan acara olah raga lan budaya liyane sing ditemtokake suwene taun, tanggalan Eswatini minangka tanggalan sing sugih lan maringi hadiah.

LIHAT ACARA

Olahraga

Olahraga kayata squash, tenis, renang kasedhiya ing hotel lan pondokan uga Country Clubs ing Estat Gula. Royal Swazi Spa ing Lembah Ezulwini lan Nkonyeni ing sisih kidul minangka papan golf paling apik ing negara kasebut, kanthi kursus juara 18 bolongan lan tampilan apik kanggo pegolf sing bisa dilulus nalika ngliwati kursus kasebut. Fishing uga kasedhiya ing pirang-pirang bendungan lan kali ing saindenging negara, kanthi iwak trout, iwak macan lan sawetara spesies asli sing bisa ditemokake.

LIHAT OLAHRAGA

Lilo tanpo pekso

Ana pirang-pirang organisasi sing makarya ing Eswatini sing nawakake kesempatan sukarela, yaiku kerja sama karo satwa lan konservasi, sukarelawan sosial, utawa sukarelawan olahraga. Ana akeh program sing bisa ditindakake supaya bisa menehi tandha positif ing Eswatini.

LIHAT VOLUNTEERING

Informasi luwih lengkap babagan Pariwisata Eswatini bisa ditemokake ing  www.thekingdomofeswatini.com/

Informasi luwih lengkap babagan Dewan Pariwisata Afrika lan acara peluncuran bisa ditemokake ing www.africantourismboard.com

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.