Breaking News Ghana Warta Breaking Travel Warta Pamrentah News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan

Pariwisata Ghana babagan Penambangan? Apa Hutan Atewa kudu dadi Taman Nasional?

Pilih basa sampeyan
Ghana1
Ghana1
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Ing Ghana, Rocha Ghana lan Warga Atewa Landscape (CCLA) sing prihatin, kaloro organisasi non-pemerintah (LSM), ndesek pamrentah supaya milih Cagar Hutan Atewa minangka taman nasional, kanggo ngasilake penghasilan tambahan kanggo negara kasebut.

LSM kasebut njaluk pamrentah supaya bisa mriksa jabatane supaya bisa ngambang ing Hutan Atewa, kanthi wigati tumrap panguripane manungsa lan keanekaragaman hayati.

Pak Oteng Adjei, Petugas Hubungan Masyarakat, CCAL, nelpon ing sawijining konferensi pers dina Jumuah ing Accra.

Pak Adjei ujar manawa Hutan Atewa minangka sumber telung kali, Densu, Ayensu lan Birim, lan ana kebutuhan kanggo nglindhungi cadangan kasebut saka kegiyatan sing bisa nggawe bebaya kali kasebut.

Dheweke njaluk pamrentah supaya nimbang pengaruh lingkungan ing ndhuwur kahanan ekonomi sauntara, babagan penambangan ing cadangan hutan.

Pak Adjei nyathet manawa kegiyatan ing cadangan hutan ing wilayah Timur lan Kulon negara kasebut nyebabake masalah lingkungan sing serius.

Dheweke ujar manawa angel menehi hasil karo para penambang amarga dheweke beroperasi ing cadangan alas sing kandel.

Pak Adjei ngelingake pamrentah supaya ora menehi cadangan hutan kanggo kegiyatan pertambangan amarga nyumbang panutupan alas alas Ghana.

"Kita kudu ngeculake cengkaman ing alas Atewa lan ngidini mitra pangembangan sing nunggu kuwatir nggawe cadangan kasebut dadi daya tarik eko-pariwisata sing bakal entuk jumlah dhuwit pamrentah sing negesake bauksit bakal nggawa lan malah nggawa luwih akeh cara, "jarene.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.