24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Jerman Breaking News Warta Pamrentah Jepang Breaking News News Mbangun maneh Warta Breaking Singapura Warta Breaking Korea Selatan Pariwisata Perjalanan Plancongan | Tips Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Paspor paling apik sing duwe: Jepang, Singapura, Korea Selatan, Jerman

SGPassport
SGPassport
ditulis dening Juergen T Steinmetz

US utawa UK Passport mung menehi akses menyang 75 negara gratis visa. Iki ndadekake regane paspor AS menyang level sing padha karo The Gambia.
Laporan Mobilitas Global 2021 Q1 nyoroti riset anyar dening Deep Knowledge Group, nyalip data saka Penilaian Risiko lan Keselamatan Covid-19 babagan stabilitas ekonomi, sosial, lan kesehatan 250 negara lan wilayah kanthi asil Indeks Paspor Henley paling anyar.

Print Friendly, PDF & Email

Nalika 2021 diwiwiti, asil paling anyar saka Indeks Paspor Henley - rangking asli kabeh paspor jagad miturut jumlah tujuan sing bisa diakses pemegang tanpa visa sadurunge - menehi wawasan sing apik babagan masa depan kebebasan lelungan ing jagad iki sing duwe diowahi dening efek saka pandemi Covid-19.

Tanpa ngetrapake watesan sawetara, Jepang tetep nyekel posisi nomer siji ing indeks kasebut, kanthi pemegang paspor bisa ngakses 191 tujuan ing saindenging visa bebas saka jagad kasebut. Iki minangka taun kaping telu berturut-turut Jepang nyekel posisi paling dhuwur, dhewe utawa bebarengan karo Singapura. Asia dominasi Asia Pasifik (APAC) ngindeks indeks - sing adhedhasar data eksklusif saka Asosiasi Angkutan Udara Internasional (IATA) - saiki katon mantep. Singapura ana ing posisi nomer loro, kanthi akses menyang 2 tujuan, lan Korea Selatan entuk posisi nomer telu bareng karo Jerman, kanthi kalorone duwe skor bebas visa / visa nalika tekan 190. Selandia wis ana ing posisi 3, kanthi akses bebas visa menyang 189 tujuan, dene Australia ana ing posisi nomer 10, kanthi akses menyang 7 tujuan.

Peningkatan negara-negara APAC ing peringkat Indeks Paspor Henley minangka fenomena sing anyar. Sajrone sejarah indeks 16 taun, papan paling dhuwur biasane dianakake negara-negara UE, Inggris, utawa AS, lan para ahli negesake manawa posisi kekuwatan wilayah APAC bakal dilanjutake amarga kalebu sawetara negara pisanan sing miwiti proses pulih saka pandemi. 

Kanthi AS lan Inggris isih ngadhepi tantangan pinunjul sing ana gandhengane karo virus kasebut, lan kekuwatan paspor kalorone negara kasebut terus rusak, keseimbangan kekuwatan saya owah. Sajrone pitung taun kepungkur, paspor AS mudhun saka papan nomer siji dadi 7th papan, posisi sing saiki dituduhake karo Inggris. Amarga alangan lelungan sing gegandhengan karo pandemi, para turis saka Inggris lan AS saiki lagi nemoni watesan utama saka luwih saka 105 negara, karo sing duwe paspor AS bisa lelungan menyang kurang saka 75 tujuan, dene sing duwe paspor Inggris saiki duwe akses sing kurang saka 70.

Dr. Christian H. Kaelin, Ketua firma penasihat kediaman utama Henley & Mitra lan panemu konsep indeks paspor, ujar manawa peringkat paling anyar nyedhiyakake kesempatan kanggo nggambarake pergolakan luar biasa sing ditondoi ing taun 2020. "Setahun kepungkur kabeh indikasi ana tingkat mobilitas global bakal terus meningkat, kebebasan lelungan bakal nambah, lan sing duwe paspor sing kuat bakal bisa ngakses luwih akeh tinimbang sadurunge. Lockdown global negesake unjuran sing mencorong kasebut, lan nalika watesan diluncurake, asil saka indeks paling anyar minangka pangeling-eling apa tegese kekuwatan paspor ing jagad sing kena pandemi. " 

Kanthi vaksin Covid-19 pisanan sing disetujoni luwih saka sewulan kepungkur, para ahli industri maskapai percaya manawa vaksinasi wajib sadurunge lelungan udara bisa uga dibutuhake. Inovasi teknologi sing dijadwalake diluncurake ing Q1 2021 sing bakal menehi kontribusi kanggo mulihake mobilitas global yaiku Inisiatif Pass Travel IATA - aplikasi seluler sing ngidini para lelungan nyimpen lan ngatur sertifikasi sing wis diverifikasi kanggo tes utawa vaksin Covid-19. 

Reset gedhe menehi migrasi gedhe sabanjure 

Para ahli negesake manawa ing babagan mobilitas global mbesuk, kita ora bisa ngarepake pola bali pra-pandemi. Dr.Parag Khanna,pangarang laris (Mangsa Mangsa Asia) lan Pendhiri lan Mitra Mitra FutureMap ing Singapura ujar manawa sistem kasebut ora mung bakal bali maneh, lan kabangsaan kasebut ora bakal cukup maneh kanggo njamin dalan sing aman. "Malah kanggo paspor sing isih kuat kayata Jepang, Singapura, Korea Selatan, lan anggota UE, protokol tambahan dibutuhake kanggo nggayuh mobilitas sing relatif ora gesekan." Katon luwih maju, Khanna nyaranake manawa owah-owahan demografi bisa uga owah-owahan sing luwih dramatis: "Para mudha saiki sadar sosial, sadar lingkungan, lan kurang nasionalis - kabeh mau bisa dadi generasi paling gedhe ing sejarah manungsa. Dheweke ngumumake pamindhahan mobilitas seminal dadi saben negara dadi saben wong dhewe. " 

Perkembangan utama liyane kaya iki dibahas ing Laporan Mobilitas Global 2021 Q1 dirilis dening Henley & Mitra dina iki Laporan kasebut, sing nampilake analisis lan komentar mutakhir saka para akademisi terkemuka lan ahli profesional, nuduhake manawa pandemi kasebut mbatesi gerakan transnasional kanggo sementara, dorongan kanggo pindhah lan migrasi sisa-sisa, karo wong-wong sing golek solusi kreatif kanggo nglindhungi hak-hak global ing jaman pasca-Covid. 

Ngomentari tren sing tuwuh kanggo entuk kewarganegaraan nomer loro, Profesor Peter J. Spiro, Profesor Hukum Charles Weiner ing Sekolah Hukum Universitas Temple, ujar manawa pandemi "mbuktekake serangan utama pertama kanggo sistem mobilitas pasca-globalisasi", lan iki "pungkasane bakal nyepetake tren sadurunge akuisisi kewarganegaraan nalika elit transnasional katon kanggo njamin acara kejut mbesuk ”.

The Laporan Mobilitas Global 2021 Q1 uga nyoroti riset anyar dening Klompok Pengetahuan Jero, data overlay saka Penilaian Risiko lan Keamanan Covid-19 stabilitas ekonomi, sosial, lan kesehatan 250 negara lan wilayah sing paling anyar Indeks Passport Henley asil Sing muncul yaiku kanggo negara sing maju lan berkembang, kebebasan lelungan saiki ora mung amarga kekurangan kebebasan sosial utawa pembangunan ekonomi sing ora apik, nanging uga kegagalan manajemen risiko, kesiapan kesehatan, lan ngawasi lan ndeteksi. Kanthi tembung liya, immobility global ora mung mung kahanan rakyat sing ora maju.

Ngrembug pengaruh pandemi kanggo migrasi bakat, Greg Lindsay, Direktur Penelitian Terapan ing NewCities, nuduhake munggah saka apa sing diarani 'nomad digital'. "Moniker saiki kanthi efektif nggambarake sapa wae sing duwe amanat saka Covid kanggo makarya saka ngendi wae - lan ewonan, yen ora jutaan, ngupayakake arbitrase pandemi ing tujuan sing dipilih. Bukti kasebut jelas, kalebu jumlah rekor warga Amerika sing njaluk kewarganegaraan sekunder ing taun 2020, lan Inggris sing cepet-cepet ngamanake akses Uni Eropa sadurunge Brexit. "

terus maca

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.