24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Warta Breaking Travel budaya News Tanzania Breaking News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan

Paus Francis milih pejabat Tanzania kanggo makili Vatikan ing Selandia Baru

Uskup Agung-Rugambwa
Uskup Agung-Rugambwa

Paus Francis wis milih Tanzanian ketua kelairan, Uskup Agung Novatus Rugambwa, minangka Apostolik Nuncio Selandia Baru lan Delegasi Apostolik ing negara-negara ing Samodra Pasifik.

Pontiff wis milih Uskup Agung Rugambwa sawetara dina kepungkur kanggo makili Holy See ing Selandia Baru lan negara-negara Samodra Pasifik sawise ngabdi ing Sao Tome lan Principe, Angola, lan Tagaria - kabeh ana ing Afrika.

Peringkat kasebut ditindakake ing antarane warga negara Afrika sing ngawula Kudus kanthi macem-macem kapasitas.

Uskup Agung Rugambwa lair ing Tanzania Kulon ing taun 1957 banjur nunjuk dadi imam ing taun 1986 lan Uskup Agung ing taun 2010.

Dheweke mlebu layanan diplomatik Holy See ing taun 1991 lan nate kerja ing Nunciature ing Panama, Republik Kongo, Pakistan, Selandia Baru, Indonesia, Angola, lan Honduras.

Kanggo sawetara wektu, dheweke uga dadi Sekretaris Dewan Kepausan Holy See kanggo Perawatan Pendhudhuk Migran lan Itinerant.

Uskup Agung Rugambwa duwe pengalaman diplomatis ing Panama, Republik Kongo, Pakistan, Indonesia lan sadurunge dadi sekretaris Nuncio Apostolik ing Wellington, Selandia Baru. Dheweke nduweni gelar Sarjana Hukum Canon.

Dheweke ngganti Uskup Agung nuncio sadurunge Martin Krebs sing taun kepungkur diangkat dadi Apostolik Nuncio menyang Uruguay.

Presiden Konferensi Uskup Katolik Selandia Baru, Uskup Patrick Dunn, ujar: "Kita seneng banget karo janjian saka Uskup Agung Rugambwa lan nampi dheweke bali menyang pantai kanthi peran anyar. Pandonga kita bareng dheweke nalika dheweke siyap-siyap pindhah lan kita ngarep-arep bisa kerja bareng karo dheweke ing taun ngarep. "

Uskup Agung Rugambwa mlebu layanan diplomatik Holy See ing Juli 1991 lan banjur dadi misi diplomatik Kepausan ing Panama, Republik Kongo, Pakistan, Selandia Baru, lan Indonesia.

Dheweke dadi Sub-Sekretaris saka Dewan Kepausan kanggo Perawatan Pastoral para Migran lan Itineran ing wulan Juni 2007, banjur milih Uskup Agung Titular Tagaria, lan ing wektu sing padha dijenengi Apostolik Nuncio kanggo São Tomé lan Príncipe ing wulan Februari 2010, jabatan sing daktindakake sadurunge pindhah menyang Selandia Baru.

Greja Katolik wis dadi mitra utama pariwisata, duwe peran penting kanggo narik kawigaten para pengunjung saka bagean liya ing donya kanggo ngunjungi Afrika ing macem-macem misi.

Greja kanthi kerja sama karo greja liyane mromosikake lan ngatur perjalanan ziarah menyang papan Suci sing biasane ana ing Israel, Spanyol, Roma, lan Afrika Lor.

Misionaris Katulik, Anglikan, lan Lutheran dianggep minangka turis pertama sing mlebu ing Afrika banjur mbukak rute menyang industri turis modern sing negara-negara Afrika ngupayakake akeh kanggo ngembangake.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Apolinari Tairo - eTN Tanzania