Warta Breaking Travel Berita Breaking Brunei budaya Warta Pamrentah News Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur USA Breaking News

Boikot hotel hotel berkembang: Hollywood melu

Sultan-Brunei-Hassanal-Bolkiah
Sultan-Brunei-Hassanal-Bolkiah
ditulis dening editor

Dhaptar bintang Hollywood, musisi, atlit, lan saiki uga perusahaan, sing berkembang uga global, saya akeh saben dina kanggo ndhukung boikot hotel Brunei duweke Sultan. Iki minangka tanggepan marang Sultan Brunei sing ngumumake undang-undang anyar ing negarane nglawan homoseksualitas lan jina sing kalebu ukuman mati kanthi watu.

The Situs web Pariwisata Brunei nyebataken papan dununge katentreman lan papan sing tenang.

Melu pangkat boikot yaiku Ellen DeGeneres, Elton John, lan Billie Jean King sing ngetutake George Clooney kanggo ngundang boikot kasebut.

Ing Brunei, wiwit dina iki, pelanggaran kayata rudo pekso, ngrampok, lan fitnah marang Nabi Muhammad bakal dihukum mati, lan nyolong bakal dikenani hukuman. Seks lesbian bakal dikenani ukuman 40 sebatan tebu lan / utawa maksimal 10 taun dipenjara, dene wong-wong sing "mbujuki, ngandhani utawa nyengkuyung" bocah-bocah Muslim sing umur 18 taun "kudu nampa piwulang agama liyane kajaba Islam ”Dikenani denda utawa kunjara. Homoseksualitas wis ilegal ing negara kasebut.

Undhang-undhang anyar iki nuwuhake kemarahan ing antarane organisasi hak asasi manungsa lan tokoh publik, lan bisa uga paling ora ana siji perusahaan Hollywood sing nganggep maneh nuntun acara sing bakal teka ing salah sawijining hotel adhedhasar Los Angeles sing diduweni Sultan; dheweke duwe Hotel Bel-Air lan Hotel Beverly Hills.

Ing sawijining tweet, Ellen Degeneres ujar: Sesuk, negara #Brunei bakal wiwit mbenturi wong homo nganti mati. Saiki kita kudu nindakake apa-apa. Mangga boikot hotel iki duweke Sultan Brunei. Ngunggahake swara saiki. Nyebar kabar. Tangine.

Elton John tweets: Aku percaya manawa katresnan iku katresnan lan bisa nresnani kaya sing kita pilih minangka hak dhasar manungsa. Ngendi wae kita lunga, bojoku David lan aku pantes dianggep sopan lan ngajeni - kaya saben wong ing jutaan wong LGBTQ + ing saindenging jagad.

Billie Jean King tweet: Kekejaman iki diwiwiti saiki ing #Brunei. Tulung gabung karo aku lan sebarke babagan boikot hotel duweke Sultan Brunei.

Dina iki, Walikota London, Sadiq Khan, negesake manawa London Underground bakal mbusak sawetara pariwisata pariwisata Brunei saka jaringan kasebut. Badan Investasi Brunei duwe koleksi hotel Dorchester.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.