Asosiasi Warta Breaking News Ethiopia Breaking Rwanda News Warta Breaking Travel Breaking Uganda News News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan

Ethiopia, Rwanda lan Uganda: 10 tujuan lelungan dunya sing luwih apik

Pilih basa sampeyan
apolinari
apolinari

telung Afrika Wétan negara-negara wis muncul ing antarane sepuluh tujuan wisata sing paling cepet ing donya.

Laporan tahunan 2019 sing disusun dening Dewan Perjalanan lan Pariwisata Dunia (WTTC) nuduhake manawa Ethiopia minangka tujuan plancongan paling cepet ing donya kanthi Rwanda ing posisi nomer enem lan Uganda duwe posisi nomer loro belas.

Sektor pariwisata Ethiopia tansaya 48.6 persen kagum ing 2018, dadi 9.4 persen ekonomi lan nggawe 2.2 yuta lapangan kerja. Liwat 8 persen tenaga kerja Ethiopia saiki kerja ing pariwisata.

Rwanda uga ngalami tingkat pertumbuhan 13.8 persen lan Uganda 11.3 persen, kanthi 3 wong nuduhake Afrika Wétan kanthi kewan liar, sejarah, lan pantai, lapuran Nation Media Group saka Nairobi.

Kenya uga ngalami pertumbuhan gedhe ing 2018 ing 5.6 persen sing nggawe 1.46 yuta lapangan kerja lan kalebu 8.8 persen saka total ekonomi taunan.

Kenya minangka pusat turis utama ing Afrika Wétan, nggunakake satwa liar, situs sejarah, lan pantai ing pesisir Samudra Hindia lan ningkatake layanan turis, umume hotel lan fasilitas transportasi udara.

Ing analisis taunan sing ngetrapake pengaruh ekonomi lan lapangan kerja global ing plancongan lan pariwisata ing 185 negara lan 25 wilayah, riset Dewan Pariwisata lan Pariwisata Dunia nerangake manawa sektor iki nyumbang 10.4 persen PDB global lan 319 yuta lapangan kerja, utawa 10 persen saka total lapangan kerja ing taun 2018.

Ditambahake manawa tuwuhing pariwisata lan pariwisata ing taun 2019 dijangka “tetep tangguh” sanajan ekonomi global saya mudhun.

"Ramalan kita nuduhake ekspansi wisata lan pariwisata 3.6 persen, luwih cepet saka pertumbuhan ekonomi global sing diarepake 2.9 persen ing taun 2019," ujare laporan kasebut.

Ditambahake, salah siji saka 5 kabeh lapangan kerja anyar digawe kanthi lelungan lan pariwisata sajrone 5 taun kepungkur sing nuduhake pentinge sektor ing ekonomi global.

PDB lelungan lan pariwisata tansaya 5.6 persen ing 2018, luwih dhuwur tinimbang tingkat pertumbuhan ekonomi Afrika 3.2 persen.

Iki ndadekake Afrika minangka wilayah nomer loro paling cepet ing taun 2018, sing mung ana ing Asia-Pasifik.

Wutah kaya ngono, sebagian diterangake dening rebound Afrika Utara saka krisis keamanan uga pangembangan lan implementasine kabijakan sing stimulasi promosi lelungan.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Apolinari Tairo - eTN Tanzania