24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Asosiasi Warta Warta Breaking Travel Warta Breaking Maladewa News tanggung jawab Thailand Breaking News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan

Kepulauan & perubahan iklim: Gelombang badai & pemutihan karang sing mengaruhi pariwisata

mutiara ijo
mutiara ijo
ditulis dening editor

Wiwit Greta Thunberg, bocah sekolah lan aktivis iklim Swedia, nggawa topik perlindungan iklim menyang agenda politik lan sosial kanthi serangan kasebut, efek negatif saka owahan iklim wis dibahas luwih akeh. Nalika pangowahan iklim mengaruhi kabeh bidang urip, mundhak banyu segara sing digabung karo badai sing terus saya parah bisa dadi ancaman langsung menyang pulau. Bubar, Organisasi Meteorologi Dunia (WMO) ngumumake manawa rata-rata permukaan laut ing taun 2018 yaiku 3.7 milimeter luwih dhuwur tinimbang taun sadurunge lan wis tekan level paling dhuwur wiwit pangukuran satelit.

Ing taun-taun pungkasan, udan, badai, banjir, lan erosi pesisir saya akeh intensitas lan frekuensi amarga ana perubahan iklim. Sanajan ora kabeh pulau kena pengaruh sing padha karo pola cuaca sing owah, umume sing ngerti owah-owahan sing signifikan - kalebu Mitra Pulo Green Pearls®. Ora lungguh kanthi santai lan ngenteni lahan kasebut bakal dicuci saka sikil, dheweke aktif nglindhungi tanah kelairan lan ekosistem sing ringkih saka efek perubahan iklim.

Iklim Netral ing Laut Lor

Pulo Juist Laut Lor wis nggawe target sing ambisius lan penting: kudu netralake iklim ing taun 2030. Sanajan saiki, konsekuensi saka perubahan iklim wis dirasakake ing Juist. Nomer pethi sing luwih akeh sing dimaksudake kanggo nglindhungi tanah saka prahara badai minangka langkah sing nyata, lan pulau kasebut uga aktif ngindhari gas rumah kaca kanthi pindhah menyang transportasi sing ora nganggo mobil. Wis sawetara wektu, kutha iki nawakake proyek lan kegiyatan sing ndadekake konsep perlindungan iklim luwih cedhak karo pengunjung, sing enom lan sing wis tuwa, kayata program "Juistus Climate Saver" lan "University for Children."

Taman Coral Warni-warni kanggo Maladewa

Perubahan Iklim uga menehi tandha ing Samodra India. Miturut ahli biologi kelautan Smrutica Jithendranath, sing tanggung jawab kanggo jagad banyu ing saubengé eko-resor Reethi Faru, munggah segara nganti saiki ora duwe pengaruh gedhe ing Maladewa. Nanging, akibat saka perubahan iklim bisa dingerteni kanthi jelas ing karang. Utamane, kenaikan suhu banyu lan badai sing saya galak nyebabake kerusakan parah ing kewan cilik sing sensitif iki, sing nyebabake pemutihan karang lan uga kematian karang.

Adhedhasar pengamatan kasebut, Resor Reethi Faru ngluncurake proyek konservasi karang ing Filaidhoo. Ing kebon ing jero banyu sing digawe khusus, resor kasebut nyebarake karang lan tanduran maneh menyang karang omah sawise udakara setaun. Kebon ing jero banyu lan karang omah uga nyedhiyakake perlindungan kanggo pesisir lan nyegah supaya ora ngumbah. Ing pirang-pirang atoll liyane ing Maladewa, Atol Malé Lor, tamu saka resor eko Gili Lankanfushi bisa nandur karang enom ing banyu ing kebon dhewe lan melu aktif ing Proyek Coral Lines ing resor kasebut. Sawise tamu lunga, dheweke uga duwe kesempatan kanggo ngetutake karang ing blog resor.

Koh Samui Menentang Perubahan Iklim

Resor berkelanjutan Tongsai Bay ing Koh Samui fokus ing strategi supaya gas rumah kaca kalebu olahraga banyu tanpa motor, sewa sepeda kanggo tur pulau, carpooling, lan ngindhari mobil ing lapangan hotel. Resor iki uga ndhukung Yayasan Pulau Ijo wiwit didegake sepuluh taun kepungkur. Tujuan utama organisasi yaiku nglindhungi iklim pulau lan ekosistem sing terkenal. Contone, Yayasan Green Island wis ngatur minggu-minggu bebas mobil ing Koh Samui kanthi pitulung saka mitra, kayata Teluk Tongsai, kanggo nambah kesadaran babagan kebutuhan kanggo nyuda emisi gas omah kaca.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.