Berita Breaking Belgia Breaking News Internasional Warta Breaking Travel budaya Education News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan

Pariwisata Brussels: Jejak seni rupa babagan Bruegel

0a1a-58
0a1a-58
ditulis dening Kepala Editor Tugas

visit.brussels, kanthi kolaborasi karo Farm Farm kolektif Brussels wis nggarap jejak seni rupa kanggo menehi pakurmatan marang bendara tuwa Flemish, Pieter Bruegel, sing dununge ing ibukutha Belgia. Pengunjung bisa ndeleng karya pertama seniman Prancis Lazoo ing lingkungan Marolles, nalika sentuhan rampung diwenehake menyang Rue Baron Horta.

Brussels lan Bruegel ora ana gandhengane. Artis kasebut ngentekake meh kabeh urip ing Brussels, ing kana uga dikubur. Brussels minangka sumber inspirasi sing apik kanggo Bruegel, nyatane karyane ana twothirds sing dicet ing kene. Panyengkuyunge sing berpengaruh manggon ing Mont des Arts, cedhak karo omahé. Saiki, omah kasebut kalebu bagean penting saka pakaryan Bruegel. Sawise Museum Kunsthistorisches Wina, Museum Nasional Seni Rupa Belgia duwe koleksi lukisan Bruegel paling gedhe lan Perpustakaan Kerajaan ora kurang saka 90 ukiran.

Brussels kudu nyawisake pirang-pirang acara kanggo seniman sing misuwur ing jagad iki kanggo ngrayakake ulang taun 450th tilar donya. visit.brussels, kanthi kolaborasi karo Farm Prod kolektif, uga wis ngajeni Pieter Bruegel kanthi ngembangake jejak seni jalanan ing tengah-tengah kutha. Rute kasebut mlebu ing institusi, ngliwati papan-papan sing ana sawetara sambungan Bruegel sing terkenal (tautan sejarah lan koleksi permanen, lsp).

Sekilas pertama babagan karya ing jalur iki wis bisa dideleng ing Rue Haute, cedhak karo Porte de Halle. Iki minangka karya seniman Prancis Lazoo, sing diilhami dening "The Wedding Dance". Karya monumental nomer loro saiki lagi aktif, cedhak karo BOZAR ing Rue Baron Horta.

Wiwit pertengahan Juni, paling ora ana sewelas fresko, uga dicet dening para seniman sing dadi bagean saka kolektif bebarengan karo para seniman sing diundang, bakal dikagumi ing dalan kasebut. Kesempatan sing apik kanggo nemokake Bruegel kanthi cara liyane.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov