Berita Breaking Belgia Breaking News Internasional Warta Breaking Travel budaya Industri Hospitality News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan

Gawe semangat Renaissance sajrone Festival Carolus V Brussels

0a1a-105
0a1a-105
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Wiwit wulan Mei nganti September, Festival Carolus V minangka kesempatan kanggo Brussels supaya bisa urip maneh kanthi semangat Renaissance. Antarane kegiyatan sing ora kaetung sing ditawakake, diskusi lan mlaku-mlaku ing ibukutha Eropa ngidini para pengunjung njelajah jaman Charles V, kaisar paling kuat ing abad kaping 16. Ing taun iki, kanggo ngrayakake ulang taun 450 taun pati saka master Flemish Bruegel, sawetara kegiatan anyar sing ditambahake ing program festival kasebut.

Program Carolus V Festival minangka bagean saka jaringan budaya 'rute Eropa Kaisar Charles V'. Rute wisata lan sejarah iki dingerteni dening Institut Rute Budaya Eropa Dewan Eropa. Iki nyawijikake papan sing dadi tandha nalika pemerintahan Charles V lan kutha-kutha sing dilewati.

Warisan lan sejarah Eropa ing abad kaping 16 mula disorot berkat serangkaian kegiatan festival, budaya lan berorientasi kulawarga sing diatur ing pirang-pirang ruang ing saindenging Wilayah Ibu Kota Brussels. Liwat wisata lan wisata, para pengunjung nikmati macem-macem aspek urip ing jaman pemerintahan Charles V.

Ing taun iki, kanggo ngrayakake ulang taun 450 taun pati saka master Flemish Bruegel sing gedhe, festival kasebut bakal nawakake macem-macem pameran lan kegiatan asli kanggo para pengunjung. Iki minangka kesempatan sing sampurna kanggo (nemokake) karya monumental saka pelukis Flemish paling gedhe ing abad kaping 16.

Mangkene cuplikan cepet saka tur lan diskusi sing dipandu saka taun khusus iki:

Tur sing Dipandu

Brussel ing jaman Erasmus - FR

Saka alun-alun Petit Sablon tekan kebon Erasmus House, tur iki ngidini sampeyan ngetutake jejak Erasmus lan abad sing dipanggoni.
Tanggal: 22/06 & 21/09 jam 2 sore

Bruegel Sepuh lan rahasia saka rong tombol kasebut

Ayo mlaku-mlaku liwat Brussels, wiwit taun 1562, Bruegel urip lan nggawe lukisan sing paling apik. Alchemist sejati, apa dheweke ngerti rahasia kunci loro kasebut?
Tanggal: 14/07 & 08/09 jam 2.30 sore

Bruegel lan Marollen - FR

Ayo mlaku-mlaku lan temokake Marollen ing abad kaping 16… lan luwih khusus protagonis budaya seni kita: Pieter Bruegel.
Tanggal: 02/06 jam 2 sore

Charles V lan Brussels Golden Age ing Renaissance - FR - EN

Miwiti ing Place Royal ing lingkungan Sablon, banjur pindhah menyang Grand Place, sampeyan bisa ngerteni taman lan greja, istana utawa fasad polos lan patung lan banyu mancur sing nggawa kenangan babagan Charles V.
Tanggal:
FR: 06/06 jam 11 esuk
EN: 21/06 jam 11 esuk

Konco layar ing Ommegang, bagean 1 - FR

Nyilem menyang taun 1549 kanthi pandhuan nganggo kostum jaman lan temokake kepiye acara kasebut dipasang. Kita ngajak sampeyan ing mburi layar Ommegang kanggo nyekseni persiyapan sing rame.
Tanggal: 09/06 jam 2 sore

Kebiasaan lan adat istiadat jaman Renaissance: Brussels, kutha sing tembok - FR 'Rute' iki bakal nggawa sampeyan saka wilayah laut menyang wilayah borjuis.

Tanggal: 23/06 jam 2 sore

Konco Ommegang, bagean 2 - FR

Rong jam sadurunge Ommegang, sampeyan bisa ngerteni lan ngrasakake persiyapan pungkasan acara peringatan iki.
Tanggal: 28/06 jam 7 sore

Tur sing dipandu. Brussel ing jaman Erasmus - EN

Saka alun-alun Petit Sablon tekan kebon Erasmus House, tur iki ngidini sampeyan ngetutake jejak Erasmus lan abad sing dipanggoni.
Tanggal: 22/06 jam 2 sore

Tur ing Omah Erasmus sing dipandu - FR - NL

Minangka bagéan saka Dina Warisan, temokake Omah Erasmus kanthi pandhuan sing apik!
Tanggal: 14 & 15/09, 10 esuk - 6 sore

Kanggo sawetara kunjungan kasebut, kunjungan klompok uga kasedhiya miturut panjaluk suwene festival (miturut kasedhiyan pandhuan) ing pirang-pirang basa (FR, NL, EN, DE, ES), lan kunjungan tartamtu ing basa Prancis diadaptasi kanggo kanthi cacat penglihatan.

Wicara sing disenengi para penggemar sejarah

Sajrone Mei lan Juni, para penggemar sejarah bisa rawuh ing wicara supaya luwih ngerti kasunyatane jaman kasebut lan kanggo sinau luwih lengkap babagan Brussel ing jaman Bruegel.

Bruegel, pelukis Brussels? - FR

Nalika taun 1560-an lan ing Brussels, Bruegel nggawe mayoritas lukisan sing saiki duweni atribusi kanggo dheweke. Kesadharan saka hubungane antarane seniman lan kutha kasebut menehi crita sing beda banget babagan sapa sejatine utawa kaya apa kutha lan papan dununge. Nggumunake manawa riset anyar nyedhiyakake informasi anyar babagan master ing Brussels iki. Yen dheweke sejatine ora manggon ing papan sing kita curiga, mesthi ora adoh. Kayane Dull Gret, gaweyane sing paling penting sing dijaga ing Antwerp, ora digawe ing Antwerp nanging ing Brussels.

Informasi migunani:
Tanggal: 23 / 05
Wektu: 6.30 sore
Pembicara: Roel Jacobs
Lokasi: Bibliothèque des Riches-Claires - 1000 Bru
Price: Gratis

Brussel ing jaman Bruegel - FR-NL

Ing taun 1560-an minangka salah sawijining dekade paling penting ing sejarah Brussels, lan uga periode nalika Pieter Bruegel manggon ing kutha kasebut. Sampeyan bakal ngerti pentinge kutha kasebut ing urip Bruegel kanthi mung sinau babagan sejarah kutha kasebut sajrone wektu kasebut.

Informasi migunani: Tanggal: 20/06 NL
27/06 FR
Panutur: Roel Jacobs Wektu: 6 sore
Dawane: 1.5 jam
Price: Gratis
Lokasi: Maison du Roi - Grand - Place 1000 Info Bru &

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov