24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Breaking Kuba Warta Pamrentah News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur USA Breaking News

Sanksi Kuba AS sing anyar target pariwisata, pengiriman uang lan perbankan

0a1a-107
0a1a-107
ditulis dening Kepala Editor Tugas

AS target Kuba karo sanksi tambahan, kalebu matesi perjalanan menyang negara pulau, matesi remitansi, lan sanksi entitas tambahan, ujar penasihat keamanan nasional Gedung Putih John Bolton.

Warga AS sing ngirim pengiriman uang menyang Kuba bakal diwatesi t $ 1,000 saben wong saben kuartal, ujare Bolton, Rebo. Lelungan non-kulawarga bakal diwatesi kanggo nyuda "pariwisata sing dijilbab" sing mupangate pamrentah lan militer Kuba, tambahnya.

"Liwat Departemen Keuangan, kita uga bakal ngetrapake perubahan kanggo mungkasi panggunaan 'transaksi U-turn', sing ngidini rezim ngatasi sanksi lan entuk akses menyang mata uang keras lan sistem perbankan AS," ujare Bolton ing pidato menyang para veteran ing invasi Bay of Pigs taun 1961, nalika wong Kuba sing diasingake nyoba nggulingake rezim Fidel Castro.

Langkah kasebut ditindakake sedina sawise Gedung Putih ngumumake bakal ora mandheg nerbitake undang-undang Helms-Burton, sing bakal ngukum sapa wae ing donya sing bisnis karo entitas Kuba nggunakake properti sing dicekel saka pamilik AS sawise revolusi Kuba 1959.

Keuangan durung ngumumake sanksi kasebut kanthi resmi, nanging Bolton ujar manawa limang entitas bakal ditambahake ing dhaptar ireng Kuba, kalebu maskapai penerbangan militer Aerogaviota.

AS ngilangi hubungan diplomatik karo Kuba ing taun 1961, lan sajrone pirang-pirang dekade sabanjure ngetrapake sanksi tumrap negara pulau kasebut, mung 90 mil ing sisih kidul Florida. Mantan presiden Barack Obama ngupayakake nglembut kebijakan AS ing 2015, sing nyebabake mbukak maneh kedutaan AS lan Kuba lan ngeculake larangan perjalanan.

Nanging ing wulan Juni 2017, Trump mbatalake kabeh perubahan Obama, lan bali menyang kabijakan garis keras ing Kuba. Sanksi tambahan diwiwiti taun iki, amarga pamrentah Trump wis nuduh Kuba lan militere ngrebut Venezuela lan ngrewangi rezim Nicolas Maduro tetep kuwasa.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov