Asosiasi Warta Warta Breaking Travel News Warta Breaking Peru Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan

Machu Picchu Pueblo: 100% kutha Amerika Latin berkelanjutan

machapicchu
machapicchu
ditulis dening editor

Machu Picchu Pueblo minangka kutha pertama ing Amerika Latin sing bisa ngatur 100% sampah sing tetep.

Liwat proses pirolisis, sampah sing diurai ing suhu dhuwur tanpa oksigen, 7 ton sampah diolah saben dina, ngasilake bio-batubara, pupuk alami sing bakal digunakake kanggo mulihake alas awan Andes lan menehi sumbangan kanggo tetanen produktivitas saka Machu Picchu. Inisiatif terus kanggo konservasi lan perawatan lingkungan Machu Picchu, AJE Group, lan Inkaterra nampilake Pabrik Perawatan Sampah Organik sing pertama ing kutha kasebut.

Sadawane Tanduran Pangobatan Sampah Organik, Pabrik Kompak Plastik menyang SERNANP bakal digunakake kanggo ngolah ulang sampah sing ditemokake ing sadawane Jejak Inca, rute trekking sing paling misuwur ing Amerika Selatan. Tanduran iki disumbangake ing taun 2017 lan nyegah reruntuhan Machu Picchu supaya ora mlebu ing daftar Warisan UNESCO ing Risiko. Saiki, 14 ton plastik poliester diolah saben dina ing tanduran iki.

Ing taun 2018, tanduran Biodiesel lan Glycerin diresmekake ing Hotel Inkaterra Machu Picchu Pueblo. Kanthi ngolah minyak nabati saka omah, pondokan, hotel, lan restoran Machu Picchu, 20 galon biodiesel diproduksi saben dina saka udakara 6,000 liter minyak bekas saben wulan. Glycerin sing dipikolehi ing proses nggawe biodiesel uga digunakake dening kotamadya kanggo ngresiki jubin watu, saengga ngganti produk kimia.

Upaya kumulatif kasebut kanggo nggawe kutha Machu Picchu dadi model kesinambungan global menang hadiah "Líderes + 1" Peru lan, ing Jerman, penghargaan "Die Goldene Palme" sing bergengsi ing kategori Pariwisata Bertanggung Jawab.

Kanggo informasi luwih lengkap babagan Inkaterra Machu Picchu Pueblo Hotel, klik kene.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.