24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Warta Breaking Travel Warta Breaking Burundi Hotel & Resor News Resorts Keslametan Warta Breaking Sri Lanka Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Sri Lanka: Luwih akeh serangan sing ditindakake, dipateni Internet, perintah Curfew: Uni Eropa nawakake dhukungan lan pernyataan masalah

SRILE
SRILE
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Wakil Presiden Perwakilan Tinggi Uni Eropa Federica Mogherini nerbitake pernyataan sawise serangan teroris agawe ing Sri Lanka esuk iki

Ing pungkasan dina Minggu, serangan kasebut paling ora 215 wong mati lan 500 wong cilaka.
Polisi Sri Lanka nyekel wong-wong lan intelijen Sri Lanka negesake yen dheweke wis duwe indikasi serangan sing bisa ditindakake sadurunge kedadeyan kasebut.

Sawijining pejabat hotel ing Cinnamon Grand, cedhak omah resmi perdana menteri, ujar yen bledosan kasebut nyebrot restoran lan mateni paling ora siji wong.

Paling ora ana 160 wong sing tiwas dina iki ing Sri Lanka, ing antarane 35 wong asing kalebu nomer sing durung dikonfirmasi.

Jeblugan kaping pitu uga dilaporake ing hotel cedhak kebun binatang ing Dehiwala, ing Colombo kidul, kanthi rong korban jiwa. Kebon binatang wis ditutup. Jam kurva diwenehake saka 18:00 nganti 06:00 wektu lokal (12: 30-00: 30 GMT).

Sri Lanka wis mateni media sosial lan layanan olahpesen ing negara kasebut
Nalika kedadeyan kasebut, warta bakal ana ledhakan kaping wolu lan pertukaran tembakan ing distrik Colombo Dematagoda, nanging iki durung dikonfirmasi.
Jam kurva diwenehake saka 18:00 nganti 06:00 wektu lokal (12: 30-00: 30 GMT).
Sri Lanka wis mateni media sosial lan layanan olahpesen ing negara kasebut
Serangkaian serangan terkoordinasi nyerang greja lan hotel ing Sri Lanka esuk iki, nyebabake karusakan parah. Karo pria, wanita lan bocah-bocah, saka kabeh lapisan masyarakat lan saka macem-macem warga ing antarane para korban, iki minangka dina sing nemen banget kanggo negara lan jagad iki.
Uni Eropa menehi ucapan sungkawa sing paling tulus kanggo kulawarga lan kanca-kanca sing wis tiwas lan pengin cepet-cepet pulih wong-wong sing lara.
Minggu Paskah minangka wayahe khusus kanggo umat Kristen ing saindenging jagad. Wayahe ngucapake matur nuwun, kanggo ngeling-eling, pahargyan, lan ndonga kanthi tentrem. Tumindak kekerasan kaya ngono ing Dina Suci iki minangka tumindak kekerasan tumrap kabeh kapercayan lan agama, lan tumrap kabeh wong sing ngurmati kebebasan agama lan pilihan kanggo nyembah.
Uni Eropa solidaritas karo masarakat Sri Lanka lan panguwasa Sri Lankan ing wektu iki angel. Uni Eropa uga siyap nawakake dhukungan.
Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.