Warta Breaking Travel News Warta Breaking Sri Lanka Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Otoritas Pangembangan Pariwisata Sri Lanka, Panguwasa AS lan Inggris ngelingake babagan serangan teror

srilankaaa
srilankaaa
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Otoritas Pengembangan Pariwisata Sri Lanka ing sawijining pernyataan sing diluncurake njaluk supaya hotel ing Sri Lanka njupuk langkah maksimal kanggo nguatake keamanan amarga Hotel dadi salah sawijining target utama. Tulung tulung sampeyan kanggo nyebar kabar lan aja lali ngrewangi turis sing saiki ana ing Sri Lanka. "

Industri wisata Sri Lanka ngupayakake pengaruh serangan sing nggegirisi Minggu Paskah ing ibukutha negara Colombo lan Negombo, ing dununge bandara kasebut.

Sri Lanka nampa 2.1 yuta turis ing 2017 lan wis target target kanggo tikel kaping pindho ing taun iki. Visa gratis kanggo pengunjung saka 30 negara kalebu AS, Inggris, Uni Eropa lan Thailand minangka bagean saka strategi iki.

Saiki, Sri Lanka sepi. Wayah curfew lan kabeh dalan ditutup.

Kedutaan Besar AS ningkatake level saran perjalanan kanggo Sri Lanka nganti level 2: Kedutaan Besar kasebut ngelingake klompok teroris supaya terus ngrancang serangan ing Sri Lanka. Teroris bisa nyerang kanthi sethithik utawa ora ana bebaya, target lokasi wisata, pusat transportasi, pasar / pusat perbelanjaan, fasilitas pamrentah daerah, hotel, klub, restoran, papan ibadah, taman, acara olahraga lan budaya utama, lembaga pendhidhikan, bandara, lan liya-liyane wilayah umum.

Gedung Putih nerbitake sawijining pratelan, manawa Amerika Serikat ngukum kanthi cepet banget serangan teroris sing gedhe banget ing Sri Lanka sing nyebabake akeh nyawa ing Minggu Paskah iki. Matur sungkawa tulus kanggo kulawarga sing luwih saka 200 wong sing tiwas lan atusan wong liyane sing tatu. Kita ngadeg karo pamrentah Sri Lanka lan masarakat nalika ngadili para pelaku tumindak sing nistha lan ora ana artine kasebut.

Kangge, Sri Lanka nyekel 13 tersangka sing diduga. Serangan liyane ing bandara dicegah. 215 wong kalebu turis asing tiwas, luwih saka 500 wong cilaka ing serangkaian serangan sing direncanakake lan dikoordinasi nalika Minggu Paskah.

Departemen Luar Negeri Inggris ngandhani Warga Inggris:

Ing 21 April 2019 bom digunakake kanggo nyerang telung gereja lan telung hotel ing Sri Lanka, ing Colombo tengah; ing pinggiran sisih lor Colombo Kochchikade, lan ing Negombo udakara rong puluh mil sisih lor Colombo; lan ing sisih wétan negara ing Batticaloa. Ana korban korban parah. Yen sampeyan ana ing Sri Lanka lan sampeyan wis aman, saran supaya sampeyan hubungi kulawarga lan kanca-kanca supaya dheweke ngerti yen sampeyan aman.

Yen sampeyan ana ing Sri Lanka lan kena pengaruh langsung saka serangan kasebut, monggo nelpon Komisi Tinggi Inggris ing Colombo: +94 11 5390639, lan pilih opsi darurat saka ngendi sampeyan bakal nyambung karo salah sawijining staf konsulat. Yen sampeyan ana ing Inggris lan kuwatir karo kanca utawa kulawarga Inggris ing Sri Lanka sing kedadeyan, monggo nelpon nomer papan tombol FCO: 020 7008 1500 lan tindakake langkah sing padha.

Keamanan wis ditingkatake ing saindenging pulau kasebut lan ana laporan babagan operasi keamanan sing lagi ditindakake. yen sampeyan ana ing Sri Lanka, tulung tututi saran saka aparat keamanan lokal, staf keamanan hotel utawa perusahaan tur. Bandara kasebut lagi operasi, nanging saya akeh mriksa keamanan. Sawetara maskapai menehi saran marang para penumpang supaya teka luwih awal kanggo check-in, amarga ana skrining keamanan sing tambah.

Panguwasa Sri Lan wis ngumumake jam kerja ing saindenging negara. Sampeyan kudu matesi gerakan nganti rampung, tindakake pandhuan saka panguwasa lokal lan operator hotel / tur.

Pejabat berwenang Sri Lanka negesake manawa, yen sampeyan butuh pesawat saka bandara Colombo, sampeyan bisa lelungan menyang bandara yen sampeyan duwe paspor lan tiket sing valid kanggo lelungan dina kasebut. Dheweke uga negesake manawa pengaturan wis ditrapake kanggo penumpang sing teka.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.