24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Warta Breaking Travel Israel Breaking News News Warta Breaking Palestina Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Ora Ana Plancongan Paskah kanggo Kristen Palestina ing Gaza

gaza-kristen
gaza-kristen
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Ana udakara 1,100 wong Kristen Palestina ing Gaza, akeh sing katurunan Kristen paling awal ing Palestina (asal mula agama Kristen). Kanggo kaping pisanan, panguwasa Israel nolak kabeh ijin lelungan menyang wong Kristen Palestina saka Gaza kanggo ngrayakake Paskah kaya saben taun, kanthi proses saka Betlehem menyang Yerusalem kanggo ngetutake dalane Yesus ing Wungun.

Apa watesan kasebut bisa dibenerake mung karo kabutuhan keamanan?

Para pengamat hak asasi manungsa ujar, keputusan Israel kanggo nolak gerakan antarane Gaza lan Tepi Barat ing Paskah iki minangka pelanggaran hak-hak dhasar Palestina kanggo kebebasan gerakan, kebebasan beragama, lan urip kulawarga. Watesan tambah akeh gerakan Kristen Palestina nuduhake implementasi luwih lanjut saka 'kabijakan pemisahan' Israel: sawijining kabijakan sing matesi gerakan antarane Gaza lan Tepi Barat sing ndadekake pemisahan antarane rong bagean wilayah Palestina sing dikuwasani.

Jumlah ijin sing diterbitake wis suda saben taun, lan kalebu larangan kemul kanggo sapa wae sing umur 55 taun - nanging iki minangka taun pisanan militer Israel ora ngidini wong Kristen Palestina saka Gaza lunga menyang Yerusalem kanggo Paskah.

Nalika sawetara praktik iman Latin lan menehi tandha Paskah tanggal 21st wulan April taun iki, akeh wong liya sing Ortodok Wétan lan ngrayakake Paskah tanggal 28 taunth. Upacara tradhisional kasebut kalebu pengetan dina Minggu Palm ing Bethem, banjur prosesi saka Greja Lair ing Betlehem menyang Greja Sepulcher Suci ing Yerusalem, ing ngendi wong-wong Kristen percaya yen Yesus wungune sawise mati.

Miturut organisasi hak asasi manungsa Israel Gisha, "Koordinator Kegiatan Pamrentah ing Wilayah (COGAT) nerbitake kuota sing ditemtokake Israel kanggo ijin preinan sing diwenehake kanggo wong Palestina Kristen sing manggon ing sangisore Israel. Kuota sing dialokasikan dening COGAT kanggo ijin preinan kanggo warga Gaza ing Paskah iki diwatesi mung 200 wong sing umure luwih saka 55 taun, lan mung kanggo lelungan ing luar negeri; kuota kanggo warga Tepi Kulon winates nganti 400 ijin kanggo lelungan ing luar negeri, lan kunjungan ing Israel. Iki tegese kulawarga Palestina sing dipisahake ing antarane Gaza, Israel lan Tepi Kulon ora bakal bisa menehi preinan bebarengan. Iki uga ateges kabeh wong Kristen ing Gaza ora entuk akses menyang kulawarga lan papan suci ing Yerusalem lan Tepi Kulon.

Larangan Kristen Kristen Gaza sawise pejabat militer Israel ngumumake penutupan Bank West lan Gaza kanggo warga Palestina sajrone minggu Paskah, wiwit 19 Aprilth kanggo 27th. Panguwasa militer Israel, sing ngontrol kabeh aspek urip kanggo wong Palestina sing dikuwasani sing manggon ing pamrentahane ing Yerusalem, Tepi Kulon lan Gaza, asring nutup kabeh wilayah Palestina lan nyegah wong Palestina pindhah ing antarane kutha-kutha Palestina sajrone preinan Yahudi.

Ing taun 2016, paling ora 850 wong Palestina Kristen saka Jalur Kutha Gaza plancong ngrayakake Paskah ing Bètléhèm lan ngrebut Yérusalèm Wétan sawise pejabat Israel setuju menehi ijin.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.