24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Airlines Airport Warta Breaking Travel Warta Pamrentah LGBTQ Warta Breaking Sri Lanka Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Sri Lanka entuk rangkulan: Solidaritas lagi akeh banget wiwit saben pojokan jagad iki sawise dina Minggu Paskah Teror

D4sWv1xXkAALo3Y
D4sWv1xXkAALo3Y
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Sawise Paskah Teror Sri Lanka butuh rangkulan. Senen Paskah minangka rangkulan dina sing diwutahake saka saben pelosok jagad. "Aku yaiku Muslim lan ngukum serangan teroris ing Sri Lanka. Serangan tumrap masarakat lan agama iku njijiki. Langkah-langkah ukum kudu ditindakake gegayutan karo sing nindakake. Kamanungsan bakal nylametake perdamaian lan stabilitas. ”, Minangka salah sawijining komentar.

Paling anyar saka Sri Lanka babagan wolung serangan teror sing mbebayani ing dina Minggu Paskah nyebabake 290 wong mati lan luwih saka 500 wong cilaka.

Ing antarane para korban uga ana turis manca negara kalebu 3 saka India, 1 saka Portugal, 2 saka Turki, 3 saka Inggris, lan 2 kanthi kewarganegaraan AS lan Inggris.
9 wong asing ilang, 25 mayat sing ora dingerteni uga dipercaya dadi wong asing.

Kedutaan Besar Jerman ngupayakake ngenali para turis Jerman sing bisa dadi korban.

Ledakan bom dilaporake wingi ing wolung lokasi

  • Greja Katuwapitiya
  • Greja Kochikade
  • Greja ing Batticaloa
  • Shangri-La Hotel, Colombo
  • Hotel Cinnamon Grand
  • Hotel Kingsbury, Colombo
  • Dewa percaya
  • Dematagoda

Piranti peledak improvisasi (IED) ditemokake cedhak karo Bandara Internasional Bandaranaike ing Colombo bengi. IED sukses nyebar lan diledhot dening anggota Angkatan Udara Sri Lanka. Bom kasebut ditemokake ing sadawane dalan Adiambalama, cedhak karo jam BIA sadurunge Presiden Maithripala Sirisena bali menyang negara kasebut.

Miturut Divisi Kejahatan Polisi Sri Lanka (CCD) 13 wong sing ana gandhengane karo serangan mau bengi dicekel lan 10 wong banjur dipindhah menyang tahanan kanggo investigasi luwih lanjut.

Petugas polisi Wellwatte bengi bengi ngatur supaya bisa nyekel van lan supir sing dipercaya digunakake kanggo ngeterake para penyerang. Saiki ana 24 wong sing dicekel amarga ana insiden kasebut.

Sekolah lan Universitas tetep ditutup, ujian pemerintah sing dijadwalake ditundha. Bursa Efek Colombo bengi kasebut ngumumake yen dheweke ora bakal mbukak perdagangan nganti luwih suwe.

Amerika Serikat lan Inggris nerbitake penasihat perjalanan kanggo Sri Lanka.

Ing sawetoro wektu, jam turu lan media sosial lan pesen cepet ditutup saiki ditrapake ing Sri Lanka.

Sri Lanka wis ngrencanakake bakal tikel kaping pindho menyang turis taun ngarep. Iki bisa uga minangka tes gedhe kanggo entuk nomer kasebut.

Serangan-serangan sing kedadeyan wingi kasebut uga nate dihukum internasional.

Mangkene sawetara pesen:

POPE FRANCIS

"Aku sinau kanthi sedhih lan lara warta saka serangan serius, sing sabenere dina iki, Paskah, nggawe sedhih lan lara ing greja lan papan-papan liyane ing ngendi masarakat padha kumpul ing Sri Lanka," ujare marang puluhan ewu wong ing St. Peter Alun-alun kanggo ngrungokake pesen Minggu Paskah.

"Aku pengin nyebutake rasa tresnaku karo komunitas Kristen, nalika lagi didonga, lan kanggo kabeh korban kekerasan sing kejem."

PRESIDEN KONGRES JUDI Jagad RONALD S. LAUDER

"World Jewry - nyatane kabeh wong sing beradab - nyalahake nesu banget iki lan njaluk toleransi nol kanggo wong sing nggunakake teror kanggo nggayuh tujuane. Serangan barbar iki tumrap para penyembah sing tentrem ing salah sawijining dina paling suci ing kalender Kristen minangka pangeling sing nglarani manawa perang nglawan teror kudu ana ing puncak agenda internasional lan terus-terusan ditindakake, "ujare ing sawijining pernyataan.

ARCHBISHOP CANTERBURY, JUSTIN WELBY, Pimpinan Spiritual Gereja INGGRIS INGGRIS

"Kekarepan kekuwatan nyebabake pembunuhan wong-wong sing ora bersalah ing Sri Lanka. Karusakan sing nistha banget, yaiku ing dina sing paling suci iki, nyoba nantang kasunyatane Sang Kristus sing wis wungu. Kanggo ujar manawa peteng bakal nelukake, pilihan kita nyerah utawa mati. Gusti Yesus milih ngatasi peteng iki lan pancen wis wungu. ”

PRESIDEN AS DONALD TRUMP

"Amerika Serikat menehi ucapan sungkawa tulus kanggo wong-wong hebat ing Sri Lanka. Kita siyap nulungi !, ”tweete.

"Ngukum banget ing jeblugan sing nggegirisi ing Sri Lanka. Ora ana barbarisme kaya ngono ing wilayah kita. India solidaritas karo masarakat Sri Lanka. Pikiranku karo kulawarga sing sedhih lan pandonga karo wong sing cilaka, ”jarene ing Twitter.

PERDANA MENTERI PAKISTAN IMRAN KHAN

"Kuat banget ngukum serangan teroris sing nggegirisi ing Sri Lanka ing dina Minggu Paskah sing nyebabake nyawane ilang lan atusan wong cilaka. Ngatur sungkawa dhumateng para sedherek Sri Lanka. Pakistan dadi solidaritas lengkap karo Sri Lanka sajrone kasusahane, "tweete.

PRESIDEN RUSIA VLADIMIR PUTIN

"Vladimir Putin ngucapake sungkawa marang Presiden Sri Lanka Maithripala Sirisena sing ana gandhengane karo akibat tragis saka tumindak teroris," ujare akun Twitter Inggris.

GERMAN CHANCELLOR ANGELA MERKEL

"Nggumunake manawa wong-wong sing nglumpukake kanggo ngrayakake Paskah minangka target serangan jahat sing disengaja," dheweke nulis ing surat ucapan sungkawa marang presiden Sri Lanka.

PRESIDEN FRANCIS EMMANUEL MACRON

"Kasedhih banget sawise serangan teroris tumrap gereja lan hotel ing Sri Lanka. Kita kanthi tegas ngutuk tumindak jahat kasebut. Kabeh solidaritas kita karo wong-wong ing Sri Lanka lan pikirane kita ucapake kabeh sedulur korban ing Dina Paskah iki, "jarene ing Twitter.

MENTERI ASING IRAN MOHAMMAD JAVAD ZARIF

"Sedhih banget karo serangan teroris marang pemuja Sri Lanka sajrone Paskah. Ngaturaken sungkawa kanggo pamrentah sing ramah & wong ing Sri Lanka. Pikiran & pandonga kita karo para korban & kulawargane. Terorisme minangka ancaman global sing ora ana agama: kudu dikutuk & diadhepi global, "jarene ing Twitter.

PREMI NEGERI ZEALAND BARU JACINDA ARDERN

"Selandia Baru ngutuk kabeh tumindak terorisme, lan tekad kita mung bakal dikuatake dening serangan ing lemah kita tanggal 15 Maret. Kanggo ndeleng serangan ing Sri Lanka nalika masarakat ana ing greja lan hotel akeh banget, ”jarene ing sawijining pernyataan tertulis.

"Selandia Baru nolak kabeh bentuk ekstremisme lan nuduhake kebebasan beragama lan hak nyembah kanthi aman. Secara kolektif kita kudu nemokake kekarepan lan jawaban kanggo mungkasi kekerasan kasebut. ”

SRI LANKA EMBASSY

Karo nggegirisi lan sedhih banget nalika krungu kedadeyan bom ing Sri Lanka sing nyebabake nyawa akeh wong. Kita ngukum serangan nggegirisi sing target warga sipil sing ora bersalah. Simpati banget kanggo kabeh korban. Maladewa dadi solidaritas karo masarakat & Pemerintah. saka Sri Lanka.

TORONTO

Tandha Toronto wis surem solidaritas karo Sri Lanka nderek serangan tragis saiki. Kita gabung karo komunitas Sri Lankan lan komunitas Kristen kita ing nangisi wong-wong sing tiwas lan ndedonga supaya para wong sing cilaka bisa mari.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.