Asosiasi Warta Berita Breaking Belgia Breaking News Internasional Warta Breaking Travel News wong Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur USA Breaking News

eTN dadi Mitra SUNx SDG 17 sing njaluk Sanitasi Iklim ing Pariwisata nalika Dina Bumi

lipmanandjuergen
lipmanandjuergen
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Ing alam, ora ana siji-sijine pesen kanggo Day Bumi 2019. Ngumumake peluncuran "Program Mitra SDG17”Ing Dina Bumi 2019, Profesor Geoffrey Lipman dadi pendiri SUNx, telpon lan presiden Koalisi Mitra Pariwisata Internasional (TIK) takon sektor Travel & Pariwisata kanggo gabung karo "Rencana Kanggo Bocah-bocah" lan njupuk Ikrar "Sanitasi Iklim".

Profesor Lipman, mantan Direktur Eksekutif ing IATA, Presiden WTTC lan Asisten Sekretaris Jenderal UNWTO, ujar:

"Aku yakin manawa Travel & Pariwisata bakal duwe peran kepemimpinan ing pergeseran global menyang Ekonomi Iklim Anyar: kita mung butuh jalur pangowahan lan sing ana ing kapercayan kita ing generasi sabanjure"

SUNx warisan kanggo Juara Planetis Maurice Strong wis nggawe "Rencanakake Kanggo Bocah-bocah ", kanthi tujuan kanggo merekrut 100,000 Juara Iklim sing Kuat kanggo majokake visi sektor Carbon no 2050 sing tundhuk total karo target sing wis ana saka Kesepakatan Paris.

Dheweke nambahake, "Sajrone taun kepungkur, kita wis nyumurupi tekanan kanggo komitmen anyar tumrap Sanitasi Iklim, sing mandheg ngrembug manawa perubahan iklim eksis lan mung bisa nemokake solusi. Iki pesen umum saka Greta Thunberg's Friday's for Futures lan AOC's Green New Deal: pesen saka Ilmuwan Bumi lan Ekonom Nobel: panjaluk saka Sir David Attenborough.

"Lipman nyimpulake" Mitra SDG 17 bakal nuduhake visi jangka panjang kita babagan kasunyatan manawa Perubahan Iklim iku eXistensial lan kita kudu tumindak SAIKI, kaya dene Hari Bumi iki minangka dina pisanan sajrone sisa urip kita. Kita kabeh duwe posisi wiwitan sing beda-beda, adhedhasar kasunyatan sing beda-beda: nanging kita duwe tujuan bareng kanggo nemoni Agenda Paris lan bebarengan njupuk "wulan Ora Karbon 2050". Kita bisa ngirim Plancongan Ramah Lingkungan ~ rencana sing diukur: tuwuh ijo: 2050 ora ana bukti karbon “

Presiden Juergen Steinmetz saka eTN Kopraln ujar "Kita bangga bisa dadi SUNx Mitra SDG 17 lan menehi dhukungan khusus kanggo tujuan gedhe iki. Sajake aku ngerti Geoffrey Lipman, dheweke mesthi nate pesen yen Perubahan Iklim iku eXistensial lan yen saiki ora dandan, mula bakal dirampungake. Kita wis ana, lan bakal nggunakake kabeh tautan, kayata ICTP lan Dewan Pariwisata Afrika kanggo ndhukung lelungan sing Iklim. maju ”.

Kanggo luwih lengkap babagan SUNx lan Program Kemitraan SDG 17, hubungi: menyang www.thesunprogram.com

Apa Dina Bumi?

Dina Bumi kaping pisanan ing tanggal 22 April 1970, ngaktifake 20 yuta wong Amerika saka kabeh lapisan masyarakat lan akeh diklaim ngluncurake gerakan lingkungan modern. Liwat tengara Undhang-undhang Udara BersihUndhang-undhang Banyu BersihUndhang-undhang Spesies sing Luwar lan akeh undang-undang lingkungan liyane sing bubar ngetutake. Rong puluh taun candhake, Dina Bumi dadi global, mobilisasi 200 yuta wong ing luwih saka 190 negara lan nuwuhake masalah lingkungan ing panggung dunia.

Ing tanggal 22 April 1970, mayuta-yuta wong padha lunga menyang dalan kanggo protes pengaruh negatif 150 taun pembangunan industri.

Ing AS lan ing saindenging jagad, asap asap dadi luwih parah lan bukti-bukti saya tambah yen polusi nyebabake keterlambatan perkembangan bocah. Keanekaragaman hayati saya mudhun amarga nggunakake pestisida lan polutan liyane.

Kesadharan ekologis global saya saya tuwuh, lan Kongres AS lan Presiden Nixon nanggepi kanthi cepet. Ing wulan Juli ing taun sing padha, dheweke nggawe Badan Perlindhungan Lingkungan, lan undang-undang lingkungan sing kuat kayata Undhang-undhang Banyu Bersih lan Undhang-undhang Spesies sing Luwe, kalebu akeh.

Wong siji milyar

Dina Bumi saiki dadi acara global saben taun, lan luwih saka 1 milyar wong ing 192 negara saiki melu tumindak minangka tumindak tumindak fokus ing sipil paling gedhe ing saindenging jagad.

Minangka dina tumindak politik lan partisipasi sipil. Wong mlaku, mlebu petisi, ketemu karo pejabat sing dipilih, nandur wit, ngresiki kutha lan dalane. Perusahaan lan pemerintah nggunakake kanggo janji lan ngumumake langkah-langkah keberlanjutan. Pemimpin iman, kalebu Paus Francis, nyambungake Hari Bumi karo nglindhungi titah, manungsa, keanekaragaman hayati, lan planet sing paling gedhe sing kita uripi.

Jaringan Day Bumi, organisasi sing nuntun Hari Bumi ing saindenging jagad, milih minangka tema kanggo taun 2018 kanggo Mungkasi Polusi Plastik, kalebu nggawe dhukungan kanggo upaya global kanggo ngilangi plastik sing nggunakake siji bebarengan karo peraturan global kanggo pembuangan plastik. EDN ndidik jutaan wong babagan kesehatan lan risiko liyane sing ana gandhengane karo panggunaan lan pembuangan plastik, kalebu polusi samodra, banyu, lan satwa, lan babagan bukti sing akeh yen sampah plastik nggawe masalah global sing serius.

Wiwit keracunan lan cilaka ing segara nganti ana ing endi-endi plastik ing panganan kanggo ngganggu hormon manungsa lan nyebabake penyakit sing ngancam nyawa lan awal pubertas, tuwuhing plastik sing eksponensial ngancam kaslametan planet kita.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.