24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Warta Breaking Travel Warta Pamrentah News Pengumuman Pers Sudan Breaking News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Industri Pariwisata Sudan: Presiden ATB St. Ange pengin Afrika ngadeg karo Sudan

african_leaders_pose_after_a_meeting_on_sudan_s_politcal_crisis_on_23_april_2019_photo_eg Egypt_presiency_-82367
african_leaders_pose_after_a_meeting_on_sudan_s_politcal_crisis_on_23_april_2019_photo_eg Egypt_presiency_-82367
ditulis dening Juergen T Steinmetz
Umume wong ing Sudan ngrasakake kebebasan. Ora bakal bisa bali lan pariwisata minangka cara kanggo pungkasane mbangun kapercayan lan ekonomi bangsa gedhe iki.
Dewan Pariwisata Afrika Presiden (ATB) Alain St. Ange wis ngawasi kedadeyan ing Sudan.

Dheweke ujar: "Kahanan sing diadhepi Sudan perlu kanggo Afrika sacara umum kanggo ngerti dilema lan bisa ana ing sisihane.

Pangowahan Pamrentah ing Sudan saiki kudu pindhah menyang tahap rekonstruksi lan ngaktifake para pelaku industri pariwisata bisa rally lan nempatake ekonomi ing dalan konsolidasi.
USP (Poin Adol Unik) ing Sudan pancen digayuh aset. Piramida kalebu sawetara sing paling gedhe ing jagad iki lan jagad ngisor banyu ing Segara Abang Sudan tetep dadi permata nyata.
Anggota industri pariwisata Sudan diundang kanggo melu Dewan Pariwisata Afrika tanpa biaya. Dewan Pariwisata Afrika tetep setya tetep ana ing sisihane.
Saiki, ana papat anggota saka Sudan sing kadaptar ing Direktori ATB

Kangge, pimpinan Uni Afrika dina Selasa menehi dewan militer transisi Sudan telung wulan kanggo entuk transfer kekuwatan menyang aturan warga sipil kanthi negesake manawa wektu tundha iki ora kudu suwe.

Rapat kasebut digawe dening Mesir Abdel Fattah al-Sisi sing uga Ketua Uni Afrika ing Kairo sing dirawuhi pimpinan Chad, Djibouti, Somalia, Afrika Selatan, wakil perdana menteri Ethiopia, kepala Komisi Uni Afrika, menteri luar negeri lan utusan presiden Kenya, Nigeria, Sudan Selatan lan Uganda.

Rapat kasebut dianakake ing latar mburi wektu tundha rong minggu sing diwenehake menyang dewan militer Sudan dening Perdamaian lan Keamanan Uni Afrika kanggo masrahake kekuwatan kanggo pemerintahan sipil.

Rapat konsultasi kasebut dijadwalake dening ketua Moussa Faki saka komisi AU lan sing ana ing kunjungan rong dina ing Khartoum kanggo netepake kahanan kasebut lan ketemu karo para pemangku kepentingan Sudan.

"Negara-negara sing melu partisipasi ngakoni kudu menehi luwih akeh wektu kanggo panguwasa Sudan lan partai-partai Sudan kanggo ngetrapake langkah-langkah kasebut, kanthi mempertimbangkan manawa ora bakal suwe, lan menehi saran supaya Dewan Perdamaian dan Keamanan Afrika nambah jadwal sing diwenehake marang Sudan panguwasa sajrone telung wulan, ”ujare pratelan kasebut.

Sawise rapat karo dewan militer ing Setu kepungkur, pasukan Freedom and Change mutusake kanggo nundha pembicaraan karo militer sing nuduh dheweke kerja kanggo ngasilake rezim Presiden Omer al-Bashir lan nolak ngakoni legitimasi revolusioner.

Kepala panitia politik TMC Omer Zain al-Din sing negosiasi karo pasukan oposisi kanggo bagean kasebut ujar manawa dheweke mung pengin nggawe pamrentah sing komprehensif sing makili kabeh spektrum politik.

Rapat kasebut negesake manawa panguwasa Sudan lan pasukan politik kudu kerja sama kanthi setya kanggo ngatasi kahanan saiki ing Sudan lan nyepetake pembentukan rezim konstitusional.

Dialog politik demokratis iki kudu dimiliki lan dipimpin dening wong Sudan dhewe, "kalebu kabeh partai Sudan kalebu gerakan bersenjata," luwih negesake pernyataan kasebut.

Klompok oposisi Sudan ujar manawa bakal ngeterake dalan kanggo meksa militer supaya bisa nanggapi panjaluk sing ditrapake.

Nanging, sawetara negesake kebutuhan kanggo nyingkirake jenderal Islam ing dewan militer minangka syarat kanggo nyusun karo tentara Sudan babagan pembentukan institusi transisi.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.