Australia Breaking News Breaking News Internasional Warta Breaking Travel China Breaking News Industri Hospitality News Blanja Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Australia nyuda kerugian $ 1.4 milyar amarga turisme China ambruk

Australia nyuda kerugian $ 1.4 milyar amarga turisme China ambruk
Australia nyuda kerugian $ 1.4 milyar amarga turisme China ambruk
ditulis dening Harry S. Johnson

Ora ana pengunjung kas saka China bakal mbayar turisme Australia $ 1.4 milyar sajrone preinan Taun Anyar Cina

Print Friendly, PDF & Email

Taun Anyar Tionghoa tiba tanggal 12 Februari, lan Februari uga minangka wulan sing biasane duwe turis Tionghoa paling akeh sing plancong menyang Australia.

Ing taun iki, bisnis ritel lan keramahan Australia diarep-arep bakal ilang dolar turis $ 1.4 milyar amarga ora ana pengunjung Tionghoa sing sugih kanthi tunai nalika perayaan Taun Anyar Cina.

Ing taun 2019, luwih saka 200,000, utawa 14%, pengunjung jangka pendek saka China ing taun kasebut tekan wulan Februari, miturut Biro Statistik Australia.

Angka kasebut drastis dikurangi dadi 21,000 ing taun 2020 amarga wates kasebut ditutup amarga wabah virus corona.

Kanthi penerbangan turis saka China didhasarake, apa maneh ing saindenging jagad, kegagalan finansial bakal gedhe banget, ujare CEO Asosiasi Pengecer Nasional Dominique Lamb.

Rata-rata turis Tionghoa ngentekake luwih saka $ 8,500, total $ 1.755 milyar, ing Februari 2019.

Ketiadaan kasebut bakal dirasakake ing kabeh sektor, wiwit ritel nganti operator tur lan uga kasino.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson wis kerja ing industri plancongan suwene 20 taun. Dheweke miwiti karir lelungan minangka pramugari ing Alitalia, lan dina iki, dheweke kerja ing TravelNewsGroup minangka editor sajrone 8 taun kepungkur. Harry minangka plancongan sing seneng banget.