Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Breaking Kuba Warta Pamrentah Industri Hospitality News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur USA Breaking News

Apa tegese watesan perjalanan Kuba kanggo para pelancong AS?

0a1a-184
0a1a-184
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Dina Rebo, 17 April, pamrentahan Trump ngumumake yen bakal nerbitake aturan anyar babagan lelungan non-kulawarga menyang Kuba. Kanggo sampeyan sing wis ngrencanakake lelungan kasebut - utawa wis kepengin nggawe perjalanan - bisa uga ana kuatir manawa perjalanan kasebut bisa dilanjutake. Mangkene informasi paling anyar saka Edward Piegza, kurator sawetara perjalanan sing paling jero menyang Kuba.

Kepiye aturan anyar mengaruhi lelungan?

EP: "Nganti saiki, Kantor Kontrol Aset Asing (bagean ing Departemen Keuangan sing ngatur embargo perdagangan lan lelungan menyang Kuba lan sing ngetokake lisensi kanggo lelungan menyang Kuba), durung nerbitake rincian babagan pangowahan kebijakan . Situs web Departemen Luar Negeri ora nuduhake peringatan lelungan, saran utawa cathetan liyane ing kaca sing ana gandhengane karo Kuba. Kabeh sing ngerti saiki yaiku apa sing diarani penasihat keamanan nasional John Bolton, "Departemen Keuangan bakal ngetrapake perubahan peraturan luwih lanjut kanggo matesi perjalanan dudu kulawarga menyang Kuba."

Apa aku kudu mbatalake perjalanan sing bakal teka… utawa bakal dibatalake?

EP: "Amarga ora ana rincian anyar, kabeh lelungan menyang Kuba dilanjutake kaya sing direncanakake. Kita utawa penasihat ora duwe indikasi kapan (utawa yen) kabijakan anyar bisa ditrapake utawa apa pengaruh sing sejatine. Ora bisa diwartakake yen wara-wara kasebut nuduhake owah-owahan kabijakan serius utawa yen taktik kasebut nyebabake tekanan menyang Kuba. "

Apa pamrentah Trump nggawe pangowahan liyane?

EP: “Nggih. Dheweke wis ngowahi sawetara kabijakan sing dibebasake nalika dadi presiden Obama. Pamrentah sing saiki ngumumake ing 2017 manawa pengunjung saka Amerika ora diidini menginap ing hotel sing diduweni pamrentah Kuba. Elinga yen wis ana crita penting kanggo para plancong menyang Kuba, wiwit taun 2013 nalika Presiden Obama pisanan menehi klompok pilihan lisensi operator tur liyane kanggo ngoperasikake program wong ing Kuba. Nalika semana, iku mung efektif kanggo Amerika kanggo lelungan menyang Kuba kanthi sah. Banjur ing masa jabatane, Presiden Obama nggawe kabingungan dhewe kanggo para plancong nalika menehi tandha manawa warga Amerika bisa uga bisa nulis itinerary wong-wong liya kanggo lelungan menyang Kuba. Iki nggawe macem-macem cara liar lan kulon liar kanggo lelungan karo para plancong sing bingung lan hotel ing Kuba kewalahan. Presiden Trump teka ing kantor lan negesake manawa dheweke bisa nutup kabeh lelungan menyang Kuba mung pungkasane ngrampungake apa sing diidini Presiden Obama ing taun 2013. Dadi, ing antarane musim semi 2013 lan musim gugur 2017 ana evolusi lengkap babagan carane wong Amerika bisa lelungan menyang Kuba, karo program wong liwat perusahaan kanthi lisensi. ”

Apa maskapai AS tetep mabur menyang Kuba?

EP: "Kita bisa uga katon kaya rekor sing rusak, nanging wangsulane maneh yaiku woro-woro kasebut anyar ora nuduhake penerbangan sing dijadwalake menyang Kuba sing saiki kasedhiya. Wiwit taun 2016, operator kalebu Delta, American lan JetBlue ngluncurake penerbangan sing dijadwalake kanthi rutin. Yen kabijakan anyar nyuda permintaan, mula dadi logis manawa bisa mundur saka jadwal. Nganti saiki, durung kedadeyan. ”

Kepiye pengaruh iki kanggo wong Kuba?

EP: “Kita wis entuk akeh kanca sing apik ing Kuba lan nyawang urip wong Kuba sing luwih apik sajrone taun-taun pungkasan. Dadi, mesthine kita kuwatir apa tegese kemakmuran lan kesejahteraan umume, yen aturan lelungan anyar dirumusake lan dileksanakake. Kuba wis ngalami pirang-pirang taun suwene 60 taun kepungkur. Dheweke mesthi bisa ngatasi kasusahane kanthi sih lan solidaritas sing anget ing kulawarga lan komunitas. Salah sawijining fitur sing misuwur yaiku supaya bisa mbayar dhuwit - dhuwit sing bisa dikirim menyang Kuba saka kanca lan anggota kulawarga ing AS - kanthi rega $ 1,000 saben wong saben telung wulan. Ing negara sing gaji saben wulan rata-rata mung $ 32, sampeyan bisa mbayangake kepiye pangurangan penghasilan dhuwit kanggo pengaruhe saben dinane. Kajaba iku, pariwisata wis dadi sumber penghasilan utama kanggo wong Kuba, uga apa wae sing nyuda sumber daya kasebut bakal dikumandhangake ing saindenging negara kanthi cara sing negatif banget kanggo wong-wong sing ora mampu lan sapa sing pengin kita bantu lan pamrentah . "

Kepiye lelungan lan agen kudu nyedhaki Kuba minangka tujuan plancongan?

EP: "Nganti bisa sinau luwih lengkap babagan tindak lanjut babagan kabijakan anyar sing umume diandharake, kita nyedhaki Kuba kaya sing mesthi ditindakake - kanthi ati-ati, semangat, lan bangga manawa lelungan wis ngowahi urip para tamu Amerika lan wong Kuba sing wis ketemu kanthi cara sing positif banget. Kita ngajak sampeyan supaya terus ngrencanakake. Lan yen sampeyan wis ragu-ragu ngrencanakake plancongan Kuba, mula saiki sampeyan disaranake. ”

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov