Breaking Sri Lanka News Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Industri Hospitality Investments Warta Industri Rapat rapat News Pengumuman Pers Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Sri Lanka isih aman kanggo turis? Panjaluk manah saka Ketua Jetwing Hotels Shiromal Cooray

Layar-Shot-2019-04-25-at-12.25.56
Layar-Shot-2019-04-25-at-12.25.56
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Pariwisata Sri Lanka pancen mbukak kanggo bisnis: Ora ana ancaman kanggo keamanan pengunjung umume. Iki minangka pesen paling anyar sing dirilis dening pejabat Pariwisata Sri Lanka lan dikandhani dening Dr. Peter Tarlow, ahli keamanan perjalanan AS ing AS safertourism.com 

Mesthine, kabeh wong ing Sri Lanka isih kaget. Kiriman tulus ing homepage saka Hotel Jetwing.  dening Ketua, Shiromal Cooray maca: "Kanthi sedhih banget lan lara ati aku nulis pesen iki marang sampeyan. Aku ora ngimpi banget mbayangno teror bakal nyerang omahku sing asri lan tentrem mung sepuluh taun sawise kita mungkasi perang sing ora ana artine, "

Apa para plancongan, perencana rapat lan turis FIT sing isih milih Sri Lanka minangka pitakonan gedhe sing dielingi industri.

Minangka pratondo yen lelungan menyang Sri Lanka ora bakal dadi petualangan keamanan kanggo pengunjung sing wani, Departemen Luar Negeri Amerika Serikat mung nambah Tingkat Ati-ati kanggo warga AS sing ngunjungi Sri Lanka menyang level 2. Iki minangka level sing padha digunakake kanggo Bahama, India, Israel utawa Jerman, lan ora cedhak karo level 3, ing Turki.

"Pariwisata Sri Lanka ngarep-arep kanggo nampani kabeh wong sing wis ngrencanakake lelungan menyang negara kita ing pirang-pirang dina, minggu lan wulan ngarep," ujare Pak Johanne Jayaratne, FRAeS, direktur manajemen Biro Promosi Pariwisata Sri Lanka.

Ahli wisata lan pariwisata AS Dr. Peter Tarlow ( www.safertourism.com ) nambahake: "Pengeboman tragis sing bubar kedadeyan ing Sri Lanka ora bisa dianggep minangka indikasi keamanan sakabehe ing Sri Lanka. Kosok baline, Sri Lanka wis dikenal sajrone dekade kepungkur minangka papan sing aman lan aman. ”

Tarlow terus ujar: "Sayange, ana wong ala ing saben bagean jagad lan lelungan nyebabake risiko. Nanging, Sri Lanka ora bisa ngandelake babagan jaman kepungkur, nanging kudu nuduhake apa sing ditindakake ing mbesuk.

"Sanajan kasunyatane kahanan kasebut sithik banget lan akeh kasunyatane isih durung jelas, ana sawetara perkara sing bisa ditindakake Sri Lanka kanthi cepet lan ing jangka pendek lan jangka panjang kanggo nyuda kerusakan reputasine lan wiwit mbangun maneh. industri pariwisata. ”

Dr. Peter Tarlow ing bukune paling anyar: Layanan Pariwisata lan Perlindhungan Pariwisata, diterbitake dening IGIt, kalebu bab babagan kabijakan pariwisata Sri Lanka, menehi sawetara wawasan sing relevan karo kahanan saiki. Dr. Peter Tarlow minangka kepala afiliasi eTN  safertourism.com

Ing pratelan pungkasan, Biro Promosi Pariwisata Sri Lanka (SLTPB) lan Otoritas Pangembangan Pariwisata Sri Lanka (SLTDA) njamin manawa para tamu manawa negara kasebut mbukak bisnis. Pesen kasebut ujar manawa kabeh langkah sing dibutuhake wis dijupuk kanggo njamin manawa pitulung diwenehake kanggo turis sing butuh pitulung, sawise tumindak teror sing ditindakake nalika Minggu Paskah.

Pariwisata Sri Lanka kaget banget lan sedhih amarga ana kekerasan sing ora ana artine lan ngutuk tumindak sing ora sopan kasebut. "Matur sungkawa lan belasungkawa paling akeh kanggo kabeh korban lan kulawargane nalika pengin cepet-cepet pulih kanggo kabeh wong sing lara lan saiki lagi nampa perawatan."

Sasampunipun jeblugan kasebut, Pariwisata Sri Lanka nyebarke tim tanggap darurat lan para perwakilan ing rumah sakit, hotel lan bandara sing kena pengaruh, kanggo mbantu para turis kanthi cara apa wae, kalebu transfer hotel, pesenan maskapai, transfer bandara, perubahan jadwal, perawatan rumah sakit. , ngubungi wong sing dikasihi lan nggabungake anggota kulawarga sing ilang liwat saluran diplomatik.

Kajaba iku, meja dhukungan darurat 24 jam wis digawe lan bisa diakses kaya ing ngisor iki;

Nomer hotline lokal darurat kanggo ngrewangi turis sing saiki ana ing Sri Lanka - 1912
Hotline darurat kanggo mbantu kulawarga warga asing sing kena pengaruh +94 11 2322485

Pariwisata Sri Lanka pengin njamin para turis sing wis ana ing negara kasebut lan ora kena pengaruh serangan teror manawa polisi, polisi pariwisata, lan pasukan keamanan bareng-bareng ngetrapake rencana keamanan komprehensif kanggo njamin keamanan ing saindenging pulau kasebut kalebu kabeh situs pariwisata penting. Kangge, ringkasan keamanan dianakake tanggal 22 April kanggo para pemilik hotel lan operator babagan langkah-langkah keamanan anyar sing lagi diluncurake, lan kanggo golek kerja sama kanggo nguatake keamanan hotel lan resort.

Pariwisata Sri Lanka pengin negesake manawa negara kasebut mbukak kanggo bisnis lan kabeh tindakan sing bisa ditindakake yaiku kanggo njaga keamanan lan keamanan turis. Situs wisata, hotel, resort, lan wisata liyane sing misuwur ing jagad iki bakal tetep mbukak kaya biasane. Ora ana penutupan dalan utawa watesan gerakan ing endi wae ing pulau kasebut.

Sri Lanka minangka negara sing beda-beda bangga sing ngrayakake sifat multikultural. Wiwit pungkasan perang sepuluh taun kepungkur, Sri Lanka wis tentrem lan bakal nindakake kabeh kekuwatan kanggo njaga perdamaian sing disenengi saben wong Sri Lanka lan mbangun maneh sing wis dirusak kanthi semangat anyar. Ora ana macem-macem terorisme ing Sri Lanka lan sapa wae sing tanggung jawab nindakake kekerasan Minggu Paskah bakal diburu lan diukum kanthi cara sing paling kuat.

Umume Sri Lanka minangka omah saka sawetara wong lan pimpinan sing paling darmabakti ing industri pariwisata lan wisata global.

Waca liyane pesen sing dikirim ing Hotel Jetwing dening Ketua Shiromal Cooray. Iki nuduhake watake masarakat Sri Lanka.

"Para Mitra lan Kanca,

Kanthi sedhih banget lan rasa sedhih banget aku nulis pesen iki marang sampeyan. Aku ora ngimpi banget mbayangno teror sing bakal nyerang omahku sing apik lan tentrem mung sepuluh taun sawise kita mungkasi perang sing ora ana artine. Katon yen kekuwatan serem lagi diputer lan kita yakin manawa personel intelijen lan pertahanan kita bakal nindakake apa sing kudu ditindakake, kanggo nerusake perdamaian lan ketenangan sing narik lan terus narik kawigaten para pengunjung ing Sri Lanka.

"Rama, ngapura wong-wong mau amarga dheweke ora ngerti apa sing ditindakake", katon yen Pangeran sing wungu meksa supaya kita terus maju lan nuwuhake rasa tresna lan welas asih ing antarane rasa nesu lan gething. Apa liyane sing bisa nyebabake wong mateni wong sing ora bersalah ing dina Minggu Paskah, utawa turis sing ngrasakake istirahat sing apik saka urip sing sibuk ing omah? Nanging, kaya sing wis dingerteni, semangat manungsa kuwat, lan kita bakal bisa ngatasi iki lan mesthine, kita bakal ndhukung dhukungan kaya sing wis ditindakake sadurunge kanggo mbantu kita liwat tragedi iki.

Nanging, sayangé, iki banget pribadi kanggo kita kabeh ing Jetwing. Kita ilang pasangan enom, operator telepon lan tunangane, pramugari tim kita ing Jetwing Blue ing Negombo. Dheweke ngrencanakake omah-omah taun iki lan ndedonga ing greja Katuwapitiya nalika pengecut nindakake tumindak sing agawe mateni. Ing Jetwing Travels, kita ilang siji tamu ing Hotel Kingsbury ing Colombo. Dheweke lan garwane omah-omah mung seminggu sadurunge lan bulan madu. Dheweke rampung babak pertama tur lan kabeh wis siyap lan siap mabur menyang Male lan sarapan nalika kedadeyan kasebut. Ya, kita sedhih banget lan nyuwun marang Gusti Allah supaya diparingi istirahat lan kekuwatan sing tetep kanggo wong sing ditresnani supaya bisa ngalahake dheweke. Nyuwun pandonga kanggo dheweke.

Mesthi wae, keamanan wis saya tambah ing saindenging negara lan kabeh Hotel lan papan umum dijaga. Kita bakal nuduhake sampeyan nalika informasi luwih lengkap babagan kedadeyan kasebut. Saiki, kita lagi munggah ing ndhuwur pembantaian lan klompok kanggo nyedhiyakake keamanan lan kenyamanan kanggo kabeh wong Sri Lanka lan pengunjung saka luar negeri sing nerusake kunjungan menyang Sri Lanka lan kabeh wong liya sing bakal teka ing pesisir ing dina ngarep. Kita bakal ngupayakake kanthi luwih waspada kanggo njaga keamanan para tamu. Jam kerja polisi saiki wis diangkat lan urip wis suwe.

Sampeyan wis nate nemoni kahanan sing paling ala lan nate ndeleng kahanan sing angel banget, aku takon maneh atas jenenge kabeh warga Sri Lanka lan utamane, tim kita ing Jetwing, tulung terusake semangat sing padha, kita ora bisa lan ora nglilani kedadeyan kasebut ora bisa dikalahake gesang kita. Matur nuwun maneh amarga kuwatir lan tembung sing apik. Kita njamin manawa paling apik kaya biasane lan bakal menehi informasi nalika nampa informasi sing padha. "

Ketua, Hotel Jetwing

"… Dheweke pengin aku dadi dokter, nanging aku ora kepenak kanggo profesi medis lan milih dadi akuntan. Nanging, dheweke mesthi nyengkuyung kita supaya bisa ngupayakake apa wae sing bakal kita lakoni - lan dheweke terus dadi inspirasi lan lampu pandhuan nalika pungkasane bali menyang lapangan, dadi bagean saka Jetwing… ”

Shiromal minangka putri saka bapakne - kaya sing ngerti Herbert Cooray, pangadeg Jetwing kanthi semangat. Inti saka andhap asor lan kesederhanaan sing ditampilake wis nyata ing turune sing dikepengini supaya pungkasane bisa ngimpeni cita-cita lan bisa maju.

Nantang pangarepan, lan ora mandhiri karo semangat, Shiromal kepengin adoh saka bisnis kulawarga sing wis mantep ing industri hiburan lan gabung karo arena pariwara sing cepet - minangka akuntan ing JWT, salah sawijining agensi iklan utama ing Sri Lanka. Minangka jagad sing nyenengake lan nyenengake, dheweke bisa ngrampungake akun lan media, kanthi cepet dadi Direktur Keuangan. Sanajan bapake ora pengin banget dheweke kejiret ing jagad bisnis - amarga dheweke rumangsa dudu lingkungan sing cocog kanggo wanita melu, dheweke gelem mikirake sikap sing rada konvensional lan protektif lan menehi kabeh dhukungan sing dibutuhake kanggo nyebar swiwine. Lan, nalika Hong Kong menehi prospek karir sing luwih jembar, Shiromal njupuk kesempatan kanggo nglakoni.

Tansah dadi sumber kekuwatan sing tenang "... bapak ora nate mekso utawa meksa nindakake perkara sing ora dikarepake, nanging dheweke seneng yen aku bali ngrewangi perjalanan bisnis Jetwing, kita nggawe Jetwing Travels minangka kapisah entitas bisnis… ”Amarga yakin banget karo kabisane, dheweke menehi otonomi lengkap marang Shiromal kanggo ngeterake lan ngembangake bisnis lan njelajah potensine. "Dheweke menehi pendapat, nanging dheweke menehi kita pilihan kanggo njupuk keputusan dhewe. Dheweke ngidini kita dadi awake dhewe. Dheweke nyengkuyung supaya unggul - nanging ing lingkungan kebebasan "Dheweke ngelingake.

Saben aspek ing uripe, ujare Shiromal, inspirasi saka bapake. Wong sing ora nate golek kemewahan, dheweke pancen pancen pancen lemah lan pengaruhe marang anak-anake - lan uga sacedhake, kayata. "… Dheweke mulang manawa kabeh manungsa padha, kanggo ngajeni kabeh wong, uga menehi nilai pendhidhikan, pentinge - pendhidhikan iku kanggo urip…". Dheweke seneng karo dheweke - minangka Ketua, lan bapakne dheweke ngucapke matur nuwun banget marang dheweke amarga nuwuhake sikap positip ing pandangane, kemampuan kanggo motivasi dhiri, lan kuwat - maksimal 'apa wae sing kedadeyan, urip terus' dadi tembung sing kudu ditindakake.

Bangga karo kesuksesan sing diraih bisnis dina iki, Shiromal pancen setya banget karo peran kasebut ing pucuk Jetwing Travels, lan bertekad ora bakal mandheg ing kesenengane. "Bapakku minangka wong sing luar biasa, visioner sejatine lan aku nganggep pakurmatan duwe kesempatan kanggo nerusake impen, dadi tanggung jawab sing daktresnani banget. Jetwing Travels wis adoh banget, lan kita bakal terus nambah kekuwatan, menehi layanan legendaris - prekara sing aku setya banget. "

Ing Sri Lanka sampeyan bisa ketemu wong sing darmabakti kaya Ketua Jetwings.

Ing ngisor iki ana alesan sing luwih apik kanggo ngunjungi Sri Lanka:

Tarif kudu mudhun nganti paling endhek, sanajan negara kasebut bakal tetep apik banget, masarakat bakal makarya kaping pindho supaya para tamu rumangsa ditampi lan aman, lan ora ana gegayuhan sing dikarepake.

DIve karo paus biru ing musim utawa nonton lumba-lumba spinner sing mlumpat ing Kalpitiya. Sri Lanka uga duwe 5,800 gajah liar sing ngubengi lan konsentrasi macan tutul paling gedhe ing saindenging jagad. Delengen ing taman nasional Yala, bebarengan karo sloth bear lan kebo.

Dibukak dening rong mantan pemain jangkrik nasional ing rumah sakit Walanda lawas, Menteri Kepiting Colombo nyedhiyakake kepiting Sri Lankan sing manis, legi lan pedhes ing salah sawijining bangunan paling apik ing ibukutha. Restoran kasebut uga dipilih dadi salah sawijining 50 restoran paling apik ing Asia ing 2016.

Guwa Dambulla Buddha dipenuhi patung Buddha, lukisan guwa lan swasana endah banget.

Cara paling apik kanggo ndeleng gajah yaiku kanthi sukarela ing papan perlindungan gajah

Rute sepur sing nembe dibukak saka Colombo menyang Jaffna njanjeni lelungan sing mbukak liwat Sri Lanka

Pembukaan anyar Yal Devi (Ratu Jaffna) Express nyedhiyakake kesempatan menyang pengunjung menyang Sri Lanka wiwit taun 1990: lelungan nganggo sepur saka Colombo menyang Jaffna.

Sampeyan bisa mangan ing hopper kanggo lagu. Piring kasebut digawe saka adonan sing tipis, kaya crepe sing diiseni santen lan rempah-rempah banjur diolah dadi bentuk mangkuk kanggo nahan endhog goreng. Cukup serbaguna kanggo dadi panganan sarapan, cemilan cepet utawa obat mabuk sing gumantung karo kabutuhan sampeyan.

Akeh hotel anyar sing dibukak ing taun-taun pungkasan, kalebu sawetara resort pantai.

Ing sisih kidul-wétan pulo kasebut, Teluk Arugam minangka sabit wedhi emas sing nawakake istirahat barel kanggo berselancar nalika musim panas lan pesta pantai akeh ing wayah wengi. Ing mangsa adhem, seret papan sampeyan menyang Weligama.

Pancen luwih gampang lelungan ing kene tinimbang ing India. Transaksi luwih lancar, kabeh bisa digunakake lan paling apik, sepur lan pesawat cukup cedhak wektu. Lan ana jaringan hotel sing apik, sing bisa dipesen ing web.

Uppuveli lan Nilaveli, kalorone cedhak Trincomalee ing sisih lor mangetan, wedhi sing sepi lan nggumunake. Sawetara pilihan akomodasi wis sumebar, nggawe pantai iki sampurna kanggo ngumbara kesepian.

Sri Lanka butuh dhukungan saka komunitas pariwisata lan pariwisata internasional. Bantuan sing paling apik yaiku ngunjungi Sri Lanka. Liyane babagan pariwisata menyang Sri Lanka: www.srilanka.travel 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.