Airlines aviation Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Mexico Breaking News News Pariwisata transportasi Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Aeromexico: 1.116 yuta penumpang ing Desember 2020

Aeromexico: 1.116 yuta penumpang ing Desember 2020
Aeromexico: 1.116 yuta penumpang ing Desember 2020
ditulis dening Harry S. Johnson

Penumpang Aeromexico Desember munggah 20.5% mungsuh November 2020, didhukung dening kenaikan permintaan penumpang domestik lan internasional

Print Friendly, PDF & Email

Grupo Aeromexico SAB de CV dina iki nglaporake asil operasional Desember 2020.

  • Grupo Aeromexico ngeterake 1 yuta 116 ewu penumpang ing Desember 2020, mundhak 20.5% lawan November 2020 sing didorong dening kenaikan permintaan penumpang domestik lan internasional. Penumpang sing digawa 63.3% ing level Desember 2019 - domestik 79.2% lan internasional 36.4%. 
  • Kapasitas Aeromexico, sing diukur ing Kilomèter Kursi Sedia (ASK) mundhak dadi 23.0% dibandhingake karo Nopember 2020 lan ana 57.1% Desember 2019. 
  • Permintaan sing diukur ing Kilometre Penumpang Penghasilan (RPK) mundhak 35.6% dibandhingake karo Nopember 2020 lan ana ing 47.3% Desember 2019. 
  • Faktor muatan Desember Aeromexico yaiku 72.7%, paningkatan 5.7 pp lawan November 2020 lan penurunan 8.2 pp lawan Desember 2019. 
  • Sajrone Desember 2020, Aeromexico operasi maneh pesawat Boeing 737 MAX ing rute Meksiko - rute Cancun, lan mboko sithik nambah tujuan liyane kayata Guadalajara, Monterrey, lan Tijuana selaras karo strategi perencanaan jaringan maskapai kasebut. Sajrone Januari 2021, Aeromexico rencana bakal nambah operasine menyang Montreal dadi 5 frekuensi minggon.
 Desember  YTD Desember 
20202019 var 20202019 var 
 RPK (itinerary + charter, mayuta-yuta) 
 domestik 8751,004-12.9%7,05711,603-39.2%
 internasional 8802,704-67.5%9,38830,868-69.6%
 Total 1,7543,709-52.7%16,44442,470-61.3%
 ASK (itinerary + charter, mayuta-yuta) 
 domestik 1,1021,265-12.9%9,62914,322-32.8%
 internasional 1,5153,317-54.3%15,95636,835-56.7%
 Total 2,6174,583-42.9%25,58651,157-50.0%
 Faktor Beban (itinerary,%) pppp
 domestik 79.379.4-0.073.381.0-7.7
 internasional 67.181.5-14.468.283.8-15.6
 Total 72.780.9-8.270.383.0-12.7
 Penumpang (itinerary + charter, ewu) 
 domestik 8771,107-20.8%7,22013,113-44.9%
 internasional 239656-63.6%2,2647,576-70.1%
 Total 1,1161,763-36.7%9,48420,689-54.2%

Angka bisa uga ora total amarga dibunderaké.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson wis kerja ing industri plancongan suwene 20 taun. Dheweke miwiti karir lelungan minangka pramugari ing Alitalia, lan dina iki, dheweke kerja ing TravelNewsGroup minangka editor sajrone 8 taun kepungkur. Harry minangka plancongan sing seneng banget.