Breaking News Internasional Breaking Sri Lanka News Warta Breaking Travel Industri Hospitality Hotel & Resor News Resorts Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Pariwisata Sri Lanka ngalami tsunami pembatalan

Pilih basa sampeyan
0a1a-202
0a1a-202
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Gelombang pembatalan pasang surut nyerang Sri Lanka sawise serangan teror sing nggegirisi ing dina Minggu Paskah.

Ing telung dina sanalika sawise pengeboman, pembatalan pesenan sing ana saiki mundhak 86.2% nalika pesenan anyar ilang. Ing pasar sumber paling penting ing Sri Lanka, luwih akeh wong sing mbatalake penerbangan sing wis ana tinimbang nggawe pesenan ing dina sing padha taun kepungkur. Supaya ukuran, kalebu India, China, Inggris, Australia, Jerman lan Prancis. Pesenan maju kanggo wulan Juli lan Agustus, sing wis mlaku 2.6% sadurunge taun kepungkur, tanggal 20 April, mudhun dadi 0.3% ing tanggal 23 April.

Sadurunge ana kekejeman Minggu Paskah, industri pariwisata Sri Lanka wis nuduhake tuwuh sehat. Pesenan penerbangan menyang Sri Lanka ing taun 2019 (1 Jan nganti 20 April) ana 3.4% ing periode sing padha ing taun 2018. Sorotan pariwisata yaiku Rusia, Australia lan China, sing nuduhake kenaikan pengunjung saben 45.7%, 19.0% lan 16.8%

Jameson Wong, Direktur, Pengembangan Bisnis, APAC, ForwardKeys, ujar: "Ing wayahe, isih luwih awal kanggo prediksi apa pengaruh pariwisata menyang Sri Lanka, amarga gelombang pambatalan awal mengaruhi perjalanan sing direncanakake nalika cedhak istilah Yen dipikir maneh karo kekejaman teroris sing kepungkur, luwih becik dicathet manawa beda pengaruhe. Sawise ana pengepungan getih ing pusat perbelanjaan Westgate ing Nairobi, pesenan ngalami runtuh sing padha nalika bubar; Nanging, kurang saka rong minggu, para rawuh internasional tuwuh maneh. Yen dibandhingake, butuh luwih saka telung taun kanggo nemokake pamulihan pariwisata Tunisia sawise pembantaian ing pantai ing Sousse ing 2015. Kita bakal njaga kahanan kasebut. "

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov