24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Breaking Komoro Warta Pamrentah Hak-hak manungsa News Breaking Mozambik News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Comores lan Mozambik mbutuhake pitulung banget sawise Topan Kenneth sing tiwas

PIA23144-16
PIA23144-16
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Siklon Kenneth nesu Mozambik lan Komoro Pulo Samodra Hindia saiki. Turis papan perlindungan ing bandara Comores lan Benteng Ibo ing Mozambik. Ewonan wong sing ditinggal tanpa akses menyang papan perlindungan.

Ing pulau wisata Ibo ing Mozambik, 90 persen omah kanggo pedunung 6,000 wis rata. "Aku ora ngarep-arep bakal nemokake hotel sing ora rusak," ujare pemilik hotel Swiss, Lucie Amr, sing ngungsi ing benteng Ibo bebarengan karo akeh warga lokal.

Masyarakat Mozambik mbayar rega kanggo perubahan iklim sing mbebayani nanging dheweke ora nindakake apa-apa kanggo nyebabake krisis iki. Banyu anget & mundhak segara dadi sebab siklon Samudra Hindia, nganti saiki durung ana cathetan loro badai sing nyerang intensitas kasebut Mozambique ing mangsane padha

Kategori telu Siklon Kenneth mlebu ing Mozambique minangka Kategori 4 badai ngemot angin 160 kilometer sejam. Provinsi Cabo Delgado ing pesisir Lor pungkasan dina Kamis sawise ngusung kepulauan Comoros. Iki minangka siklon tropis sing paling kuat sing durung tau diamati ing daratan kidul Afrika.

150 000 wong ing Comoros mbutuhake pitulung kamanungsan. 67,800 yaiku bocah-bocah (0-17 taun) lan 41,800 wanita. Prakiraan awal nuduhake luwih saka 100 wong sing cilaka. Pamaca saka Comores tweets eTN: Aku ora nate weruh negara sing nulungi Komoro. Kita mung bisa ngandelake awake dhewe. Ana ngendi sekutu kita? Rusia? Arab Saudi?

Nomer paling anyar ing Mozambique paling ora ana 3 wong sing mati lan nomer iki paling bisa munggah. 16,700 wong sing kena pengaruh, meh 3,500 kerusakan omah lan 3 rumah sakit rusak.

Comoros laporan 3 tiwas, 100 cilaka, 20,000 wong ora duwe papan perlindungan.

Komoro, kanthi resmi Union of Comoros, minangka negara pulo ing Samodra India sing dununge ing ujung lor Channel Mozambique ing pesisir wétan Afrika ing antarane Mozambik, wilayah Prancis Mayotte, lan Madagaskar sisih lor-kulon. Ibu kutha lan kutha paling gedhe ing Comoros yaiku Moroni. Agama mayoritas masarakat yaiku Islam Sunni. Ing 1,660 km2, ora kalebu pulau Mayotte sing dipertandingake, Comoros minangka negara paling cilik nomer papat ing Afrika miturut wilayah kasebut. Comores minangka bagean saka Organisasi Pariwisata Pulau Vanilla.  

Mozambik iing negara berbahasa Portugis Afrika kidul sing garis pantai Samudra Hindia sing dawa ditemoni pantai populer kaya Tofo, uga taman laut lepas pantai. Ing Nusantara Quirimbas, jembaré karang karang sing udakara 250km, Pulo Ibo sing ditutup bakau duwe reruntuhan ing jaman kolonial sing isih ana wiwit jaman pemerintahan Portugis. Nusantara Bazaruto sing luwih adoh ing sisih kidul duwe karang sing nglindhungi kehidupan laut langka kalebu dugong.

The Dewan Pariwisata Afrika pimpinan ngundang Afrika lan jagad iki dadi siji Mozambik lan Comores. Pariwisata Pulau Vanilla minangka anggota Dewan Pariwisata Afrika, semono uga Menteri Pariwisata kanggo Mozambik.

Dewan Pariwisata Afrika ngidentifikasi amal lokal sing kasedhiya kajaba Palang Merah lan UNICEF. Informasi luwih lengkap klik kene

 

 

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.