24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Australia Breaking News aviation Breaking News Internasional Warta Kepulauan Cook Warta Breaking Selandia Anyar News Niue Breaking News Mbangun maneh Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Kepulauan Cook - Gelembung Wisata Niue bisa diwiwiti wulan iki

bendera

Luwih saka 2 minggu sawise ana woro-woro gelembung lelungan ing antarane rong negara pulau Kepulauan Cook lan Niue, pejabat ujar manawa wiwitan gelembung lelungan iki bakal diwiwiti paling ora 2 wulan luwih dhisik tinimbang sing diumumake sadurunge. Gelembung iki bakal ngidini para lelungan ngetrapake karantina perjalanan 14 dina sing wajib. Niue uga bisa lelungan menyang Selandia Baru tanpa karantina sanalika pertengahan Januari, lan gelembung perjalanan antarane Kepulauan Cook lan Australia uga dikembangake.

Print Friendly, PDF & Email

Pejabat ing Kepulauan Cook wis nunjukake manawa Kepulauan Cooke - Niue gelembung lelungan bisa diwiwiti wiwitan Januari 2021. Pulo Niue minangka negara pulau cilik udakara 1500 mil saka pesisir Selandia Baru. Warta kasebut dilaporake luwih saka 2 minggu sawise Perdana Menteri Jacinda Ardern lan Brown nerbitake rilis media gabungan kanthi resmi ngumumake gelembung perjalanan ing antarane rong negara kasebut.

Wiwitan gelembung perjalanan iki paling ora 2 wulan luwih dhisik tinimbang sing sadurunge diumumake pemerintah ing sawetara minggu kepungkur, jembatan udara kasebut bakal digawe ing pungkasan Maret. Kantor ing Kepulauan Cook Perdana Menteri, Mark Brown, marang lokal manawa persiyapan media lagi ditindakake ing antarane rong negara kasebut.

Gelembung lelungan iki bakal ngidini wong-wong saka loro negara pulau bisa lelungan kanthi bebas tanpa kudu ngisolasi awake dhewe kanthi mandhiri 14 dina sing saiki wis dingerteni masarakat ing saindenging jagad.

Ardern lan Brown ujar nalika semana dheweke wis menehi arahan marang pejabat supaya terus kerja bareng kanggo ngetrapake kabeh langkah sing dibutuhake sadurunge gelembung perjalanan sing dikira bakal kedadeyan ing kuartal pertama taun ngarep.

Faktorisasi ing Selandia Baru

Sadurunge, Ardern ujar manawa bakal ana pendekatan jembatan udara kanthi langkah-langkah kanthi proses pertama yaiku implementasi akses bebas karantina menyang Selandia Baru kanggo sapa wae sing teka saka Kepulauan Cook. Kepulauan Cook tetep dadi salah sawijining negara ing saindenging jagad lan ing wilayah Pasifik sing tetep bebas COVID.

Niueans bisa lelungan menyang Selandia Anyar tanpa karantina nalika pertengahan Januari. Perdana Menteri Niue, Dalton Tagelagi ujar manawa dheweke wis asring ngobrol karo pamrentah Selandia Baru babagan gelembung perjalanan. Tagelagi, sing pulau kasebut uga kalebu bagean ing Selandia Baru, ujar manawa miwiti lelungan siji arah yaiku sing disenengi Niue.

"Aku mikir yen rong arah kasebut bakal mlebu ing kuartal, ujare Maret mbesuk, nanging aku ngarep-arep paling ora ana siji wulan Januari utawa Februari. Sampeyan ngerti, minangka tes diwiwiti lan deleng kepiye kahanane, nanging tujuan utama lan tujuan gedhe yaiku lelungan bebas karantina kanthi rong arah. ”

Dalton Tagelagi ujar manawa gelembung perjalanan Kepulauan Cook sukses, mula Niue bakal bakal ngetutake mengko. "Pulo kasebut pancen apik banget sajrone salah sawijining taun paling angel ing pulau kasebut," jarene.

Sawise pirang-pirang taun tuwuh, pandemi virus corona wis ndeleng negara sing ana 1600 industri pariwisata nganti nol. Tagelagi ujar manawa pamrentah wis didukung finansial dening negara donor, utamane Selandia Baru, nanging durung gampang.

"Kita kudu bali maneh, aku kira bali menyang cara urip lawas ing kene, kita cenderung luwih condhong menyang tanah lan segara kanggo mandhiri. Wis angel, nanging kita tetep bisa urip kanthi bener, ”jarene.

Ardern wis ngumumake gelembung perjalanan karo Kepulauan Cook lan Australia, sing kudu dibukak ing kuartal pertama 2021.

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Linda Hohnholz, editor eTN

Linda Hohnholz wis nulis lan nyunting artikel wiwit karir. Dheweke wis ngetrapake semangat bawaan iki menyang papan-papan kayata Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, lan saiki TravelNewsGroup.