24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Breaking News Internasional Warta Breaking Travel angkara Warta Pamrentah News Keslametan Warta Breaking Sri Lanka Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Sri Lanka nglarang kabeh tutup pasuryan sawise teroris Islam mateni 253 wong ing serangan Paskah

0a1a-218
0a1a-218
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Ing kahanan darurat sawise sawetara serangan bom bunuh diri minggu kepungkur, Sri Lanka wis nglarang kabeh jinis tutup rai. Langkah kasebut ditujokake kanggo mbantu polisi identifikasi nalika mburu tersangka terorisme.

Pesenan kasebut diwiwiti dina Senin. Ora nggawe istiméwa amarga alesan agama, nglarang burkas, kudung lan topeng.

"Keputusan wis dijupuk dening presiden kanggo nglarang kabeh jinis tutup rai sing bakal ngalangi gampang identifikasi miturut peraturan darurat," ujare kantor presiden dina Minggu.

Pamrentah Sri Lanka njaluk dhukungan saka pimpinan agama Islam sadurunge mutusake larangan larangan kemul kabeh klambi sing bisa ngalangi identifikasi wong kasebut. Sawetara ulama Muslim ing negara sing duwe mayoritas Buddha kanthi vokal nglawan pamrentah, njaluk wanita supaya ora nganggo burka lan niqab, sing mung kari irisan utawa bolong, kanggo mripat.

Umat ​​Islam, sing udakara 10 persen saka total populasi ing Sri Lanka, saya tambah waspada marang potensi balesan tumrap serangan ing greja Kristen lan hotel mewah sing ditindakake dening Islamis radikal sing ana hubungane karo Negara Islam.

Negara darurat kasebut diumumake sawise serangkaian ledakan bunuh diri sing nggegirisi negara kasebut tanggal 21 April, lan 253 wong tiwas lan atusan cilaka. Ing dina-dina sabanjure, negara kasebut ngluncurake aksi keras marang calon tersangka ing serangan kasebut, nyekel luwih saka 70 wong ing saindenging negara kasebut lan adhep-adhepan karo para gerilyawan anti-teroris. Sawise perang karo seng di tuduh teroris ing kutha Kalmunai dina Jumuah, polisi dilaporake nemokake akeh bahan peledak lan prekursor ing apartemen kasebut, kalebu tas pupuk, bubuk mesiu lan asam. IS negesake manawa wong-wong bersenjata sing dipateni yaiku prajurite.

10,000 aparat penegak ukum Sri Lankan nyerang negara kasebut kanggo nggoleki para tersangka ing serangan sing isih bebas. Dina Minggu, polisi ujar manawa nahan loro sadulur sing dipercaya dadi tersangka utama serangan Minggu Paskah.

Watesan kasebut uga mengaruhi minoritas Kristen bangsa Pulo kasebut sawise panguwasa mrentah supaya kabeh gréja Katulik ditutup minangka pancegahan. Tinimbang nganakake rapat umum ing dina Minggu, Uskup Agung Colombo Kardinal Malcolm Ranjith ngirim khutbah saka kapel asale, siaran langsung ing televisi. Umume wong Kristen kalebu 7.4 persen populasi, kalebu udakara 6.1 persen sing dadi Katolik Roma.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov