Asosiasi Warta Breaking Sri Lanka News Warta Breaking Travel News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Pariwisata Sri Lanka: Nuduhake ketahanan sawise serangan teror

Pilih basa sampeyan
srilankaatm
srilankaatm
ditulis dening editor

Seminggu saka serangan teror paling parah sing ditindakake ing negara kasebut wiwit pungkasan perang saudara, Pariwisata Sri Lanka mbahas langkah-langkah sing ditindakake kanggo njamin keamanan lan keamanan turis lan negesake rencana strategis kanggo mbangun kapercayan para pemangku pariwisata supaya bisa pulih maneh. industri pariwisata sing ndhukung siji saka 10 kulawarga ing Sri Lanka.

Industri pariwisata Sri Lanka jumbuh karo kabeh jagad sing nglawan terorisme; nalika ngrasakake tragedi sing nggegirisi iki, kita kudu maju terus Sri Lankan katergantungan kanggo mulihake kapercayan jagad ing omah pulau sing apik lan keramahan sing dadi inti saka gaya urip Sri Lankan.

"Sri Lankan kalebu wong sing paling anget lan nyenengake ing bumi, yen tamu tekan pantai kita dadi kulawarga," ujare Kishu Gomes, Ketua Pariwisata Sri Lanka. "Lan nalika kulawarga lara, kabeh masarakat padha nglumpukake kanggo nglindhungi, ngrawat, sedhih lan sedhih lan waras bareng ... iki cara kita lan wis dadi cara kita wiwit wiwitan jaman." Dheweke nerusake, "Janji saka Sri Lanka minangka janji pangarep-arep, kulawarga, kesadharan sing jero, toleransi, keragaman, hubungan tulus karo kamanungsan lan alam lan kemurahan; kita bakal netepi janjine biyung lan kita takon marang sapa wae sing nate niliki, nyenengake panganan, nggawe teh, nyenengake jangkrik kita utawa mung gumun karo kaendahan purnama dadi duta besar kabecikan lan welas asih ing endi wae. Kita kebanjiran dening rasa katresnan, dhukungan lan solidaritas saka kabeh wong ing endi wae lan ngarep-arep bisa nampani jagad bali menyang Sri Lanka.

Ketua Kishu Gomes nerangake manawa Penting maneh kanggo mriksa protokol tanggap darurat sawise serangan kasebut langsung; Pariwisata Sri Lanka fokus ing ngatur tanggapan babagan perawatan darurat lan pitulung, nyedhiyakake akses menyang informasi sing jelas lan akurat lan kerja sama karo kabeh lembaga penegak ukum nasional lan lokal lan misi manca negara supaya keamanan lan keamanan turis.

Sasampunipun wonten serangan, kita ngluncurake protokol tanggap darurat; Tim terlatih dikerahkan menyang hotel sing kena pengaruh, kabeh rumah sakit lan bandara kanggo mesthekake yen kabeh turis sing kena serangan langsung nampa kabeh perawatan, perhatian lan pitulung sing dibutuhake.

Turis sing wis ana ing negara kasebut lan sing dijadwalake teka ing pirang-pirang dina sawise dina kasebut uga dadi prioritas utama. Saliyane meja pitulung ing hotel, bandara lan pusat informasi wisata Sri Lanka Pariwisata nyiyapake hotline darurat kanggo njamin para turis lan wong sing dikasihi bali entuk akses menyang informasi sing akurat lan kabeh layanan darurat; informasi sing dianyari terus diterbitake liwat media lokal lan global, media sosial, lan misi asing kanthi rutin.

"Ngatasi masalah keamanan minangka prasyarat kanggo urip maneh pariwisata lan kita terus kerja bareng karo kabeh pejabat sing relevan kanggo ndhukung kabeh warga negara asing ing negara kasebut. Polisi Sri lan pasukan Tri lagi kerja tanpa kendhat kanggo njaga keamanan lan keamanan kabeh turis sing saiki ana ing Sri Lanka. Iki pancen prioritas utama kanggo kita, "jarene Gomes.

Kustodian industri utama

Kanthi siji kulawarga ing saben sepuluh kulawarga Sri Lanka gumantung saka pariwisata kanggo panguripan kanthi langsung lan ora langsung, Pariwisata Sri Lanka fokus kanggo mesthekake yen landasan sing tepat ditrapake kanggo ngasilake sing efektif lan efisien kanggo industri kritis iki.

"Kita ora bisa ngidini awake dhewe lumpuh amarga wedi, meh setengah yuta kulawarga ing saindenging pulau gumantung karo urip saben dinane; pengaruhe tumrap ekonomi kita kudu diatasi. Kita ngupayakake maneh kapercayan para turis lan operator global kanthi nduduhake manawa tanggapane Sri Lanka marang insiden kasebut efektif nalika menehi jaminan para turis mbesuk manawa kabeh langkah sing tepat ditindakake dening Pamrentah Sri Lanka kanggo nyegah insiden ing mbesuk lan njaga keamanan lan keamanan. turis keamanan ing negara kasebut, "ujare Gome.

Sawetara sesi kerja industri tingkat tinggi sing nyakup pemangku kepentingan sektor swasta lan swasta wis ditindakake kanthi tujuan njlentrehake kerangka strategis strategi pamulihan sing diiringi rencana aksi kanthi tahap kanthi tujuan sing jelas kanggo nyuda dampak finansial saka pembatalan lan kanggo njaga lan mbangun merek negara lan ngatur pengaruh jangka panjang saka insiden tragis iki.

Pasukan tugas wis siyap lan kerja kanthi tekun sajrone minggu kepungkur, kita yakin manawa ana proses sing jelas lan bisa ditindakake, sumber daya sing dialokasikan lan keahlian global sing ditindakake kanggo ndhukung industri nalika pulih.

Nduduhake ketahanan 

Kita ngucapke matur nuwun banget lan andhap asor amarga ketahanan lan kemurahan kabeh turis sing wis milih nerusake plancongan ing Sri Lanka lan duwe hak istimewa kanggo terus nampani atusan turis anyar saben dina wiwit serangan kasebut. Kita kudu mesthekake komunitas pariwisata global sing luwih akeh wis nganyari kapercayan ing tujuan sing dituju kanthi terus-terusan, mula kabeh kegiatan promosi sing direncanakake bakal terus njamin industri pariwisata kritis dilindhungi.

Pariwisata Sri Lanka bakal dilanjutake ing Pasar Perjalanan Arab ing Dubai wiwit tanggal 28 April nganti 1 Mei 2019. Delegasi Sri Lanka bakal diwiwiti ing sawijining dina kanthi nganakake diam-diam rong menit kanggo ngurmati para korban sing ora bersalah lan buku bela sungkawa ing paviliun Sri Lanka supaya para tamu mlebu lan nulis pesen simpati marang para korban lan kulawargane. Tujuane ing saindhenging acara iki jelas banget - Sri Lanka ora bakal dikalahake kanthi teror. Kita bakal njupuk kesempatan iki kanggo nduduhake media global, operator tur, maskapai, lan jagad manawa Sri Lanka komitmen kanggo keamanan.

Kajaba iku, Pariwisata Sri Lanka bakal ngatasi komunitas pariwisata ing 5 sing prestisiusth Forum Donya UNWTO Pariwisata Gastronomi ing San Sabastian, Spanyol wiwit tanggal 1-2 Mei, sing dadi fokus taun iki yaiku nggawe lapangan kerja lan kewirausahaan minangka sarana kanggo ningkatake kontribusi pariwisata menyang Tujuan Pembangunan Berkelanjutan (SDGs). Ing babagan iki, Pariwisata Sri Lanka bakal golek cara kanggo nggawe kerangka kerja sing apik kanggo ngrangsang proyek lan kewirausahaan ing sadawane rantai nilai pariwisata gastronomi uga ngembangake pengetahuan babagan katrampilan sing luwih relevan kanggo pariwisata gastronomi.

Biro Konvensi Sri Lanka uga bakal ana ing IMEX ing Frankfurt wiwit 21-23 Mei. IMEX minangka Pameran kanggo Plancongan, Rapat lan Acara Insentif ing saindenging jagad, nggabungake Rapat sing digawe ing Jerman. Acara kasebut dilindhungi dening meh 160 negara sing makili kantor turis nasional lan regional, klompok hotel utama, maskapai penerbangan, perusahaan manajemen tujuan, panyedhiya layanan, asosiasi perdagangan lan liya-liyane. Luwih saka 3,962 pembeli host saka luwih saka 86 pasar dunya ngunjungi IMEX. Sektor MICE minangka pendorong utama pertumbuhan pasar Sri Lanka.

Siji-sijine pameran pariwisata lan lelungan ing Sri Lanka, Sancharaka Udawa, bakal dianakake tanggal 7 lan 8 Juni. Pameran unik iki, saiki ing edhisi sanga, mbukak kanggo kabeh bisnis ing ekosistem pariwisata lokal lan diatur dening Asosiasi Tur Sri Lanka Operator (SLAITO) kanthi kolaborasi karo Biro Promosi Pariwisata Sri Lanka (SLTPB). Tujuan utama pameran kasebut yaiku nggawe platform kanggo panyedhiya layanan cilik lan menengah ing industri iki kanggo jaringan lan nggawe hubungan penting karo operator tur lan mlebu industri pariwisata sing luwih akeh.

Biro Promosi Pariwisata Sri Lanka dipamerake ing Pasar Perjalanan Arab ing Pusat Dagangan Dunia Dubai wiwit dina Minggu, 28 April - Rebo, 1 Mei, kanthi nomer AS2350.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.