24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Kuliner Industri Hospitality Hotel & Resor Myanmar Breaking News News tanggung jawab Teknologi Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan

Hotel Hilton ing Myanmar ngluncurake program "CoffeeBriques"

0a1a1-3
0a1a1-3
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Hotel Hilton ing Myanmar wis ngluncurake program sing nggawe kopi dadi limbah dadi "coffeeBriques" sing bisa digunakake kanggo masak lan dadi panas. Langkah-langkah sederhana kanggo nggawe kopiBrique dituduhake kaping pisanan ana ing Hilton Mandalay, properti Hilton pertama ing Myanmar sing ngluncurake program kasebut.

Brik kopi minangka alternatif bahan bakar ramah lingkungan lan arang biasa. Hilton ngetrapake program coffeebriques minangka bagean saka komitmen kelestarian jangka panjang ing Myanmar.

"2019 minangka taun tonggak sejarah kanggo Hilton nalika ngrayakake 100 taun. Kanthi program CoffeeBriques, kita target kanggo nguatake komitmen kanggo tanggung jawab sosial perusahaan kanggo entuk manfaat saka masarakat. Kanthi daur ulang lapangan kopi bekas, kita ora mung menehi solusi energi sing luwih resik, nanging uga minimalake limbah sing bisa ditumpaki menyang landfill utawa saluran banyu sing tersumbat, "ujare Ibu Veronique Sirault, Manajer Umum Kluster Hilton ing Myanmar.

Luwih saka 140 kilogram latar kopi bekas sing dikoleksi suwene rong wulan wis garing, garing lan dicetak dadi briket. Saiki digunakake minangka alternatif areng ing properti Hilton.

Coffeebriques biasane digunakake kanggo memanggang BBQ. CoffeeBriques luwih hemat energi tinimbang areng amarga ngemot karbon lan minyak kopi sing ngasilake semangat biru sing duwe suhu luwih dhuwur tinimbang areng. Program CoffeeBriques ing Hilton dianakake kerja sama karo Diversey.

Ing Myanmar, areng lan kayu bakar isih dadi bahan bakar utama kanggo masak. Kanthi ngenalake program coffeebriques, Hilton ngarep-arep bisa menehi inspirasi kanggo komunitas lan perusahaan lokal supaya nyoba nggawe CoffeeBriques dhewe utawa golek bahan bakar alternatif lan ramah lingkungan liyane. Sampah kopi daur ulang ngasilake emisi nganti 80 persen luwih sithik tinimbang yen dhasar kasebut ditumpaki. Proses nggawe CoffeeBriques uga ora mbutuhake kobongan mula kurang polusi.

"Deforestasi minangka panyebab utama perubahan iklim global. Program iki mbantu nyuda panggunaan areng lan kayu bakar ing Myanmar. Muga-muga bisa menehi conto lan menehi inspirasi marang staf lan komunitas lokal supaya njupuk langkah-langkah sederhana kanggo nylametake Ibu Bumi, "ujare Ibu Veronique.

Saiki Hilton ngoperasikake telung hotel ing Myanmar: Hilton Nay Pyi Taw, Hilton Mandalay lan Hilton Ngapali Resort & Spa. Perusahaan kasebut duwe telung hotel ing pipa pangembangan sing bakal dibukak ing Inle Lake, Bagan lan Yangon sajrone taun ngarep.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov