Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Breaking News US Warta Breaking Kuba budaya Warta Pamrentah Industri Hospitality News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Pariwisata AS menyang Kuba dobel sawise ancaman "embargo lengkap lan lengkap" Trump

Pilih basa sampeyan
0a1a-62
0a1a-62
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Sanajan tekanan administrasi Trump ing Kuba lan ancaman kanggo ngetrapake "embargo lengkap lan lengkap", turis AS wis kumpul ing negara kasebut kanthi jumlah rekaman, miturut data sing diwenehake dening pejabat Kuba.

Miturut rezim Trump, Kuba minangka wong jahat sing ngalangi munggahnya demokrasi ing Venezuela kanthi njaga negara sing krisis kasebut dadi "pendhudhukan." Nanging, iki kayane ora nate nyebabake para turis AS ora bakal rame ing pantai pasir putih sing misuwur ing saindenging jagad.

Michel Bernal, direktur komersial ing menteri pariwisata Kuba, Senin ngandhakake, dina Senin wis ana peningkatan sing meh tikel loro saka AS ing patang wulan pertama taun iki. 93.5 persen luwih akeh warga AS sing ngunjungi Kuba wiwit Januari nganti April tinimbang ing periode sing padha taun kepungkur, ujare, kaya dikutip Granma.

Sing nggawe AS dadi salah siji saka rong negara paling dhuwur sing nyedhiyakake turis menyang Kuba. AS mung mlaku ing mburi tanggane sisih lor, Kanada.

Kuba nduwe kenaikan pitung persen saka total wisatawan sing dibandhingake dibandhingake taun sadurunge. Bernal ujar manawa, nalika milih tujuan plancongan, para pengunjung katon ora nggatekake retorika Trump.

"Sanajan kampanye fitnah nglawan Kuba, 13.5 persen turis sing ngunjungi kita ujar manawa dheweke milih pulau kasebut kanggo keamanan," jarene.

Ana total 1.93 yuta pengunjung manca negara sing teka ing Kuba ing kuartal pertama 2019. Nalika jumlah turis menyang Kuba mundhak akeh, ana sawetara kemunduran sing entheng ing babagan kedatangan Eropa. Jumlah pengunjung saka Jerman, Italia, Spanyol lan Inggris mudhun rata-rata 10-13 persen.

Pamrentahan Trump menehi tekanan marang Kuba, sekutu utama Caracas.

Ngubal détente pamrentahan Obama karo Kuba, Gedung Putih Trump ngancam bakal ngetrapake "embargo sing lengkap lan lengkap, uga sanksi tingkat paling dhuwur" menyang Kuba yen ora narik dhukungan saka Maduro.

Wakil khusus AS kanggo Venezuela Elliott Abrams wis negesake manawa Washington ngrencanakake bakal ngalahake sanksi anyar marang Havana yen ora mandheg kanggo Maduro.

"Kita bakal duwe sanksi luwih akeh," ujare Abrams menyang Beacon Bebas Washington, ing sawijining wawancara ing dina Senin, lan nambahake manawa langkah-langkah anyar bisa ditampilake "sajrone minggu sabanjure."

"Ana dhaptar dawa lan kita biasane bakal mudhun dhaptar," ujare Abrams.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov