Dewan Pariwisata Afrika Breaking News Ghana Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Warta Industri Rapat rapat Pengumuman Pers News Wire Plancongan Singapur

ATTES: Ngganti Wajah Afrika bebarengan karo Dewan Pariwisata Afrika

Pilih basa sampeyan
ATTES-logo-w-1-e1557798346556
ATTES-logo-w-1-e1557798346556
ditulis dening Dr. Darlington Muzeza

The Dewan Pariwisata Afrika wis ngrencanakake dadi mitra KTT Perdagangan, Transportasi lan Energi Afrika (ATTES) priksa manawa lelungan lan pariwisata ora dilalekake karo puncak paling gedhe sing dianakake ing Afrika.

Afrika, bawana paling gedhe nomer loro ing saindenging jagad, duwe kekayaan keanekaragaman hayati lan sumber daya alam, sing mabur ing sangisore radar nalika ana investasi global. Sing bakal diganti KTT Perdagangan, Transportasi lan Energi Afrika (ATTES), kanggo dadi tuan rumah ing Accra, Ghana wiwit 13-15 November 2019. ATTES lagi diatur dening ALPHA Ports Limited, jeneng dagang sing didaftar Irlandia saka Asosiasi Hub Pelabuhan Logistik Afrika (ALPHA).

Dumunung ing Pusat Konferensi Internasional Accra, ATTES bakal dadi lokakarya investasi, pameran dagang, lan konferensi telung dina. Acara tonggak sejarah iki bakal dadi pot leleh kanggo para investor profil tinggi, kapitalis ventura lan wirausaha lokal kanggo nyambung lan ngijoli ide. Rawuh saka talenta lan kepemimpinan level paling dhuwur saka sektor pamrentah lan swasta - makili lapangan panjaluk dhuwur kayata energi terbarukan, agribisnis, telekomunikasi, transportasi, blokchain lan liya-liyane - bakal menehi kesempatan unik kanggo jaringan lan sambungan sambungan.

KTT kasebut bakal diwiwiti kanthi sambutan, banjur disampirake ucapan sambutan lan sambutan saka Wakil Menteri Perdagangan lan Industri Ghana, Carlos Ahenkorah. Ing ngisor iki bakal dadi rencana lokakarya intensif ing blok, energi, pertambangan, fintech lan agritech. Para rawuh bakal duwe kesempatan kanggo sinergis karo investor sing terkenal lan entuk wawasan eksklusif saka para pembuat kebijakan sing pengaruh, kanthi fokus kanggo ijolan inisiatif bisnis lan njelajah usaha patungan.

Panel intine bakal nyedhiyakake podium kanggo para ahli kanggo nuduhake wawasan babagan kesempatan investasi ing Afrika. Kangge, papan pameran bakal kasedhiya, supaya para pamiarsa bisa jaringan lan kolaborasi. Acara kasebut bakal dipungkasi ing upacara penghargaan kanggo tamu lan pamicara sing penting.

CEO lan Managing Director ALPHA Ports, Kingsley Ekweariri, ngandhani rasa senenge babagan KTT:

"Kita yakin ing Afrika. Kita percaya manawa ana akeh kesempatan sing durung bisa dieksploitasi kanthi maksimal kanggo ngowahi urip masarakat. Ana akeh sing Afrika, lan kita optimis, yen investor teka ing KTT kanggo sesambungan karo pejabat pamrentah tingkat tinggi, kesepakatan bakal rampung lan investasi banjur bakal nderek. Afrika minangka benua kesempatan, lan ora ana investor sing kudu kliwat ing ruang strategi lintasan tuwuh. "

Kanthi minat ing potensial investasi ing Afrika, ATTES nyedhiyakake dhewe minangka acara aliran banyu, siyap kanggo merevolusi kepiye pamrih jagad ing Afrika, minangka "benua kesempatan" energi dinamis, kekuwatan ekonomi, lan sumber daya sing durung digunakake. ATTES bakal nduduhake tekad Afrika kanggo nuduhake praupan anyar ing saindenging jagad, lan potensial dadi aktual.

Maju, ATTES bakal ngaturake diri kanggo ngundang lan nggawe katalis investasi jangka panjang ing Afrika lan bakal nganakake puncak ing Singapura, Amerika Selatan, India, lan Eropa ing taun-taun mbesuk.

Napa Ghana?

Ghana ing Afrika Kulon nuduhake kabeh kuwalitas sing bakal ditampilake ATTES: sumber daya alam sing akeh, macem-macem wilayah lan industri sing berkembang wiwit perdagangan nganti manufaktur nganti cybernetika. Ekonomi pembangkit listrik Ghana lan kepemimpinan ing pembangunan infrastruktur - kalebu pembangkit listrik tenaga nuklir nomer loro ing Afrika lan pirang-pirang bendungan hidroelektrik - nggawe conto sing jelas babagan calon tunggu sing bakal dikunci ing negara-negara Afrika sing padha.

Wakil Menteri Perdagangan lan Industri Ghana, Carlos Ahenkorah, negesake optimisme kanggo peran sing bakal ditindakake ATTES, lan endi sing bakal ditindakake:

"Duwe klompok wong sing misuwur ing ibukutha kita minangka pangembangan sing apik banget, teka nalika sorotan disorot status anyar Afrika minangka bawana sing bakal dipertimbangkan babagan apa sing ditawakake para investor lan mitra potensial saka kabeh liwat jagad. KTT ATTES mung minangka inisiatif sing kendel kanggo negara kita lan bawana sing dibutuhake nalika Afrika entuk fase anyar ing pangembangan komersial lan industri, kanthi pasar anyar mbukak lan panjaluk sing tambah gedhe ... Acara sing penting banget iki bakal nemokake pertemuan lan pikiran sing durung ana sadurunge lan gabungan ide sing bakal pengaruhe penting kanggo kesejahteraan mbesuk. ”

Babagan Pelabuhan ALPHA

Asosiasi Hub Logistik Afrika (ALPHA) minangka pusat perdagangan bisnis kanggo profesional logistik internasional sing ngupayakake nampilake potensial gedhe ing Afrika kanggo perdagangan lan perusahaan. Mupangatake jabatan kasebut minangka jaringan utama jaringan 85 pelabuhan Afrika, 163 perusahaan lan 70 negara, target utama ALPHA yaiku nggabungake wong-wong ing sangisore portal, supaya bisa nyambungake lan nindakake bisnis karo perusahaan-perusahaan Afrika dadi gampang lan efisien.

Kantor pusat sing dununge ing Dublin, Irlandia, ALPHA nduweni lokasi sing ideal kanggo dadi saluran ing antarane Afrika lan saindenging jagad, nggunakake pengetahuan pertama babagan udara lan pelabuhan Afrika kanggo navigasi rute perdagangan. Dheweke prioritasake kapercayan, transparansi, lan kompetensi nalika ngupayakake tuwuh infrastruktur lan perusahaan ing Afrika.

Saliyane nggawe basis kemitraan perusahaan - kalebu Port of Houston lan Dublin Chambers - ALPHA Ports nawakake lokakarya investasi, uga majalah Hub Pelabuhan Afrika, kanggo nampilake bisnis lan potensi infrastruktur ing Afrika.

 

informasi luwih lengkap  www.alphaports.com/attes/

 

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Dr. Darlington Muzeza

Knowledge, Experience and Attributes: I have lectured at tertiary (colleges), secondary and primary school levels; Passionate about imparting knowledge, skills and adaptive management as fundamental strategies to improving programs and its associated impact on communities in terms of development. Experienced in transboundary biodiversity governance, conservation and natural resource management; communities’ livelihoods and social ecology, conflict management and resolution. I have proven ability to develop concepts and I am a strategic planner with ability to promoting creative thinking while taking into account environmental sensitivities; I have passion in the fields of community development, governance, crisis and risk transformation among communities including management of social relationships; A strategic thinker with a developed capacity to build and convey the “big picture” as a team player; Excellent research skills, with strong political judgment; Proven ability to negotiate, challenge and confront issues, spot both risks and opportunities, brokering solutions to achieve goals; And have the capacity to negotiate bilateral and multilateral agreements at inter-governmental, non-governmental levels and can mobilise communities to secure broad-based support and participation of communities in programmes and projects.

I have the capacity to undertake monitoring and evaluation including Environmental Impact Assessment compliance processes and I have done so as part of the Zimbabwe UNESCO National Committee investigation in Mana Pools National Park. Immense supervisory abilities and I supervised the Visitor Exit Survey (2015-2016) for Zimbabwe; I have experience in management of national projects and can lead stakeholder teams in project formulation, implementation, monitoring and evaluation; Knowledgeable in sustainable development issues, international relations and diplomacy with ability to provide strategic advisory services and manage lobbies at local and global levels to raise profiles of strategic issues and brands; Well-versed in sustainable tourism development planning; Experienced in concepts development; advocacy and community mobilization; Worked tirelessly for my principals in relation to tourism development at sub-regional and international institutions like the Southern African Development Community (SADC) - Regional Tourism Organization for Southern Africa (RETOSA), the African Union and the United Nations World Tourism Organization (UNWTO) regarding tourism policy consummation, institutionalization and programs development; Served for five years as a Southern Africa Development Community (SADC) Technical Advisory Committee Member on HIV/AIDS, Orphans and Vulnerable Children and Youth issues from 2007-2011; Have the ability to approach issues through a systems-thinking lens in a creative way; Proven experience with cross-cultural team capacity building, strong mentoring and evaluation skills; Have the ability to multi-tasking, prioritizing, pay simultaneous attention to detail, uphold quality of work and capable of problem-solving. Experienced in teamwork and understanding of the importance of effective communications for effective coordination and functioning of teams and able also to inspire and motivate others while being accountable. Well-developed presentation and representational skills appropriate for diverse audiences, including the ability to make and win arguments. I am able to network with stakeholders at different levels, provide leadership and can work independently in multicultural and multidisciplinary settings with a proven record to work under pressure, cope with and manage competing demands, meeting deadlines and adjusting priorities.

Dokter Teknologi (DTech) Kesehatan Lingkungan (Lulus tanggal 22 September 2013); Fakultas Ilmu Terapan, Departemen Studi Lingkungan lan Pakaryan, Universitas Teknologi Cape Peninsula, Cape Town, Republik Afrika Selatan (periode studi: 2010-2013).

Tesis panelitian doktoral sing ditliti lan dilewatake: Pengaruh Institusi Pemerintahan ing Pencaharian Komunitas lan Konservasi Berkelanjutan ing Taman Limpopo Transfrontier Besar: Panliten babagan Komunitas Makuleke lan Sengwe.

Concentration of applied Doctoral Degree research areas covered: Transboundary conservation practices, management, challenges and resource governance; Political ecology and communities’ livelihoods analysis; Tourism development and poverty alleviation; Conservation policy analysis; Conservancy typology and integrative local development; Rural development and natural resource conflict management and resolution; Community Based Natural Resource Management (CBNRM); Sustainable conservation and management and tourism development for sustainable local livelihood support. Thesis Proffered: A Synergistic Transfrontier Governance Framework; Participatory Biodiversity Decision-Making Model and an Integrative Amalgam of Sustainable Natural Resource Utilization Framework focusing on tourism development for sustainable livelihoods among transfrontier conservation communities..

2. Master of Science Degree in Social Ecology passed with Merit: (August 2007); Centre for Applied Social Science (CASS), Awarded a Master’s Degree with Merit: University of Zimbabwe, the Republic of Zimbabwe (period of study: 2005-2007). Master Degree research dissertation examined and passed: Investigation into Legislative and Executive Environmental Representation in Harare: The case studies of Mbare and Whitecliff.

Konsentrasi Gelar Master mulang kursus sing dicakup lan dilewati: Pedunung lan Pembangunan; Manajemen Bencana Ekologis; Ekologi Manungsa; Metode Penelitian lan Piranti kanggo Analisis Ekologis; Strategi lan Ekologi Pendhudhuk Pedesaan; Analisis Kebijakan Sumber Daya Alam; Aspek Institusi Manajemen Sumber Daya Alam; Nyegah Konflik, Manajemen lan Resolusi Panganggone Sumber Daya Alam lan Manajemen Lingkungan lan Perlindhungan.

3. Bachelor of Science in Politics and Administration-Honours Degree (2003); Awarded a Degree with an Upper Second Division or 2.1 Degree Classification: University of Zimbabwe, Republic of Zimbabwe (period of study: 2000-2003).

4. Diploma in Personnel Management (Awarded a Diploma with Credit); Institute of Personnel Management of Zimbabwe, Republic of Zimbabwe (period of study: 2004-2005).

5. Certificate of learning on Conservation Awareness; Zimbabwe National Conservation Trust, Republic of Zimbabwe (1999).

6. Certificate (special short course training) of learning on Tourism Management and Development for African Countries; China Ministry of Commerce and China National Tourism Trading and Service Corporation, Beijing, Republic of China (period of short course study: November to December 2009).

7. Certificate of learning on National Tourism Statistics and Tourism Satellite Account; Regional Tourism Organization for Southern Africa (RETOSA): RETOSA and the United Nations World Tourism Organization (UNWTO), Training Program, Republic of Zimbabwe (2011).

8. Certificate of learning on National Tourism Statistics and Tourism Satellite Account; Regional Tourism Organization for Southern Africa (RETOSA): RETOSA and the United Nations World Tourism Organization (UNWTO), Training Program, Republic of Mauritius (2014).

9. Certificate of learning on Basic Counseling and Communication; University of Zimbabwe in collaboration with the National Aids Coordinating Program: Ministry of Health and Child Welfare and the United Nations Children’s Fund, Republic of Zimbabwe (2002).

10. Certificate in Intermediate Course in Ms Word, Ms Excel and PowerPoint; Computer Centre, University of Zimbabwe, Republic of Zimbabwe (2003).

Based in Harare, Zimbabwe and writes in his personal capacity.
[email dilindhungi] utawa + 263775846100