Airlines Airport Breaking Israel News Breaking News Spanyol Warta Breaking Travel Breaking Turkey News Breaking News US Breaking News Vietnam China Breaking News News transportasi Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Warta Breaking UK

Taun bandara: Lelungan menyang pusat mbesuk

Pilih basa sampeyan
bandara-iki-oen
bandara-iki-oen

Ing taun 2019 bakal dielingi minangka taun pelantikan bandara strategis gedhe lan cilik kanggo memenuhi permintaan udara sing bakal tekan taun 2035 - miturut IATA - 8.2 milyar penumpang perjalanan udara.

Ing pungkasan taun, paling ora pitung bandara bakal mbukak gerbang ing macem-macem penjuru jagad.

CHINA

Diwiwiti karo Bandara Daxing anyar ing Beijing, bandara sing ditandatangani dening Zaha Hadid sing kudu diwiwiti wiwit wulan Juni lan September, dadi posisi paling dhuwur ing bandara paling gedhe ing donya. Saka 45 yuta penumpang awal sing bakal dituju kanggo nangani lalu lintas, bisa uga tekan luwih saka 72 yuta wong ing taun 2025.

Biaya infrastruktur udakara $ 12 milyar lan ditugasake dening Presiden Xi Jinping ing 2014 kanggo ngirangi Bandara Internasional Ibu Kota Beijing. Kanthi pitung trek, iki bakal dadi pusat referensi maskapai domestik Eastern Airlines lan China Southern Airlines.

Bandara sing dununge ing wilayah Hebei, bakal disambungake menyang dalan gedhe lan jaringan kereta api kanthi cepet kanggo tekan Beijing. Miturut Administrasi Penerbangan Sipil Tiongkok, raksasa Asia bakal ngatur udakara 720 yuta penumpang ing taun 2020, tanggal sing 74 bandara bakal di bangun utawa ditambahi. Nganti luwih maju, ing taun 2035, 216 bandara anyar bakal disiyapake ing China, kanggo total 450 infrastruktur udara.

VIETNAM

Bandara Internasional Don Don diresmikake ing wiwitan taun ing Vietnam, dununge 50 kilometer saka Teluk Ha Long ing provinsi Quang Ninh. Bandara kasebut regane udakara 260 yuta euro lan dadi bandara pribadi pertama ing negara kasebut, asil saka macem-macem investasi sing dikarepake pamrentah komunis.

Kaloro trek operasional, sing bakal dadi lima ing taun 2030, wis bisa njamin gerakan udakara 2.5 yuta penumpang. Van Don bakal dadi pusat referensi maskapai domestik Vietnam Airlines lan Viet Jet Air kanggo koneksi ing Asia Tenggara.

ISRAEL

Bandara Ramon operasional taun iki lan dadi fasilitas modern ing tengah ara-ara samun Negev, 18 kilometer saka Eilat ing Segara Abang.

Struktur kasebut regane 500 yuta dolar kanggo tumindak alternatif ing pusat Tel Aviv, bandara utama negara kasebut. Bandara kasebut dijenengi sawise Ilan Ramon, astronot Israel sing pertama, lan dirancang kanggo tahan suhu rekor nganti 46 derajat Celcius. Kapasitas saiki dadi 2 yuta penumpang saben taun, nanging bakal bisa nampung nganti 4.2 yuta ing taun 2030.

TURKEY

Ing musim gugur taun 2019, operasi Bandara Istanbul sing anyar ing Turki, sing dununge 35 kilometer saka pusat kutha, bakal rampung kanthi transfer kabeh penerbangan sing dioperasikake dening loro bandara Atatürk lan Sabiha Gokcen.

Penundaan lan kelambatan struktural wis nundha bukaan pertama sing dijadwalake kanggo taun 2018 sing banjur ditundha ing wiwitan April 2019 kanthi liwat penerbangan Turkish Airlines menyang bandara anyar.

Kanthi kapasitas awal 90 yuta wong, bandara bakal bisa ngatasi gerakan 200 yuta penumpang setaun kanthi kapasitas penuh.

Ing pungkasan jalur evolusi, bandara Turki anyar bakal kasedhiya enem landasan pacu lan bakal nyedhiyakake koneksi penerbangan menyang 350 tujuan ing saindenging jagad. "Minangka pusat pertukaran utama antara Asia, Eropa, lan Timur Tengah, kita bakal nyedhaki macem-macem negara ing jagad iki," ujare Kadri Samsunlu, kepala pejabat eksekutif Operasi Bandara Iga, perusahaan sing wis nggawe prasarana wiwit taun 2013 .

USA

Nglangkungi samodra, bukaan sing ditunggu yaiku Bandara Louis Armstrong ing New Orleans, Louisiana, sing dijadwal akhir Mei. Regane $ 1.3 milyar, terminal kasebut duwe 35 gerbang lan sistem check-point keamanan kanthi akses cepet menyang kontrol.

Bandara kasebut bakal dadi basis operasional 21 perusahaan kanthi gerakan taunan rata-rata luwih saka 13 yuta penumpang. Uga ing Amerika Serikat, kerjaan bakal terus modernisasi Bandara La Guardia ing New York, salah sawijining bandara paling kacau lan stres ing Amerika.

Intervensi nyusun ulang direncanakake $ 9 milyar, bagean sing wis rampung dibukak karo Terminal B anyar ing pungkasan taun kepungkur.

UK

Ing wulan Juli, ing Inggris, Bandara Carlisle Lake District bakal dibukak, ditrapake kanggo lalu lintas regional menyang London, Dublin, lan Belfast. Bandara cilik sing strategis nanging tujuane kanggo nyukupi permintaan turis Cumbria, sawijining kabupaten ing sisih lor-kulon Inggris sing dadi Taman Nasional Lake District.

Wilayah iki kalebu sing paling apik ing Inggris lan dikunjungi taun kepungkur dening 47 yuta wong, utamane lalu lintas domestik, ngasilake omset meh 3.5 milyar euro.

BONGSO SPANYOL

Bandara Eropa strategis liyane sing diresmikake ing pungkasan taun 2019 yaiku Bandara Corvera ing Spanyol sing regane 500 yuta euro, lan wis nyambung karo jaringan bis.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Mario Masciullo - eTN Italia

Mario minangka veteran ing industri lelungan.
Pengalamane wis sumebar ing saindenging jagad wiwit taun 1960 nalika umur 21 taun wiwit njelajah Jepang, Hong Kong, lan Thailand.
Mario wis ndeleng Pariwisata Dunia berkembang nganti saiki lan nyekseni
karusakan saka root / testimoni jaman biyen pirang-pirang negara sing seneng modernitas / kemajuan.
Sajrone 20 taun kepungkur, pengalaman lelungan Mario wis konsentrasi ing Asia Tenggara lan pungkasane kalebu Benua India.

Bagéan saka pengalaman kerja Mario kalebu macem-macem kegiyatan ing Penerbangan Sipil
lapangan rampung sawise ngatur wiwitan kanggo Malaysia Singapore Airlines ing Italia dadi Institutor lan terus suwene 16 taun ing peran Sales / Marketing Manager Italia kanggo Singapore Airlines sawise pamisahan kaloro pamrentah kasebut ing Oktober 1972.

Lisensi Wartawan resmi Mario yaiku dening "Ordo Nasional Wartawan Roma, Italia ing taun 1977.