24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Breaking Irak transportasi Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Peringatan Perjalanan AS: Ninggalake Irak utawa siyap-siyap kanggo panguburan

IrawAir
IrawAir
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Dina iki, Kedutaan Besar AS lan Konsulat ing Baghdad mrentahake evakuasi sebagian saka staf Amerika. Kangge, peringatan lelungan kanggo wong-wong Amerika sing pengin ngunjungi Irak diwaca: Aja lelungan menyang Irak amarga terorismenyulik, Lan konflik bersenjata. Iki minangka peringatan saka Departemen Luar Negeri AS kanggo lelungan menyang Irak, sanajan pejabat Irak nyoba promosi negara kasebut siyap pariwisata.  Erbil ing Irak dipilih dadi "Arab Pariwisata Modal ”ing 2014 dening wong Arab Pariwisata Panitia. Nanging, kutha Karbala lan Najaf dadi kutha paling populer wisata tujuan ing Iraq amarga dununge situs agama ing negara kasebut.

Warga AS ing Irak duwe risiko banget kanggo nindakake kekerasan lan penculikan. Akeh kelompok teroris lan pemberontak aktif ing Irak lan kanthi rutin nyerang pasukan keamanan Irak lan warga sipil. Milisi sektari anti-AS uga bisa ngancam warga AS lan perusahaan Barat ing saindenging Irak. Serangan nganggo alat peledak improvisasi (IED) ing pirang-pirang wilayah ing negara kasebut, kalebu Baghdad.

Kemampuan pamrentah AS kanggo nyedhiyakake layanan rutin lan darurat kanggo warga AS ing Irak pancen winates. Tanggal 15 Mei 2019, Departemen Luar Negeri mrentah supaya pegawai negeri AS sing ora darurat teka saka Kedutaan Besar AS ing Baghdad lan Konsulat AS ing Erbil; layanan visa normal bakal ditanggepi sementara ing kaloro kiriman kasebut. Tanggal 18 Oktober 2018, Departemen Luar Negeri mrentah supaya penundaan operasi sementara ing Konsulat Jenderal AS ing Basrah. Bagian Layanan Warga Amerika (ACS) ing Kedutaan Besar AS Baghdad bakal terus menehi layanan konsulat kanggo warga AS ing Basrah.

Warga AS ora kudu lelungan liwat Irak menyang Suriah kanggo nindakake konflik bersenjata, sing bakal ngalami risiko pribadi (penculikan, cilaka, utawa pati) lan risiko hukum (dicekel, denda, lan diusir). Pamrentah Daerah Kurdistan negesake yen dheweke bakal ukuman penjara nganti sepuluh taun marang individu sing nyebrang kanthi ilegal. Kajaba iku, gelut atas jenenge, utawa ndhukung organisasi teroris sing ditunjuk, minangka tindak pidana sing bisa nyebabake dendha, kalebu wektu kunjara lan denda gedhe ing Amerika Serikat.

Amarga risiko operasi penerbangan sipil ing wilayah utawa ing sekitar Irak, Administrasi Penerbangan Federal (FAA) nerbitake Pemberitahuan kanggo Airmen (NOTAM) lan / utawa Peraturan Penerbangan Federal Khusus (SFAR). Kanggo informasi luwih lengkap, warga AS kudu takon karo Larangan, Watesan lan Kabar Administrasi Penerbangan Federal.

Waca bagean Keamanan lan Keamanan ing kaca informasi negara.

Yen sampeyan arep lelungan menyang Irak:

  • Dolan maring situs web kita kanggo Lelungan menyang Area Berisiko Tinggi.
  • Nyusun surat wasiat lan milih ahli waris asuransi sing cocog lan / utawa surat kuasa.
  • Rembugake rencana karo wong sing dikasihi babagan perawatan / hak asuh bocah, ingon-ingon, barang-barang, barang-barang sing ora cair (koleksi, karya seni, lsp.)
  • Nuduhake dokumen penting, informasi mlebu, lan titik kontak karo wong sing dikasihi supaya bisa ngatasi urusan sampeyan yen sampeyan ora bisa bali kaya sing direncanakake menyang Amerika Serikat. Temokake dhaptar dokumen sing disaranake ing kene.
  • Gawe rencana keamanan pribadi sampeyan kanthi koordinasi karo perusahaan perusahaan utawa tuan rumah, utawa konsultasi karo organisasi keamanan profesional.
  • Ndhaptar ing Program Pendaftaran Wisatawan Cerdas (LANGKAH) kanggo nampa tandha lan nggawe sampeyan luwih gampang nemokake ing kahanan darurat.
  • Tututi Departemen Luar Negeri ing Facebook lan Twitter.
  • Delengen Laporan Kejahatan lan Keamanan kanggo Irak.
  • Warga AS sing lelungan ing luar negeri mesthine kudu duwe rencana kontinjensi kanggo kahanan darurat. Review ing Daftar Priksa Wisatawan.
Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.