24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Warta Breaking Travel Warta Pamrentah News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Singapur Warta Pecah Zimbabwe

Apa Zimbabwe rencana nyulik mantan Menteri Pariwisata Mzembi ing Afrika Selatan?

news_bwalter-mzembi
news_bwalter-mzembi
ditulis dening George Taylor
Plancongan lan Pariwisata ing Zimbabwe ana ing dalan pemulihan sing diperlokake, lan negara kasebut dianggep dianggep minangka sing paling aman lan aman. Nanging, ana sisih peteng ing kahanan sing janjeni ing Zimbabwe kanthi corak pariwisata sing ora katon dening para pengunjung. Iki kalebu mantan menteri pariwisata Zimbabwe sing kondhang lan dihormati, Dr. Walter Mzembi.

Zimbabwe bakal uga menehi saran kanggo nggayuh prestasi sing diakoni global dening tilas menteri pariwisata kasebut.

Ing Zimbabwe, manawa Majistret ngidini gaya film Penuntut Negara, presentasi rinci babagan kepiye Agen Negara nyoba nyulik lan nyulik Dr. Walter Mzembi ing operasi ekstremisial ing Afrika Selatan. Ora isin ing game kasebut, bakal katon.

Tetep karo kita. Crita Dr. Walter Mzembi rumit.

Penuntut Brian Vito saka Unit Penuntutan Khusus Presiden, kantor sing nglaporake langsung menyang presiden Zimbabwe anyar, Emmerson Mnangagwa, nindakake kaya ngono. Kita ndeleng hiperbola ing pengadilan lan ngerti babagan kekuwatan khusus lan peteng ing negara tetangga kanggo nggawa Mzembi kanthi biaya apa wae. Unit penuntutan iki kayane wis dadi wahana males ukum lan dendam kanggo Presiden sing kesusahan, sing nduwe agenda dawa kanggo ngukum kabeh wong sing nentang kontes akrab kanggo tugas utama Zimbabwe ing 2017.

Informasi sing ora dilaporake dening pejabat, media lokal minangka Negara sing nduwe posisi ora wajar, ora jujur, dendam sing ana gandhengane karo Dr. Walter Mzembi. Apike, sawise njaluk cathetan medis, Jaksa Negara nyatakake dheweke wis seda lan crita bab sedan lan panguburane.
Kabeh mau kalebu warta palsu, pancen ora bener. Mzembi nindakake operasi sabatikal, nanging dheweke dadi korban media negara, lan teater penuntutan pengadilan luwih saka setaun, sawetara sing diterbitake publikasi iki.
Nalika Jaksa Negara negesake cathetan medis lan kondhisi sing diwenehake dening Negara liya, Republik Afrika Selatan, liwat Departemen Hubungan Internasional lan Kerjasama, mula kasebut minangka indikator sing jelas skala keadilan ora bisa dibantah. Tingkat permusuhan saka Pamrentah Zimbabwe menyang Dr. Walter Mzembi katon minangka barbarisme lan penganiayaan politik marang para terdakwa sing ora percaya maneh yen dheweke bisa dijamin diadili kanthi adil ing yurisdiksi omah.
Cetha, perselisihan politik karo Negara liwat tuntutan ukum wis dinyatakake, lan obat kasebut ora bisa legal nanging politik. Ngundang minat Interpol ing prekara politik minangka tumindak penipuan liyane saka Pamrentah Zimbabwe sing wis uwal saka pembunuhan. Kita ngelingake sampeyan babagan tembakan warga sipil sing ora bersenjata ing demonstrasi sing ngguncang negara kasebut ing wulan Agustus 2018 lan Januari taun iki, mateni getih 23 wong sing adhem kalebu pirang-pirang wanita lan bocah-bocah.
Bali menyang Mzembi. Dheweke ora bisa percaya cathetan medis sing bakal digunakake kanthi tepat dening tim penuntutan sing transparan banget dadi boneka kanggo presiden.
Ayo uga ngelingake para pamiarsa babagan penolakan sing diandharake karo Zimbabwe babagan laporan kematian Wakil Presiden palsu, Constantino Chiwenga sawetara wulan kepungkur, uga kalebu akeh crita sing prédhiksi tilar donya. Wis jelas pola kerja, karo kabar palsu sing dilaporake marang wong sing diadili. Kosok baline, ora ana pelaporan kasunyatan sing otentik liwat media sing dikontrol resmi ing negara kasebut.
Kanggo mbenerake kasunyatane, eTN ngobrol karo Mzembi dina iki. Dheweke isih ora sabar lan kita yakin kudu diatasi kanthi lengkap. Kita ngerti yen perawatan kanker isih ana lan kita ngarepake dheweke sing paling apik kanthi upaya kesehatan lan urip. Mzembi duwe kulawarga lan nindakake aset ing Zimbabwe.
 eTN wis ngerti saka macem-macem sumber manawa ora ana penasehat ukum sing bisa njamin keamanan dheweke yen diadili ing Pengadilan.
Sumber ngumumake, "Raja-raja G40 tuku bedhil kanggo nggulingake Pamrentah Zimbabwe, dipimpin dening Ed Mnangagwa." Tuduhan kasebut uga diwenehake menyang Cape Town Press Club sajrone WTM Africa.
Walter Mzembi dipecat saka Pamrentah Zimbabwe ing kudeta November 2017 lan dadi Menteri Luar Negeri Pamrentah Robert Mugabe. Dheweke uga dipecat bebarengan saka Zanu PF amarga tuduhan duwe sandhangan sing diarani Partai minangka cabal G40.
Dadi Mzembi dinyatakake mati dening Negara Bagian, lan banjur pranyata yen dheweke isih urip, saiki dheweke dituduh dadi bagean saka senapan tuku bedhil kanggo nggulingake pamrentah. Iki sejatine urip Mzembi, dudu novel, dudu fiksi.
Kepiye Negara ngarepake Mzembi kanggo mbela tuduhan kasebut, sing ukuman mati, nalika dheweke ora sehat amarga kanker, kanthi pengadilan pengadilan kanguru ngenteni dheweke?
Penuntut Pengadilan Brian Vito minangka rekor komentar: "Nggawa nganggo rantai lan wesi sikil".
Kaget, laporan wingi saka Penuntut Pengadilan Vito, nerangake manawa negara nyoba, kanthi pitulung Polisi Afrika Selatan, kanggo nyulik Mzembi, upaya sing gagal.
Konflik antara unit penuntutan asli Zimbabwe NPA lan Unit Penuntutan Mnangagwa sing dununge Brian Vito dituduh campur tangan lan tumindak ora profesional dening departemen penuntutan utama. Kangge, pangadilan sing adil lan bebas nandhang sangsara ing Zimbabwe, lan sawetara korban Dr Dr. Walter Mzembi lan lawan target liyane kanthi gampang nesu.
Nalika ngobrol karo Mzembi dina iki, dheweke komentar, "Paling sedhih, mung ing Zimbabwe kedadeyan kaya ngono. Aku ngalami perjuangan karo kanker, lan banjur menyang babak kaping loro, yen aku isih urip, aku kudu nglawan pamrentah sing ora sensitif lan ngapusi. ”
Dr. Walter Mzembi minangka Menteri Pariwisata sing misuwur sing nyumbang banget marang Kebijakan Pariwisata Global, kaping pindho dheweke dadi Ketua Komisi lan Presiden ing Komisi Sesi UNWTO ing 2013-2015. Dheweke dadi juara lan promotor proaktif Brand Zimbabwe sing misuwur sacara global.
Industri pariwisata lan pariwisata global ngelingi Mzembi amarga sukses dadi tuan rumah Majelis Umum UNWTO Sesi 20 ing 2013 ing Victoria Falls. Mzembi mandhegani pariwisata global minangka calon juara kaping pindho kanggo Afrika kanggo jabatan Sekretaris Jenderal UNWTO, sing dimenangake dening Sekretaris Jenderal, Zurab Pololikashville.
eTN bakal terus ngawasi lan nglaporake Zimbabwe lan Dr. Walter Mzembi.
Afrika Selatan duwe kewajiban kanggo nyegah plancongan extrajudisial menyang wilayah kasebut kanthi pemerintahan nakal ngupayakake mungsuh politik. Afrika Selatan katon minangka cahya kebebasan ing bawana lan ing jagad - lan jagad iki bakal nonton.
Print Friendly, PDF & Email

About penulis

George Taylor