Airlines Airport aviation Breaking News Indonesia Breaking News Internasional Warta Breaking Travel News tanggung jawab Keslametan Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Pejabat berwenang Indonesia negesake manawa Sriwijaya Air Boeing 737 sing ana 65 kapal nabrak Teluk Jakarta

Pilih basa sampeyan
Pejabat berwenang Indonesia negesake manawa Sriwijaya Air Boeing 737 sing ana 65 kapal nabrak Teluk Jakarta
Pejabat berwenang Indonesia negesake manawa Sriwijaya Air Boeing 737 sing ana 65 kapal nabrak Teluk Jakarta
ditulis dening Harry S. Johnson

Paling ora 65 wong - 53 penumpang, kalebu 10 bocah, lan 12 awak kapal sing ana ing pesawat penumpang Boeing 737-500 sing nabrak Indonesia

Print Friendly, PDF & Email

Jet penumpang Sriwijaya Air Boeing 737-500 saka Indonesia sing numpak 65 tiba ing Segara Jawa cedhak Jakarta, cedhak pulau Laki.

Pejabat Kementerian Perhubungan Indonesia negesake manawa pesawat penumpang kasebut terjun menyang Teluk Jakarta lan jebule ora ana sing slamet saka kacilakan kasebut.

Penerbangan Sriwijaya Air SJ182 lelungan saka ibukutha Indonesia Jakarta menyang Pontianak ing provinsi Kalimantan Barat lan ora bisa kontak sawise bubar ing dina Setu. 

Menteri transportasi Budi Karya Sumadi ujar manawa jet kasebut nabrak cedhak sawijining pulau ing teluk kasebut. Dheweke ngandhani konferensi pers yen 62 wong wis numpak kapal, kalebu 12 kru. Media lokal nglaporake manawa 56 penumpang lan enem awak ana ing pesawat kasebut.

Dinas Kebakaran dan Penyelamat Provinsi Jakarta ngumumake ing akun Twitter manawa para pencari golek puing-puing ing Teluk Jakarta nalika nggoleki pesawat sing ilang.

Kepala lembaga pencarian dan penyelamat Basarnas Indonesia, Bagus Puruhito, ujar manawa tim dikirim kanggo nggoleki perairan sisih lor Jakarta nanging ora ana sinyal sinyal radio sing dideteksi.

Miturut sawetara laporan, Penerbangan SJ182 "Ilang luwih saka 10,000 kaki ing ketinggian kurang saka siji menit, udakara 4 menit sawise budhal saka Jakarta".

Sriwijaya Air ujar ing sawijining pernyataan yen isih nglumpukake informasi luwih lengkap babagan penerbangan kasebut sadurunge bisa nggawe pernyataan apa wae.

Dilaporake manawa pesawat sing nabrak yaiku jet seri Boeing 737-500 sing umure 27 taun. Pontianak iku sawijining kutha ing Pulo Kalimantan, bagéan saka kapuloan Indonésia.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson wis kerja ing industri plancongan suwene 20 taun. Dheweke miwiti karir lelungan minangka pramugari ing Alitalia, lan dina iki, dheweke kerja ing TravelNewsGroup minangka editor sajrone 8 taun kepungkur. Harry minangka plancongan sing seneng banget.