Breaking News Internasional Warta Breaking Travel angkara Mesir Breaking News News Keslametan Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

16 turis asing sing cilaka nalika ngebom bis tur cedhak kompleks piramida Giza

0a1a-191
0a1a-191
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Jeblugan sing ngarahake bis turis cedhak museum ing kompleks piramida Giza nyebabake paling ora 16 wong cilaka, miturut pejabat lokal. Ora ana laporan kematian.

Umume sing lara yaiku turis asing. Piranti peledak kasebut nutup cedhak pager Museum Mesir Mesir nalika bis liwat. Museum kasebut, isih dibangun, bakal dadi museum arkeologi paling gedhe ing saindenging jagad nalika dibukak ing taun 2020. Dumunung udakara rong kilometer saka piramida Giza.

Gambar sing dikirim ing media sosial nuduhake bis sing ana jendhela sing diunekake utawa pecah, lan lebu ing dalan ing sisih tembok ngisor sing ana bolongan.

Jeblugan kasebut minangka serangan kaping pindho marang turis ing Mesir mung nem wulan. Ing wulan Desember, telung turis Vietnam lan pemandu wisata lokal tiwas sawise bis sing dituju dening bom pinggir dalan cedhak piramida Giza.

Mesir wis berjuang nglawan teroris Islam sing beroperasi ing wates kasebut. Sawetara serangan teroris profil dhuwur sing nyasarake wong Kristen Koptik njaluk pamrentah ngluncurake operasi anti-teror ing saindenging negara. Ing wulan Desember, pasukan keamanan Mesir dilaporake mateni puluhan militan sing dicurigai ngrancang serangan nalika perayaan Natal lan Taun Baru.

Jeblugan kasebut minangka serangan kaping pindho marang turis ing Mesir mung nem wulan. Ing wulan Desember, telung turis Vietnam lan pemandu wisata lokal tiwas sawise bis sing dituju dening bom pinggir dalan cedhak piramida Giza.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov