24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Warta Breaking Travel Mesir Breaking News News Pariwisata transportasi News Wire Plancongan

Turis Afrika Selatan ing Mesir nyerang: Bom meledak ing bis turis ing Giza

Roadside
Roadside
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Turis Afrika Selatan sing ngunjungi Kairo ing tur Mesir diserang lan cilaka nalika pinggir dalan njeblug ing jejere bis turis, cedhak karo piramida Giza ing Kairo. Iki bisa uga dadi pukulan industri pariwisata Mesir.

Mesir adhedhasar Plancongan Dominan  nyedhiyakake bis menyang Meryland Tours sing berbasis ing Kairo.

Turis kaget banget, 17 wong cilaka, untunge ora ana sing tiwas ing serangan teror sing mbebayani industri plancongan lan turisme Mesir.

Gambar sawise serangan sing disiyarake ing televisi negara Mesir nuduhake turis sing kaget, siji nganggo kaos obah getih, mudhun saka bis sing diunekake windows lan kaca tingal pecah. Ledakan kasebut uga nyuwek bolongan tembok ing sacedhake, cedhak karo lokasi konstruksi Museum Mesir Mesir. Museum kasebut dijadwalake dibukak taun ngarep supaya luwih akeh pengunjung ing Piramida.

Serangan kasebut nyebabake paling ora 10 wong Mesir lan 7 turis Afrika Selatan miturut perkiraan awal saka sumber ing menteri kesehatan Mesir. Dheweke nambahake manawa umume ciloko disebabake kejut lan gelas pecah sing tiba ing grup kasebut.

Surat kabar Mesir Al-Ahram ujar manawa ana "piranti sing ora dingerteni" njeblug cedhak bis, lan nabrak mobil ing sacedhake nggawa papat warga Mesir.

Akeh negara duwe penasihat perjalanan supaya warga negarane ngunjungi Mesir.

eTN nyedhaki Menteri Pariwisata Mesir kanggo menehi komentar, nanging ora ana wangsulan.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.