Dewan Pariwisata Afrika Ngeculake Warta Mesir Warta Breaking Travel News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

CEO Dewan Pariwisata Afrika mabur menyang omah karo korban teror Afrika Selatan ing Mesir Air

DorisWoerfel
DorisWoerfel
ditulis dening Juergen T Steinmetz

CEO Dewan Pariwisata Afrika Doris Worfel saka Pretoria ngalami akun pertama babagan serangan teror saiki sing ngarahake bis tur karo para tamu Afrika Selatan sing arep ndeleng Piramida. Kabeh korban slamet sawise ana bom mati nyuda akeh penumpang ing bis sing dioperasikake perusahaan tur Mesir  Plancongan Dominan 

Doris Woerfel, CEO saka Dewan Pariwisata Afrika kiwa Kairo menyang Johannesburg ing pesawat Mesir Air MS 839 Minggu wengi lan bisa ngerti sawetara korban serangan kasebut.

Doris marang eTurboNews: "Kita mangkat udakara udakara sakjam amarga ana penumpang sing ora bisa mabur amarga cilaka. Egypt Air kudu nyopot kanthong sadurunge pesawat kasebut diidinan.

Aku nyoba gawe tenang wanita sing terus-terusan nangis. Dheweke nesu banget lan awake ditutupi potongan cilik. Dheweke nganggo bandage ing lengen.

Dheweke ngandhani: "Aku ana ing bis tur lan bis kasebut diserang para teroris lan bom pinggir dalan mbledhos. Ana tekanan dadakan lan swara banter nalika ngliwati museum anyar sing cedhak karo Pyramides. Sajrone sawetara detik, ana gelas pecah sing mabur ing endi-endi. Kayane bedhil nembak ing rai, tangan lan sikil bojoku. Bojoku nganggo celana pendek.

Aku cukup beruntung nganggo kacamata hitam. Kacamata lan kamera saya rusak, nanging mripatku ora cilaka. Akeh wong ing bis sing ora nganggo kacamata ngalami cilaka mripat sing parah.

Kita duwe udakara 25 penumpang ing bis, lan responden pisanan teka kanthi cepet lan cepet nggawa aku menyang rumah sakit. Dokter lan perawat pancen hebat. Dheweke pahlawanku. Dheweke pancen peduli banget.

Hon. Rania Al-Mashat, menteri pariwisata kanggo Mesir teka ing rumah sakit lan manis banget. Dheweke njaluk ngapura amarga kedadeyan kasebut lan ujar manawa dheweke bakal nindakake kabeh pitulung.

Sawetara penumpang mung ngalami cedera ringan, lan menteri kasebut ngatur tur pribadi kanggo ndeleng Piramida Agung. Tur kasebut diiringi tim keamanan khusus sing diatur dening menteri.

CEO Dewan Pariwisata Afrika Doris Woerfel nambahake: "Paradoks. Aku rapat karo Pak Ahmed Yousef, Ketua Dewan Promosi Pariwisata Mesir ing Menteri Pariwisata. Aku pengin ngrembug babagan kerja sama karo Dewan Pariwisata Afrika lan nyritakake babagan keamanan lan keamanan. Ketua kudu mbatalake rapat lan setuju kanggo nundha diskusi kita.

Mesir tetep dadi tujuan sing apik banget. Muga-muga negara kasebut bisa cepet pulih saka kedadeyan saiki.
Nalika aku ngrembug babagan kaendahan Mesir nalika pesawat, wanita kasebut setuju nanging banjur nangis maneh.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.