Warta Breaking Travel Warta Breaking Guam News Filipina Breaking News Pengumuman Pers Rilis pers Pariwisata News Wire Plancongan

Simposium Pemuda PATA nguatake pimpinan turisme generasi sabanjure

3311db35d
3311db35d
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Simposium Pemuda PATA, sing dianakake dening Dinas Pariwisata, Filipina, dianakake ing dina pisanan KTT Tahunan PATA 2019 dina Kamis, 9 Mei ing Radisson Blu Cebu ing Cebu, Filipina.

Diatur dening Komite Pengembangan Modal Manusia Asosiasi Pasifik Asia (PATA) kanthi tema 'Kemajuan kanthi Tujuan', acara sing sukses banget iki nyambut gawe luwih saka 200 peserta karo siswa lokal lan internasional saka 21 institusi pendhidhikan sing asale saka 18 tujuan kalebu Australia; Austria; Kanada; Cina; Guam, USA; India; Indonesia; Jepang; Korea (ROK); Lao PDR; Macao, Tiongkok; Malaysia; Maladewa; Filipina; Rwanda; Singapura; Thailand, lan Uzbekistan.

Mbukak acara kasebut kanggo nambah kesadaran babagan pariwisata berkelanjutan lan pinunjul ing Wilayah Asia Pasifik, para delegasi disambut dening Direktur Daerah Pariwisata Shahlimar Hofer Tamano, sing pidato utamane fokus ing penawaran produk pariwisata berkelanjutan Wilayah Central Visayas lan gandhengane karo tuwuh pariwisata ing Filipina.

Sawise ngerti babagan tujuan tuan rumah, CEO PATA Dr. Mario Hardy nguatake para peserta babagan kontribusi kanggo pariwisata berkelanjutan lan kepiye cara menehi cara strategis kanggo ngatasi masalah sing ana gandhengane karo manajemen kapasitas.

Nguatake kesadharan para delegasi lan ngupayakake pengembangan ilmu, Dr Markus Schuckert, Ketua, Komite Pengembangan Modal Manusia, PATA lan Profesor Associate, Sekolah Hotel & Pariwisata Mgmt, Universitas Politeknik Hong Kong, nyengkuyung para pamiarsa supaya bisa nggunakake wektu sajrone acara kasebut kanggo ketemu wong anyar saka tujuan liyane lan nuduhake crita lan pengalaman karo macem-macem perwakilan industri sing teka.

Julieane "Aya" M. Fernandez, Pendiri, Proyek Lily Philippines, nyipta panggilan supaya tumindak ing pikiran para delegasi, menehi tugas supaya bisa unggul ing layanan. Kanthi menehi saran kanggo mungkasi kemiskinan, nylametake lingkungan liwat manajemen sampah sing tanggung jawab, menehi kekuwatan lan mungkasi stigma ketidaksetaraan, Ms.Fernandez negesake perlune kolaborasi sing fokus ing proses sing nyebabake ide-ide kemajuan lan tujuane.

Maja Pak, Direktur Urusan, Dewan Pariwisata Slovenia, nyedhiyakake studi kasus babagan carane tujuane nggabungake ide-ide sing tetep ana ing merek lan owah-owahan saka pemasaran tujuan menyang manajemen.

Dr Robin Yap, Ketua Emeritus, The Travel Corporation, Singapura, lan JC Wong, Duta Besar Profesional Pariwisata, PATA negesake perlune adopsi praktik pariwisata berkelanjutan kanthi ekspos lan keterlibatan karo para pemangku kepentingan industri liyane.

Nutup acara kasebut, Carma Chan, Content Creator & Editor, PATA, ningkatake pangembangan adhedhasar komunitas, nyoroti nilai kontribusi lan pariwisata partisipatif.

Acara kasebut uga nampilake diskusi meja bulat interaktif kanggo ngatasi pitakon, 'Ngerti manawa pariwisata lan keberlanjutan ana hubungane kanthi intrinsik, apa sing bisa ditindakake akademi, pamrentah, lan organisasi pariwisata kanggo luwih nguatake para profesional turisme sing enom supaya bisa nempuh masalah babagan kelestarian lingkungan, budaya, lan sosial? '.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.