Airport aviation Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Breaking News Spanyol Warta Breaking Travel Industri Hospitality Hotel & Resor News Lelungan Rel Keslametan Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Filomena mbuwang salju paling gedhe ing Madrid wiwit taun 1971

madrid
Files

Spanyol misuwur amarga sunar srengenge, pantai lan langit biru sing asri.
Dina iki Filomena ngganti adegan iki dadi salju salju sajrone 30 jam. Iki minangka badai salju sing wis 50 taun suwene ora ditemokake dening Madrid. Madrid kudu nutup bandara lan layanan Rail diganggu

Print Friendly, PDF & Email

Spanyol wis kena Filomena kanthi udakara salju suwene 30 jam lan badai salju paling kuat sajrone 50 taun kepungkur. Kutha Madrid minangka salah sawijining wilayah sing paling parah. Badai kasebut diumumake dina kepungkur kanthi ramalan cuaca internasional ngelingake yen ana bom salju sing mudhun ing Madrid lan Spanyol Tengah, nanging tekane luwih ala tinimbang sing diramalake. King Felipe nundha kabeh rapat kanggo dina Senen lan Selasa.

Badai salju meksa nutup Bandara Madrid Barajas lan mbatalake kabeh layanan ril, kajaba METRO ing komunitas Madrid. Penutupan Bandara Adolfo Suárez Madrid-Barajas bakal diwiwiti nganti 2300 jam Setu iki, 9 Januari 2021.

Renfe, Sepur Spanyol, ngumumake penundaan kasebut sajrone kabeh layanan ril menyang lan saka Madrid amarga salju gedhe lan akumulasi salju gedhe banget ing rute kasebut. Suspensi iki mengaruhi layanan AVE, sepur jarak adoh lan medium, uga layanan Cercanías ing ibukutha.

Walikota Madrid, José Luis Martínez Almeida, ujar manawa ing saindenging ibukota akumulasi salju udakara setengah meter ing sawetara titik lan malah luwih saka 60 sentimeter ing sawetara wilayah. Kahanan serius banget nalika dheweke njaluk MADRILENOS supaya ora metu ing dalan. “Pemandangan kasebut apik banget nanging mbebayani. Iki dudu game, mbebayani, ”mbaleni Walikota ing pratelan menyang TV Channel Onda Madrid.

Dewan Kutha Madrid bakal nawakake kamar hotel kanggo wong sing kejiret ing dalan

Walikota Martinez -Almeida ngumumake uga dina iki dheweke nutup kesepakatan karo hotel-hotel ing ibukota supaya wong-wong sing kepepet salju ing dalan akses menyang Madrid bisa marani dheweke lan ngaso. 659 dalan utama kabeh Spain diblokir babar pisan amarga udan salju deres.

Saiki dheweke ngupayakake mbebasake kabeh driver sing kepepet. Snowfalls samesthine rampung ing tengah sore kanthi miwiti ngresiki dalan utama salju. Nganti saiki, luwih saka 1,500 mobil wis ditulungi ing Madrid sajrone rong dina, lapor EL MUNDO.

Badan Meteorologi Negara (AEMET) ing komunitas Madrid ngelingake yen sawise Filomena gelombang adhem bakal mengaruhi semenanjung kanthi suhu mudhun kurang saka minus 12 CEL utawa luwih akeh laporan ABC.

Menteri Perhubungan, José Luis Abalos, wis ngerti gedhene badai sing disebabake Files nyatakake ing saluran 24 jam dina iki "kita kabeh wis kaget karo badai."

Babagan kahanan ing Bandara Madrid Barajas sing mandheg kabeh kegiatan dina Setu iki, Menteri Perhubungan, José Luis Abalos, nyathet yen nyoba "nylametake sawetara landasan pacu sing ndadekake bandara bisa digunakake" sanajan dheweke ujar "dina iki dadi rumit, nyathet yen lelungan kudu ditanggepi. Ing wayah wengi, kerja rampung kanggo mbukak landasan pacu mbukak kanggo nyegah sawetara pendarat sing ngalih. Kamangka penumpang sing wis nginep ing Terminal 4 lan Terminal 1 diwenehi alternatif akomodasi. ”

Wong-wong macet ing mobil luwih saka 12-14 jam tanpa pitulung. Akeh sing kudu nginep ing mobil lan mlayu bensin utawa ninggalake tetes bensin pungkasan kanthi ngarep-arep bisa pindhah maneh. 

Resor Ski ing sacedhake Madrid ngumumake jam 9 esuk, dina Setu esuk, yen ora ana papan parkir maneh - akeh pemain ski seneng main ski ing lurung-lurung ing Madrid.

Kanca penulis iki sing manggen ing njaba Madrid ditinggal tanpa listrik suwene pirang-pirang wengi, lan dheweke ora bisa mbukak lawang amarga salju luwih saka 1 meter ing njaba lan salah sawijining kothak listrik ana ing njaba. 

Nanging ana uga dongeng sing teka karo crita Snow White iki kanthi wujud bocah wadon sing jenenge Clara sing lair ing mobil nalika lagi prahara. Pasangan kasebut wis ngenteni ambulans pirang-pirang jam lan mutusake arep lunga nganggo mobil nalika wanita kasebut lagi kerja. Dheweke nglairake bocah wadon sing bobote 3.2 sadurunge dipindhah menyang rumah sakit Carlos III ing cedhak dheweke tanpa bangsal ibu bersalin. Staf rumah sakit nggarap 3 shift berturut-turut amarga ora ana sing bisa ngganti saiki, lan ora ana pangiriman obat-obatan menyang rumah sakit.

Wiwit jam 8 esuk wingi nganti saiki jam 12 esuk, Samur-PC lan petugas pemadam kebakaran kutha Madrid wis nggawe luwih saka 600 intervensi lan saiki ngatur 130 liyane. El Corte Inglés - Departemen paling gedhe ing Spain - ora bakal mbukak dina Setu iki ing Madrid lan malah kolaborasi ing distribusi panganan kanggo wong sing kepepet. Sekolah lan universitas ing Madrid tetep ditutup dina Senen lan Selasa.

Bantuan Tentara ing Ibu Kota

"Aku nembé nyeluk Margarita Robles, Menteri Pertahanan, lan aku wis njaluk bantuan Angkatan Darat kanthi tepat kanggo tugas iki," ujare Almeida, Walikota Madrid, sing njaluk Angkatan Darat bisa kerja sama karo Dewan Kota kanggo miwiti sanalika bisa wiwit wayahe mandheg salju kanggo ngresiki dalan kutha.

Menteri kasebut ujar manawa dheweke bakal ngupayakake kabeh supaya pasukan lan sumber daya maju, miturut Almeida sing wis ngelingake manawa suhu sithik sing diarepake sawetara dina sabanjure kanthi minimal 12 derajat ing ngisor nol, kahanan kasebut bisa dadi luwih parah lan ing kasus apa wae ngresiki dalan lan lurung-lurung "bakal dadi proses sing mbutuhake sawetara dina."

Badai kasebut nyebabake kali pecah kali sing nyebabake papat wong tiwas sing dilaporake amarga Filomena. Pejabat pejabat ujar manawa ana wong loro sing ditemokake beku - siji ing kutha Zarzalejo, sisih lor-kulon Madrid, lan liyane ing kutha Calatayud sisih wétan. Kaloro wong sing plancongan nganggo mobil dibanjiri banjir cedhak kutha Malaga kidul.

Garda Sipil lan Palang Merah nglayani 400 truk sing kepepet ing Valencia

Luwih saka 100 patroli Garda Sipil kanthi 230 agen wis dioperasikake sajrone 24 jam - 33 bengi - kanggo ngawula, bebarengan karo Palang Merah, para supir sing kejiret dening badai lan warga kutha-kutha sing kena pengaruh.

Menteri Budaya nutup teater negara lan museum ing Madrid, Castilla-La Mancha, lan Extremadura. Menteri Budaya lan Olahraga ngumumake pembatalan fungsi sing direncanakake kanggo akhir minggu tanggal 9 lan 10 Januari ing ruang-ruang indah Institut Seni Pertunjukan lan Musik Nasional (INAEM) ing Madrid, uga penutupan museum negara ing Madrid, Castilla-La Mancha lan Extremadura, nalika ngadhepi kahanan sing disebabake dening badai salju kanggo njamin keamanan para karyawane. Langkah kasebut uga mengaruhi Perpustakaan Nasional Spanyol lan Perpustakaan Film Spanyol, laporan Europa Press.

Luwih saka 27,000 rumah tangga ing Albacete, Cuenca, Guadalajara, lan Toledo ora nganggo listrik. Luwih saka satus dalan wis kena salju lan es ing Castile lan León, umume kalebu jaringan sekunder ing Castilla y León.

Aragon, Castilla-La Mancha, Catalonia, Madrid, lan Valencia beresiko parah (peringatan abang) amarga salju lan Cantabria, Castilla y León, Extremadura, Navarra, Basque Country, lan La Rioja kanthi risiko (kuning) amarga ana sebab sing padha . Uga ana peringatan udan deres ing pesisir lan suhu sithik ing saindenging Spanyol.

Prakiraan cuaca nuduhake manawa Filomena bakal pindhah ing sisih lor mangetan ing dina Minggu, sing ateges nyuda udan salju sanajan suhu bakal tetep sithik banget. Nanging, akeh wong sing bakal ditinggalake ing kadhemen amarga tagihan listrik Spanyol tikel tikel wiwit wingi.

Aragon, Castilla-La Mancha, Catalonia, Madrid, lan Valencia beresiko parah (peringatan abang) amarga salju lan Cantabria, Castilla y León, Extremadura, Navarra, Basque Country, lan La Rioja kanthi risiko (kuning) amarga ana sebab sing padha . Uga ana peringatan curah hujan, angin, fenomena pesisir, lan suhu sithik ing saindenging Spanyol.

Udakara 2,000 truk ing Catalonia lan 1,400 ing Aragon ora bisa dipindhah

Udakara 2,000 truk tetep ora bisa dipindhah amarga diwatesi dening badai salju ing wilayah layanan dalan Catalan, utamane ing La Jonquera (Girona) ing endi ana ewu sing wis wiwit budhal menyang Prancis kanggo ngindhari huru-hara salju.

Luwih saka 200 penalti wis dileksanakake marang truk sing ora kejawab larangan nyetir kendharaan luwih saka 7.5 ton kanthi ukum kasebut ukum nganti 0600 dina Senen yen ramalan cuaca ora apik.

Ing Sant Bartomeu del Grau (Barcelona) lan Lleida, driver truk wis bisa nylametake ing suhu seni minus 25 Cel. Ing dalan Aragon, meh 1,400 truk diblokir salju.

Ing kasus apa wae, sumber pamrentah regional sing dikonsultasi dening Europa Press njamin manawa prioritas utamane yaiku supaya pangiriman kesehatan lan rumah sakit menyang kabeh warga Castilian lan njaga rencana vaksin sing direncanakake nglawan virus corona.

Salju lan es sing kacathet ing sawetara jam pungkasan wis mengaruhi luwih saka 100 dalan, umume kalebu jaringan sekunder, ing Castilla y León, miturut data sing dikonsultasi dening Efe dina Setu iki ing situs web Direktorat Jenderal Lalu Lintas (DGT). Provinsi Avila, Soria. lan Burgos njupuk dalan sing bisa, sanajan kesulitan uga fokus ing dalan ing Segovia, Salamanca, Valladolid, lan Soria. Total dalan sing kena pengaruh saiki lagi ana ing propinsi Avila, 32 ing Burgos, 23 ing Soria, sepuluh ing Segovia, Valladolid lan León, wolung ing Salamanca, lan loro ing Palencia.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Elisabeth Lang - khusus kanggo eTN