Breaking News Internasional Warta Breaking Travel angkara Warta Pamrentah News wong Warta Breaking Sri Lanka Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan

'Keamanan umum': Negara darurat Sri Lanka ditambah suwene sewulan maneh

0a1a1-11
0a1a1-11
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Presiden Sri Lankan Maithripala Sirisena, dina Rebo, negesake darurat sajrone wulan liyane. Langkah kasebut dileksanakake langsung sawise pamboman Islam Minggu Paskah sing mateni 258 wong.

Proklamasi presiden kasebut ujar manawa darurat, sing menehi kekuwatan marang pasukan keamanan kanggo nyekel lan nahan para tersangka sajrone wektu sing suwe, bakal dilanjutake sajrone 30 dina maneh, kanthi nyebutake “keamanan publik.”

Sri Lanka wiwitane menehi darurat kanggo nyiksa jihadis lokal sing disalahake amarga ana pamboman ing 21 April sing target telung gereja lan telung hotel mewah.

Telung minggu sawise pengeboman lampus, kerusuhan anti-Muslim pecah ing provinsi sisih lor ibukutha amarga ana serangan kasebut.

Umat ​​Kristen kalebu 7.6 persen lan Muslim 10 persen umume umat Buddha Sri Lanka.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov