Airlines Airport Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Jerman Breaking News Warta Pamrentah Investments Warta Breaking Peru Pengumuman Pers Pariwisata transportasi News Wire Plancongan Singapur

Fraport Ngunggahake Taruhan ing Bandara Lima nganti 80 Persen

LIM
LIM
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Fraport AG tuku saham 10 persen luwih akeh ing Lima Airport Partners SRL (LAP) - konsorsium operator Bandara Internasional Jorge Chavez Lima - saka Dana Infrastruktur AC Capitales, sing nyekel saham luwih saka 10 taun.

Akuisisi iki nambah kepemilikan mayoritas Fraport ing LAP saka 70.01 persen dadi 80.01 persen. Kesepakatan saham kasebut nguatake posisi Fraport minangka pemegang saham utama lan operator bandara LAP sajrone fase ekspansi lan pertumbuhan sing penting kanggo Bandara Lima (LIM). Program ekspansi sing direncanakake kalebu landasan pacu nomer loro, terminal penumpang anyar, uga fasilitas lan prasarana sing gegandhengan.

Konsesi LAP kanggo ngoperasikake lan ngatur Bandar Udara Lima diwiwiti ing taun 2001, nalika Bandara Lima nglayani udakara 4.1 yuta penumpang. Ing 2018, Bandara Lima nampani 22.1 yuta penumpang, nganti 7.3 persen saben taun. Dadi pusat populer ing Amerika Selatan, Bandara Lima wis dihormati minangka "Bandara Best Skytrax ing Amerika Selatan" sing sangang kaping (kalebu taun 2019).

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.