24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Asosiasi Warta Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Investments Warta Breaking Sri Lanka Pariwisata News Wire Plancongan Singapur

Apa Sri Lanka ana ing dalan Bunuh Diri Pariwisata?

srilankaaa
srilankaaa
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Warta sing apik, durung ana wektu sing luwih apik kanggo ngunjungi Sri Lanka. Bener nalika spesial lelungan sing kasedhiya. Sri Lanka aman, nanging kanggo nggandhengake pesen kasebut bisa uga dadi tantangan.

Warta sing ora apik yaiku industri pariwisata Sri Lanka ngalami pukulan maneh amarga kedadeyan sporadis minggu kepungkur ing Propinsi Kulon Lor lan bagean-bagean Gampaha, amarga para petugas hotel wiwit menehi diskon nganti 70% kanggo sawetara kasus.

"Serangan kasebut nyebabake pariwisata, lan kerusuhan kasebut nyebabake pariwisata. Kerusuhan kasebut nyebabake masalah keamanan sing padha sing ditindakake serangan teroris, "ujare Saliya Dayananda, presiden Asosiasi Hoteliers Triangle Budaya lan Ketua Co Asosiasi Dambulla lan Promosi Pariwisata Sigiriya. Industri kasebut utamane prihatin babagan peringatan lelungan jaban rangkah.

Iki dilaporake ing media lokal.

Para ahli ujar manawa industri bakal alon-alon entuk, nanging mung yen kerusuhan mandheg. Tanggung jawab pamaréntah kanggo njaga keamanan negara, kanggo warga negara njaba lan warga negara. Nalika wong-wong dhewe nganggep aman yen mlaku-mlaku, larangan lelungan bakal diangkat kanthi otomatis.

Industri iki nyuda rega lan karyawan, lan nyuda layanan panganan lan omben-omben kanggo narik pengunjung lokal.

Hotel bintang lima ing Colombo nawakake diskon 50% ing kabeh kamar. Hotel pantai sing kondhang ing Hikkaduwa nawakake tarif murah kanggo macem-macem paket. Resor Weligama wis ngiklanake potongan nganti diskon 60%.

Ana asil dandan hotel sing luwih murah sajrone rong minggu kepungkur. Yen dodolan luwih saka 5%, mula saiki 7%%. Nanging ing sawetara hotel, malah ora ana ruangane sing dikuwasani. Dheweke milih mateni kanggo ngirit biaya listrik. Akeh hotel sing ngirim karyawan nalika cuti mbayar, jarene.

Bank ndhukung para panyedhiya layanan kanthi moratorium babagan modal lan pambayaran bunga. Anggota panitia Asosiasi Operator Tur Inbound (LPAITO) Sri Lanka, Pak Nishad Wijetunga, ujar manawa ana segmen liyane sing lagi nandhang sangsara.

"Mesthi wae hotel-hotel kasebut kena pengaruh, nanging operator tur mlebu utawa DMC sing dadi anggota SLAITO sing ngisi 60% persen kabeh hotel," jarene nerangake babagan 800 operator tur mlebu lan Manajemen Tujuan. Perusahaan (DMC) ndaftar karo Otoritas Pangembangan Pariwisata Sri Lanka, sing nyumbang sekitar 60% turis mlebu.

Sajrone peringatan perjalanan wis ana, operator tur jaban rangkah dilarang adol Sri Lanka minangka tujuan. Peringatan perjalanan ing luar negeri dadi kendala kanggo operasi DMC. Iki nyebabake efek tumpahan kanggo industri liyane.

Wijetunga nampilake tokoh sing nuduhake kepiye Taman Nasional ngalami kasangsaran banget babagan jumlah pengunjung sing ditampa saben dina. Angka sing ditawakake nuduhake manawa ing Taman Nasional Yala, jumlah kendharaan mudhun saka 400 saben dina dadi mung loro utawa telung truk saben dina.

Dheweke wis nyewa jip lan ora bisa mbayar cicilan. Minneriya, ing pertengahan April, mung seminggu sadurunge serangan kasebut, nuduhake luwih saka 50 truk nalika esuk lan luwih saka 400 sore. Laporan dina Rebo nuduhake mung 16 truk sing beroperasi sedina muput.

Penyuplai woh-wohan, sayuran, lan daging ing propinsi ilang saka bisnis. Bebarengan karo pemasok transportasi iki, operator sing nawakake paket nonton iwak paus lan lumba-lumba, pandhuan turis nasional kabeh wis kena pengaruh banget.

Sri Lanka bisa uga luwih menehi saran supaya ngetutake pendekatan sing ditindakake Thailand sawise bencana tsunami ing Asia Tenggara. Jaga tarif hotel tetep lestari, lan investasi kanggo nduduhake negara kasebut dadi perdagangan, wartawan, yen kahanan kasebut diidini.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.