Warta Breaking Travel Warta Breaking Guinea Khatulistiwa Industri Hospitality Hotel & Resor Warta Mewah Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Singapur

Pariwisata Guinea Khatulistiwa: Resor Sofitel 5 Bintang, nanging ing endi para pengunjung?

Layar-Shot-2019-05-25-at-22.02.15
Layar-Shot-2019-05-25-at-22.02.15
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Ora akeh sing ngerti babagan kesempatan pariwisata ing Guinea Khatulistiwa. Negara kasebut dikenal minangka negara tertutup sing wis dadi pariwisata kanggo ngisi dana.

Sofitel Sipopo Resort bintang lima mewah sing ana ing pantai sing nyawang Teluk Guinea, hotel mewah ing bangunan beraksen kaca kontemporer yaiku 8 km saka Santiago de Baney lan 26 km saka Bandara Internasional Malabo.

Kutha sing dibangun kanthi sengaja diukir saka alas kuna ing taun 2011 kanthi biaya 600 yuta euro ($ 670 yuta), wiwitane dadi tuan rumah puncak Uni Afrika sing suwene seminggu lan nampilake kedadeyan negara sing akeh minyak kasebut.

16 km (10 mil) drive saka ibukutha Guinea Khatulistiwa Malabo, resor kasebut nduweni pusat konferensi sing wiyar, hotel Sofitel Malabo Sipopo Le Golf, uga 52 villa mewah - siji kanggo saben kepala negara kanggo rawuh ing puncak kasebut - masing-masing duwe kolam renang dhewe-dhewe. Uga ana lapangan golf 18 bolongan, sawetara restoran lan pantai eksklusif sing dijaga polisi.

Wis meh sepuluh dasawarsa, Sipopo wis dadi permata mahkota ing strategi kanggo mbujuk para tamu kelas menengah menyang Guinea Khatulistiwa kanggo diversifikasi ekonomi sing kena pengaruh penghasilan minyak.

Kutha katon sepi. Rumah sakit ditambah sawise villa dibangun, nanging ora digunakake, ujare sumber. Ing 2014, mal dibangun ing resor kanggo omah 50 toko, boling, loro bioskop lan area dolanan bocah-bocah.

Nanging resepsionis hotel ujar manawa komplek kasebut durung mbukak, lan nambah: "Yen sampeyan pengin tuku souvenir, sampeyan kudu lunga menyang Malabo." Nalika wengi, limusin mengkilat teka ing restoran mewah kanggo nyelehake para pengunjung.

Dumunung ing pesisir tengah Atlantik ing Afrika tengah, Guinea Khatulistiwa wis mbanjiri media sosial kanthi pesen-pesen babagan tarikane minangka tujuan liburan. Rencana mbangun terminal penumpang anyar ing bandara ing kutha Bata uga mung nampa injeksi 120 juta-euro ($ 133-yuta) saka Bank Pembangunan ing Afrika Tengah.

Angka sing dikirim dening Bank Dunia, jumlah turis kanggo Guinea Khatulistiwa tetep kosong.

Akeh pariwisata sing bukti yaiku wong bisnis, kayata buruh perusahaan minyak, santai sawetara dina, utawa melu konferensi energi utawa ekonomi.

"Negara kasebut dadi misteri kanggo wong njaba, sing ora gelem mlebu proses visa sing angel lan kekurangan infrastruktur pariwisata," ujare situs web operator tur Inggris Tujuan sing Ora Ditemokake.

Sawetara Equatogonalans duwe kesempatan tetep ing papan kasebut. Ing hotel Sipopo, kamar dhasar regane padha karo luwih saka 200 euro ($ 224) saben wengi, lan akomodasi eksklusif nduwur 850 euro. Panemuan cadangan minyak sing jembar ing pesisir ing pertengahan taun 1990an wis nambah penghasilan nasional bruto ing negara kanthi teoritis $ 19,500 saben wong saben taun, miturut Program Pembangunan PBB.

Nanging kekayaan kasebut nguntungake elit cilik ing antarane 1.2 yuta jiwa ing negara kasebut. Luwih saka rong pertiga saka Equatoguinean urip ing sangisore garis kemiskinan, lan 55 persen populasi umur luwih saka 15 taun nganggur.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.