24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Warta Breaking Travel Warta Breaking Peru Pariwisata transportasi News Wire Plancongan Singapur

8.0 Gempa bumi potensial banget bisa ditrapake ing Peru

EQ
EQ
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Gempa bumi sing bisa nyebabake ukuran 8.0 mung ngguncang Peru ing wektu 7.41 UTC. Nanging, jarak pusat epic lan pungkasan jam bisa uga nyebabake nyuda kerusakan. Gempa kasebut dirasa adoh 600 km.

Lokasi kasebut adoh nanging cukup cedhak karo kutha-kutha ing ngisor iki sing nyebabake karusakan lan cilaka.

  • 80.7 km (50.0 mi) SE saka Lagunas, Peru

Lonely Planet ujar manawa para pelancong teka ing Lagunas sing akeh lemut, amarga iki minangka titik embarkasi paling apik kanggo lelungan menyang sisih kulon Reserva Nacional Pacaya-Samiria. Kutha iki minangka papan sing adoh lan adoh; ana toko, nanging stok (rada larang regane tinimbang ing panggon liya ing Peru) diwatesi, mula luwih becik nggawa pasokan dhewe minangka cadangan. Ora ana fasilitas ganti dhuwit lan meh ora ana telpon umum utawa restoran.

  • 98.4 km (61.0 mi) S sisih Yurimaguas, Peru

Yurimaguas minangka kutha plabuhan ing Loreto Region ing sisih wétan Amazon Amazon. Digandhengake kanthi sejarah karo Maynas, kutha sing beda-beda budaya kasebut dikenal kanthi sebutan "Mutiara Huallaga".

  • 158.2 km (98.1 mi) ENE saka Lamas, Peru
  • 170.2 km (105.5 mi) N saka Contamana, Peru
  • 193.5 km (120.0 mi) S sisih Moyobamba, Peru

eTurboNews nderek kahanan. Iki minangka kahanan sing lagi berkembang.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.