Asosiasi Warta Warta Breaking Travel budaya Warta Pamrentah Warta Breaking Guam Investments rapat News Pengumuman Pers Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Sepotong sejarah Amerika, budaya kuno, pantai berpasir putih lan adoh banget kaya ora ana papan liya?

Guamavent
Guamavent
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Ing endi sampeyan bisa nemokake bagean sejarah lan budaya kuno Amerika kaya papan liya? Ing endi sampeyan bisa nemokake bagean saka Amerika sing adoh banget lan asli lan apik banget, nganti butuh wektu 7- 20 jam tekan kono? Wangsulane yaiku Guam, wiwit dina Amerika diwiwiti.

Perayaan Guam paling gedhe wis diwiwiti. Yen ana wektu sing pas kanggo lelungan menyang Guam, yaiku taun iki.

Warisan perdamaian lan persahabatan sajrone 75 taun nyebabake dina Pambébasan ing Guam yaiku dina Minggu 21 Juli kanthi acara nonstop lan pésta nganti pungkasan tanggal 11 Agustus 2019.

Diwiwiti dening Gubernur Ricardo J. Gubernur Bordallo kanthi Hari Bendera Guam tanggal 12 Mei Pameran Pulo Guam Micronesia kaping 31 diwiwiti dina Rebo iki ing Plaza de España Hågatña, Guam Bakal dadi edan tanggal 6 Juni ing Harnal Guam ing Hågatña.

Sawise Perang Dunia II rampung karo pamimpin komunitas Agueda Iglesias Johnston nggawe pimpinan militer AS ing Guam supaya ndhukung prayaan kanggo mengeti Pambébasan pulau kasebut saka Jepang. Perayaan iki terus nganti saiki minangka salah sawijining preinan Guam - Dina Pembebasan, sing dirayakake tanggal 21 Juli.

Nalika ana pengetan dina Liberation ing pungkasan taun 1940-an lan banjur perayaan Dina Pembebasan ing wiwitan taun 1950-an, kontes ratu Dina Pembebasan pisanan ora dianakake nganti taun 1948. Beatrice Blas Calvo Perez minangka Ratu Dina Pembebasan pertama. Pemenang kasebut dinyatakake adhedhasar penjualan tiket, kaya saiki.

Komite Pembebasan Guam kaping 75 nganakake konperensi pers kaping pisanan tanggal 17 April. Sawise pitunjuk singkat dening Walikota Melissa Savares saka Dededo, Gubernur Lou Leon Guerrero mbahas babagan pentinge tema "Warisan Perdamaian lan Persahabatan."

"Konsep perdamaian lan kekancan wis mlebu ing budaya kita," ujare Leon Guerrero. "Ing jaman konflik, tegese kita kerja bareng kanthi semangat inafa'maolek - makarya kanthi harmoni kanggo kepentingan umum. Sajrone taun tonggak iki, ayo padha ngrayakake keragaman, panrima, lan perdamaian global lan persatuan. ”, Jarene.

Pesisir pasir putih kanthi banyu sing bening kaya kristal, gunung-gunung sing subur subur ana banyu terjun, lan sawetara sunar srengenge sing paling apik ing jagad iki narik kawigaten para plancongan srengenge saben taun. Sadawane Teluk Tumon, sawijining hotspot ing pinggir banyu, resor mewah, lan pusat blanja tanpa tugas ngrampungake liburan swarga-pulau-swarga sing sampurna.

Nanging ana liyane sing ora bisa ditemokake ing pulau iki.

Wilayah paling kulon Amerika Serikat, Guam dununge ing sisih ngisor kepulauan Kepulauan Mariana ing Mikronesia. Pulo iki wis dikuasai AS wiwit taun 1898, sawise rong abad penjajahan Spanyol, lan bisa uga luwih dikenal masarakat Amerika amarga regane minangka pos militer strategis ing Pasifik; papan dununge militer AS sing gedhe, kalebu Pangkalan Angkatan Udara Andersen.

Nanging sing ora dingerteni yaiku sejarah lan budaya sing luar biasa ing permukaan Guam. Dheweke urip maneh 4,000 taun lan terus urip - ngenteni ditemokake ing pulau saiki.

Budaya Milenia-Lawas

Jauh sadurunge Guam dadi tuan rumah pasukan militer lan turis, masarakat Chamorro nggawe omah.

Pelaut kuno kasebut, bisa uga saka Asia Tenggara, wis ngatasi Kepulauan Mariana wiwit 2,000 SM, kanthi navigasi ing segara kanthi lintang-lintang ing kano "proa mabur" sing lincah. Pendhudhuk pisanan ing pulau kasebut nyedhiyakake dhasar budaya pribumi Guam sing umur sewu taun.

Mungkin sisa-sisa fisik budaya kuna sing paling apik iki yaiku latte megalitikum (pocapan LAH-tee), tiang watu ditutupi capstones kaya tuwung, isih ana ing saindenging Guam lan Marianas liyane. Struktur unik kasebut, ora ditemokake ing papan liya, dibangun minangka basis omah Chamorro kuno. Mlaku ing antarane nggawa sampeyan menyang peradaban sing kepungkur.

Sajrone sejarah sing kompleks, budaya Guam dilapisi pengaruh saka Spanyol, Amerika Serikat, lan Jepang - asil pungkasan saka penjajahan rong taun brutal sajrone Perang Dunia II, sing saiki wis mbentuk pulau kasebut. Struktur kuno ana ing antarane peringatan perang modern.

Guam dibom karo pasukan Jepang tanggal 8 Desember 1941, mung patang jam sawise serangan ing Harbor Harbor. Pulo kasebut dicekel lan dikuwasani nganti tanggal 21 Juli 1944, nalika dibebasake karo pasukan AS. Dina Pembebasan, sawijining tradhisi wiwit perayaan kaping pisanan, minangka preinan paling gedhe ing Guam nalika kabeh pulau kasebut bergerak kanggo karnaval suwene pirang-pirang perayaan lan peringatan sing serius.

Guam ngrasakake "kebangkitan budaya," ujare Gubernur Letnan Gubernur Joshua Tenorio, sing asale saka Chamorro sing lair lan gedhe ing Guam. Kapentingan kanggo urip maneh lan ngreksa warisan pulau wis saya rame sawetara taun kepungkur. Upaya pamrentah - kalebu Museum Guam dibukak ing taun 2016, bubar kelas immersion basa Chamorro pisanan ing sekolah, lan terus inisiatif kanggo revitalisasi lan mulihake fasilitas budaya lan rekreasi - sing mbantu nyengkuyung.

Ing level dhasar, "pancen ana semangat, utamane karo para mudha, kanggo sinau budayane," tambah Pilar Laguaña, presiden lan CEO Biro Pengunjung Guam. "Dheweke nganut lan nindakake luwih saka sadurunge."

Dadi, para pengunjung bisa gumun karo adat istiadat lan kerajinan tradisional, wiwit saka tenun kranjang nganti pandhe wesi, dituduhake dening para master ing pameran budaya lan pameran, lan nikmati lagu lan tari tradisional Chamorro, sugeng crita, ing pagelaran budaya, pertunjukan nedha bengi, lan uga hotel.

"Kita biyen ndeleng Polinesia nari ing hotel, menehi gambaran budaya kita dhewe kanggo pengunjung," ujare Laguaña. Saiki, kanthi nyebar lan tuwuh omah-omah lan klompok tari Chamorro ing saindenging pulau, mula ganti - luwih akeh papan sing nggunakake seni kasebut kanggo "[nampilake] budaya lan sejarah Chamorro kita."

Liyane ing https://www.liberationguam.com/ 

Pilar Laguaña, presiden lan CEO Biro Pengunjung Guam ngerteni manawa perayaan kasebut minangka kesempatan kanggo generasi muda lan pengunjung. Dheweke ujar. "Pancen ana semangat, utamane karo para mudha, kanggo sinau budayane. Dheweke nganut lan nindakake luwih saka sadurunge. Guam duwe budaya pribumi sing umure milenium tenan lan ora akeh sing ngerti. ” 

Siji-sijine maskapai sing bisa menyang Guam tanpa mabur liwat negara manca yaiku United Airlines liwat Honolulu. United nawakake tarif diskon kanggo perayaan sing bakal teka.

Dolan maring Guam nduweni informasi luwih lengkap.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.