24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Airlines Airport Plancongan Bisnis budaya News Warta Breaking Palestina Singapur Turki Breaking News

Turkish Airlines pengin nambah pariwisata menyang Palestina

0a1a-243
0a1a-243
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Presiden Turki Recep Tayyip Erdogan saya akeh nyengkuyung umat Islam kanggo ngunjungi Yerusalem, utamane amarga Amerika Serikat pindhahake kedutaan kasebut menyang kutha kasebut.

Wakil Presiden Penjualan Turkish Airlines Muhammed Fatih Durmaz ketemu karo Menteri Pariwisata lan Barang Antik Palestina Rula Ma'ayah, dina Setu ing Betlehem.

Miturut kantor berita Anadolu Turki, "Turkish Airlines siyap bekerjasama kanggo ningkatake pariwisata ing Palestina."

Ankara minangka pendukung Palestina lan uga duwe hubungan karo Hamas ing Gaza. Turki wis dadi salah sawijining kritikus utama pangakuan AS ing Yerusalem taun kepungkur.

Miturut laporan, Durmaz ujar manawa minat kerja sama kanggo "nggawa luwih akeh turis menyang Palestina." Luwih saka 130,000 warga Turki ngunjungi wilayah sing dikuasai Otoritas Palestina taun lalu, ujar laporan kasebut. Amon News nglaporake manawa Ma'ayah ngrembug pentinge hubungan Turki-Palestina lan "akrab" Turki karo masalah Palestina.

Laporan liyane nyathet manawa iki minangka "tujuan strategis" kanggo Turki lan akeh kemungkinan turis kasebut. Turki dadi luwih penting ing taun-taun pungkasan babagan warga Palestina kanthi tur lan delegasi sing teratur.

Surat kabar Hürriyet nglaporake manawa kunjungan kasebut minangka bagean saka upaya Turki sing luwih jembar kanggo ningkatake pariwisata ing Yordania, ing ngendi Durmaz uga rapat karo wong-wong Yordania. Media Turki seneng banget, utamane media pro-pemerintah kayata Yena Şafak. Iki minangka bagean saka dhukungan sing luwih jembar kanggo masalah Palestina ing media lan publik Turki.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.