Asosiasi Warta Breaking News Internasional Warta Breaking Travel budaya Industri Hospitality News wong tanggung jawab Rwanda Breaking News Tanzania Breaking News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan

Duta Besar Mangu nggawe sinergi antara pemain pariwisata Rwandan lan Tanzania

0a1a-303
0a1a-303

Duta Besar Tanzania ing Rwanda, Ernest Mangu, melu operator tur saka kaloro negara kasebut kanggo nggawe sinergi, ing upaya paling anyar kanggo nggayuh diplomasi ekonomi.

Lingkup diplomasi ekonomi bisa nyakup kabeh kegiatan ekonomi internasional utama negara kalebu, nanging ora winates, keputusan kebijakan sing dirancang kanggo pengaruhe ekspor, impor, investasi, pinjaman, pitulung, perjanjian perdagangan bebas.

Rwanda kanthi sawetara obyek wisata, dibandhingake Tanzania, disebut-sebut dadi tujuan utama ing wilayah kasebut kanggo wisata konferensi, target $ 74 yuta taun iki, saka $ 52 yuta sing entuk setaun kepungkur.

"Minangka utusan kanthi kabijakan diplomasi ekonomi ing pikiranku lan ati, aku ngerteni iki minangka kesempatan sing apik. Aku ngomong karo operator tur saka loro-lorone kanggo ijolan turis kanggo entuk manfaat bebarengan, ”ujare Duta Besar Mangu marang e-Turbonews ing sawijining wawancara eksklusif.

Diplomat kasebut, sing dadi mantan Inspektur Jenderal Polisi (IGP), ujar manawa luwih gampang ngyakinake para delegasi sing melu konferensi ing Kigali kanggo ngunjungi taman nasional unggulan Tanzania kayata Serengeti, Gunung Kilimanjaro lan Kawah Ngorongoro tinimbang saka Eropa utawa Amerika.

Sejatine, operator tur Tanzania lan Rwanda bubar setuju kanggo makarya bareng-bareng kaloro negara kasebut minangka tujuan komplementer kanthi menehi tawaran paket konferensi para turis kanthi petualangan ing taman nasional sing nyebar.

Asosiasi Operator Pariwisata Tanzania (TATO) lan Rwanda Tours and Travel Association (RTTA) nutup kesepakatan kasebut kanthi jeneng operator tur saka kaloro negara kasebut sawise plesiran kanggo ngunjungi daya tarik turis saben negara.

"Tujuan utama kemitraan strategis TATO lan RTTA yaiku kanggo nambah durasi turis sing ngunjungi rong negara amarga kita duwe kauntungan komparatif kanggo nglengkapi produk turis", CEO TATO, Pak Sirili Akko.

Bubar, operator Tur saka kaloro negara kasebut melu acara jejaring Business-to-Business (B2B) ing Kigali, Rwanda, ing ngendi dheweke ngrembug kesempatan kasebut, sawise operator tur Tanzania wis ngunjungi macem-macem situs turis.
Anggota TATO sing dipimpin Wakil Ketua, Mr Henry Kimambo, ngunjungi Taman Nasional Volcano kanthi nggawa gorila gunung, nindakake kayak lan numpak prahu ing Lake Kivu lan dalan kanopi ing Hutan Nyungwe, ing antarane papan pariwisata liyane sing dibukak, minangka bagean saka misi kanggo njelajah produk wisata ing Rwanda.

"Kita ngarep-arep, bakal dadi kemitraan sing migunani. Pariwisata minangka wates anyar kanggo mindhah bawana Afrika saka kemlaratan amarga dadi perusahaan utama lan sektor kanthi rantai nilai sing dawa banget. Negara-negara Afrika Wétan, utamane Tanzania lan Rwanda, duwe sinergi utama amarga kita ora duwe produk sing padha, tegese ana komplementer produk kasebut, "Pak Sirili negesake.

Wakil ketua Rwanda Tours and Travel Association (RTTA), Mr Gina Chetan Karsan ujar manawa kemitraan kasebut wis dadi kasunyatan, amarga kaloro operator tur kasebut bisa ngunjungi loro-lorone kasebut minangka cara familiasi kanggo kaloro negara kasebut lan pariwisata. produk

"Aku ora sangsi manawa Tanzania lan Rwanda bakal nyekseni asil positif ing wektu sing suwe, amarga kemitraan kasebut nduweni tujuan kanggo ningkatake bisnis pariwisata ing antarane rong negara kasebut," ujare Pak Karsan nalika pungkasan perjalanan ing Tanzania bubar.

Pangentukan Tanzania saka pariwisata mundhak 7.13 persen ing taun 2018, dibiyantu dening paningkatan pengunjung saka manca asing, ujare pamrentah.

Pariwisata minangka sumber mata uang utama ing Tanzania, sing misuwur amarga pantai, safari satwa lan Gunung Kilimanjaro.

Pendapatan saka pariwisata entuk $ 2.43 milyar kanggo taun kasebut, mundhak saka $ 2.19 milyar ing 2017, ujare Perdana Menteri, Kassim Majaliwa nalika presentasi menyang parlemen.

Kedatangan turis total ana 1.49 yuta ing 2018, dibandhingake karo 1.33 yuta setahun kepungkur, ujare Majaliwa.

Pamrentah Presiden John Magufuli ujar manawa pengin nggawa 2 yuta pengunjung saben taun ing taun 2020.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Adam Ihucha - eTN Tanzania