budaya Warta Pamrentah News wong Mbangun maneh Warta Pecah Arab Saudi Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Maneka Warta

Cara Wong lan Planet bisa urip bareng ing Harmony lan nggawe 380,000 proyek

NEOM
NEOM
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Arab Saudi sawise mbukak negara sing ditutup iki wis dikembangake minangka sumber kanggo out of box, nanging ide sing realistis. Diwenehake dening Pangeran Saudi LINE minangka revolusi ing kutha ing NEOM, minangka cithak biru kanggo carane wong lan Planet Bumi bisa metu kanthi harmoni, gaya Saudi.

Print Friendly, PDF & Email

Pangeran Saudi wiwit nggawe masa depan. Wawasane yaiku ora mbutuhake mobil lan rancangane bisa dadi cithak biru urip kutha lan energi bersih. Planet Bumi bisa urip bebarengan kanthi harmoni.

Cithak biru iki direncanakake kanggo nggawe 380,000 proyek mbesuk lan nyumbang $ 48b kanggo PDB Arab Saudi ing taun 2030

Direktur Jenderal Mohammed bin Salman, Pangeran Mahkota lan Ketua Dewan Direksi NEOM, dina iki ngumumake LINE, revolusi ing kutha ing NEOM, lan cithak biru babagan cara masarakat lan planet bisa urip bebarengan.

LINE, sabuk 170km komunitas mbesuk sing nyambung hyper, tanpa mobil lan dalan lan dibangun ing saubengé alam, minangka tanggepan langsung marang sawetara tantangan sing paling angel diadhepi umat manungsa saiki kayata infrastruktur warisan, polusi, lalu lintas, lan kemacetan manungsa.

Sudut dhasar Saudi Vision 2030 lan mesin ekonomi kanggo Karajan kasebut, bakal nyengkuyung macem-macem lan tujuane nyumbang 380,000 lowongan kerja ing mangsa ngarep lan SAR180 milyar (USD48 bn) menyang PDB domestik ing taun 2030. 

Baginda, ujar: "Sajrone sejarah, kutha dibangun kanggo nglindhungi wargane. Sawise Revolusi Industri, kutha-kutha prioritasake mesin, mobil lan pabrik tinimbang wong. Ing kutha-kutha sing dianggep paling canggih ing saindenging jagad, masarakat plancongan wis pirang-pirang taun. Ing taun 2050, durasi perjalanan bakal tikel kaping pindho. Ing taun 2050, siji milyar wong kudu pindhah amarga emisi CO2 lan permukaan laut saya mundhak. 90% wong nghirup udara sing tercemar. Napa kita kudu ngorbanake alam kanggo pembangunan? Napa pitung yuta wong sing kudu mati saben taun amarga polusi? Napa kita kudu kelangan sejuta wong saben taun amarga kacilakan lalu lintas? Napa kita kudu nampa wektu pirang-pirang taun komuter? "

"Mula, kita kudu ngonversi konsep kutha konvensional dadi konsep futuristik," tambah Royal Highness. "Dina iki, minangka Ketua Dewan Direksi NEOM, aku menehi sampeyan LINE. Kutha sing mayuta-yuta warga kanthi dawa 170 km sing njaga 95% alam ing NEOM, kanthi nol mobil, nol dalan lan emisi karbon nol. ”

LINE kasebut minangka kaping pisanan ing 150 taun yen pembangunan kutha utama dirancang kanggo wong, dudu dalan. Walkability bakal nemtokake urip ing LINE - kabeh layanan penting saben dina, kayata sekolah, klinik medis, fasilitas santai, uga ruang ijo, kudu mlaku sajrone limang menit. 

Solusi transportasi kecepatan tinggi lan otonomi kanthi kecepatan tinggi bakal nggawe lelungan luwih gampang lan menehi kesempatan warga kanggo mbalekake wektu kanggo mbuwang kesehatan lan kesejahteraan. Dikarepake ora ana lelungan maneh saka 20 menit.

Komunitas LINE bakal kognitif, didhukung dening Artificial Intelligence (AI), kanthi terus sinau cara prediktif supaya luwih gampang urip, nggawe wektu kanggo warga lan bisnis. Kira-kira 90% data sing kasedhiya bakal digunakake kanggo ningkatake kapabilitas infrastruktur sing ngluwihi 1% sing biasane digunakake ing kutha cerdas sing wis ana.

Definisi keberlanjutan, LINE bakal ngemot pembangunan kutha positif karbon sing didhukung dening energi bersih 100%, nyedhiyakake lingkungan bebas polusi, luwih sehat lan luwih berkelanjutan kanggo warga. Komunitas panggunaan campuran bakal dibangun ing saubengé alam, lan ora bisa diselehake. 

Sektor NEOM ing mangsa ngarep, sing dipimpin pimpinan industri global, wis ngatasi sawetara tantangan sing paling penting ing donya. Dheweke dadi perintis pasar anyar kanggo inovasi terobosan lan nggawe kesempatan kanggo narik bakat, investor lan mitra dadi bagean saka ekosistem bisnis.

Pambangunan LINE bakal diwiwiti ing Q1 2021. LINE kasebut minangka salah sawijining proyek infrastruktur paling rumit lan nantang ing jagad lan dadi bagean saka proyek pembangunan ekstensif sing wis ditindakake ing NEOM.

NEOM minangka bagean saka portofolio Dana Investasi Publik Arab Saudi sing beda-beda ing dunya, minangka salah sawijining dana kekayaan paling gedhe ing saindenging jagad. 

Babagan NEOM

NEOM minangka akselerator kemajuan manungsa lan visi babagan apa sing bakal ditindakake Future New. Iki minangka wilayah ing Arab Saudi sisih Lor-Kulon ing Segara Abang sing dibangun wiwit saiki dadi laboratorium sing urip - papan ing endi wirausaha bakal nggawe kursus kanggo Masa Depan Anyar iki. Iki bakal dadi tujuan lan omah kanggo wong-wong sing ngimpi gedhe lan pengin dadi bagean saka nggawe model anyar kanggo urip nyata, nggawe bisnis sing berkembang, lan nggawe konservasi lingkungan.   

NEOM bakal dadi omah lan papan kerja kanggo luwih saka sayuta warga saka saindenging jagad. Bakal kalebu kutha lan kutha, pelabuhan lan zona perusahaan, pusat riset, papan olahraga lan hiburan, lan tujuan wisata. Minangka pusat inovasi, wirausahawan, pimpinan bisnis lan perusahaan bakal riset, inkubasi lan komersialisasi teknologi lan perusahaan anyar kanthi cara mbobol. Warga NEOM bakal ngemot etos internasional lan nganut budaya eksplorasi, njupuk risiko lan macem-macem - kabeh didhukung dening undang-undang progresif sing cocog karo norma internasional lan kondusif kanggo pertumbuhan ekonomi. 

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.